«Latvijas Grāmatu izstāde 2020» aicina tikties ar spilgtām personībām!

Romans Lācis, Nora Ikstena, Anatolijs Danilāns, Dzintars Tilaks, Dace Judina, Arno Jundze, Diāna Zande, Uģis Kuģis, Inga Gorbunova, Guntis Eniņš un citi sabiedrībā zināmi cilvēki no 2020. gada 28. februāra līdz 1. martam būs satiekami "Latvijas Grāmatu izstādē 2020" Ķīpsalā. Būs sirsnīgas sarunas, atkalredzēšanās prieks un, protams, lieliskas grāmatas!

28. februārī plkst. 14.00 uz Lielās skatuves notiks tikšanās ar grāmatas "Dakteri un šamaņi" autoriem – profesoru Anatoliju Danilānu un ceļotāju Pēteri Strubergu. Kā grāmatā, tā tikšanās reizē abi kungi iesaistīsies diskusijā par tradicionālo un netradicionālo medicīnu, zinātniskajām ārstniecības metodēm un tautas dziedniecību.

Piektdienas pašā viducī – plkst. 12.00 – Rakstnieku viesistabā notiks biedrību "Latvijas PEN"  un "Ukrainas PEN" paneļdiskusija "Grāmata vs televizors. Informācijas kaujas", kurā piedalīsies un atbildi uz jautājumu – vai nākotne ir tiem, kas lasa? – centīsies rast dzejniece Inga Gaile, publicists Ilmārs Šlāpins, dzejnieks Aivars Eipurs un Rīgā dzimušais ukraiņu dzejnieks Andrejs Ļubka.

Savukārt gan precētos, gan neprecētos uz "Zvaigzne ABC" ekspozīciju plkst. 14.00 aicina psihoterapeiti Diāna Zande un Juris Sērmukšs, kuri iepazīstinās ar savu jauno izdevumu "Parunāsim par seksu un seksualitāti". Uzreiz pēc tam divu vīru Dzintara Tilaka un Arno Jundzes diskusija un atklāsmes par grāmatām. Būs arī konkursi un balvas!

Vēl pirmajā izstādes dienā plkst. 14.00 Rakstnieku viesistabā notiks pasākums "Ekstra-vērtie kurzemnieki", kurā ar unikāliem literārajiem procesiem Kurzemē iepazīstinās Jana Egle, Guna Roze, Rolanda Bula, Gunta Šnipke, Ligita Paegle, Inta Svaža, Gunita Lagzdiņa, Nella no Krotes u. c.

Uz Lielās skatuves plkst. 15.00 interesenti varēs tikties ar Latvijas Goda konsuli Hamburgas reģionā senatori h. c. Dr. Sabīni Zommerkampu-Homani, kas dalīsies ar savu redzējumu un  pārdomām par Austrumu lepnumu Fudzi kalnu, ko autore aprakstījusi tankās un iemūžinājusi fotogrāfijās.

Izdevniecība "Latvijas mediji" 28. februārī plkst. 16.00 aicina ikvienu uz Rakstnieku viesistabu, kur notiks saruna ar rakstnieci un Latvijas Literatūras gada balvas ieguvēju Janu Egli par viņas jaunāko stāstu krājumu "Dzimšanas diena".

29. februārī plkst. 11.00 uz Lielās skatuves interesenti varēs piedalīties grāmatas ’’Sirds cilvēks’’ autores Lias Guļevskas sarunā ar grāmatas galveno varoni – kardioķirurgu profesoru Romanu Lāci. Savukārt plkst. 14.00 tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu, kura pastāstīs par savu jauno grāmatu "Runādamies". Autogrāfu stunda turpināsies "Latvijas mediju" stendā.

"Pētergaiļa" ekspozīcijā sestdien no plkst. 11.00 līdz 13.00 viesosies un ar bērniem tiksies iemīļotais rakstnieks Juris Zvirgzdiņš (viņš arī Tobiass!). Rakstnieks sniegs autogrāfus un iepazīstinās ar savu jaunāko grāmatu "Rasas vasara". Bet "Jāņa Rozes apgāds" plkst. 12.00 aicina apmeklēt Rakstnieku viesistabu, kur varēs iepazīt Eiropas Savienības Literatūras balvas laureāti – somu rakstnieci Katri Lipsonu.

29. februārī plkst. 12.15 Jautrajā lasītavā notiks izdevniecības "Mūzika Baltika" jaunāko nošu izdevumu muzikālā prezentācija "Lai skan muzikālā mozaīka!", kurā piedalīsies Mārupes mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un viņu pedagogs Adrians Kukuvass, jauniešu koris "Mīts", bērnu vokālais ansamblis "Šurumburums" un dziesmu autore Mareta Beitika, klavieru solo izpildīs Gustavs Grinbergs.

"Jāņa Rozes apgāds" nesen izdevis latviešu jaunā autora Dāvida Vikmaņa debijas grāmatu "Roņpils. Purva stāsts" un populārās igauņu rakstnieces Rēli Reinausas grāmatu "Marks, maģija un vilkate Vilma", kurās mūsdienu bērni saskaras ar mistiskiem, noslēpumainiem spēkiem un piedzīvo savādus notikumus. Par to, kā rodas šādi stāsti un kāda nozīme tajos ir ilustrācijām, uzzini Renātes Punkas sarunā ar Rēli Reinausu, Dāvidu Vikmani, tulkotāju Maimu Grīnbergu 29. februārī plkst. 15.00 Rakstnieku viesistabā.

Leģendārā pētnieka un atklājēja Gunta Eniņa stāstam par brīnumainākajām dabas parādībām Latvijā varēs ļauties 29. februārī plkst. 16.00. Uz Lielās skatuves notiks arī dabas pētnieka grāmatas "Latvijas dabas brīnumi" prezentācija. Uzreiz pēc tam interesenti ir aicināti uz interaktīvu diskusiju par to, ko nozīmē būt vīrietim, sievietei un viņu savstarpējām attiecībām. Tikšanās ar vēdiskās filozofijas ideju nesēju Uģi Kuģi un viņa pirmo grāmatu "Pāris".

Savukārt vēsturiskā bestsellera "Totālais skurbums: Narkotikas Trešajā Reihā" autoru, vācu rakstnieku Normanu Oleru satiksi, ja sestdien plkst. 17.00 apmeklēsi Rakstnieku viesistabu.

"Latvijas Grāmatu izstādes 2020" trešajā dienā – 1. martā – plkst. 11.00 uz Lielās skatuves interesenti varēs apmeklēt pasākumu ""Dvēseļu putenis" Aleksandra Grīna romānā un Dzintara Dreiberga filmā". Izstādē varēs satikt arī filmas "Dvēseļu putenis" radošo komandu!

Tajā pašā laikā apgāda "Zvaigzne ABC" ekspozīcijā viesosies pazīstamās žurnālistes, romāna "Savu komētu nedzird" autores Inga Gorbunova un Dana Sinkeviča, kuras diskutēs par sieviešu romāniem: kam, kāpēc un par ko?

Svētdienas pašā viducī – plkst. 12.00 – Rakstnieku viesistabā uz tikšanos ar "Dzejoļu izlase. Selected Poems" autoru Juri Kronbergu un atdzejotāju Māru Rozīti ielūdz apgāds "Dienas Grāmata", bet plkst. 13.00 uz sarunu ar lietuviešu rakstniecēm, grāmatas "Sibīrijas haika" autorēm Jurgu Vili un Linu Itagaki uz Lielās skatuves ielūdz izdevniecība "Liels un mazs".

Vēl 1. martā uz Lielās skatuves plkst. 15.00 notiks Daces Judinas un Artura Nīmaņa romāna "MĒMAIS" atvēršana un diskusija par kolektīvo klusēšanu un indivīda atbildību. Sarunā piedalīsies arī literatūrzinātniece Evija Veide, tiesu klīniskā psiholoģe Ilze Veitnere, sociologs Aivis Biķernieks, psihodrāmas speciāliste Gundega Kozlova, vēsturnieks Arvo Karelsons, grāmatu blogere Meldra Gailāne, literāte, pedagoģe Ruta Skrebele un kinorežisore Brigita Eglīte.

Tie ir tikai daži no "Latvijas Grāmatu izstādes 2020" plašās kultūras programmas pasākumiem! Detalizētu izstādes programmu skatīt: www.bt1.lv/lbf/visit.php#events. Vienlaikus visu izstādes laiku darbosies piecas notikumu vietas: Lielā skatuve, Jautrā lasītava, Uzvediba.lv darbnīcas,  Grāmatu maiņas punkts un Rakstnieka viesistaba, ko piedāvā "JELGAVAS TIPOGRĀFIJA".

"Latvijas Grāmatu izstādi" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju. Vairāk: www.bt1.lv/lbf

Sekojiet jaunumiem arī sociālajā tīklā Facebook: www.facebook.com/gramatuizstade

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izglītības izstāde "Skola 2020", kas piedāvā visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs. Vairāk: www.bt1.lv/skola

Darbalaiks:

28.–29. februāris 10.00–18.00

1. marts 10.00–17.00

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas. Ar izstādes "Skola 2020" biļeti ieeja "Latvijas Grāmatu izstādē 2020" – bez maksas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66061306sec.