Izstādē «Skola 2020» gaidāmas izzinošas aktivitātes un profesiju meistarstiķi

Profesiju "pielaikošana", aizraujošas aktivitātes un plašākā informācija par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs  – tas viss jau šonedēļ izstādē "Skola 2020" Ķīpsalā! Lai neapmaldītos izstādes plašajā piedāvājumā, lūk, dažas interesantas "odziņas"!

Lai skolēni gūtu priekšstatu par dažādām profesijām un atklātu sev arī ko pilnīgi jaunu, "Skola 2020" dalībnieki apmeklētājiem piedāvās iespēju izmēģināt roku vienā vai otrā arodā un gādās par to, lai izstādes apmeklējums būtu ne vien izzinošs, bet arī prieku raisošs.

Viss skaistumam

Ja vēlies strādāt skaistumkopšanas nozarē, tad iesakām iegriezties imidža skolas-studijas "Unastyle" un profesionālās vidusskolas "RIMAN" stendā. Tur iegūsi ne tikai nepieciešamo informāciju par studiju programmām un nosacījumiem, bet arī tiksi pie skaista meikapa vai frizūras! Savukārt make-up ABC ikdienai demonstrēs un izglītības iespējām iepazīstinās Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā radošo industriju pārstāvji no Modes, stila un dizaina nodaļas.

Iejūties mediķa ādā

Vai vēlies zināt, kā ir būt neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķim un glābt cilvēku dzīvības? Izstādē "Skola 2020" iekāp, iespējams, savā topošajā darbavietā – neatliekamās palīdzības auto – un uzzini vairāk par šo profesiju! Latvijas Universitātes (LU) P. Stradiņa Medicīnas koledža piedāvās pārbaudīt, vai vari atpazīt dažādas anatomiskās struktūras radioloģiskos izmeklējumos, bet LU Rīgas medicīnas koledža – praktizēties brūču šūšanā un injekciju veikšanā! Izzini studiju iespējas, lai pēc dažiem gadiem jau profesionāli palīdzētu cilvēkiem!

Sarunas par teātri

Latvijas Kultūras akadēmijas ekspozīcijā 28. februārī plkst. 12.00 Skatuves mākslas katedras vadītāja Zane Kreicberga uz sarunu aicinās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku un režisoru no Maskavas –  Sergeju Golomazovu. Jau jūlijā sadarbībā ar teātri tiks uzņemti studējošie apakšprogrammā "Dramatiskā teātra aktiera māksla", tādēļ, ja tevi vilina skatuve, nāc uz izstādi "Skola"  arī tu!

Satiec robotus

Ja tevi interesē robotika, tad izmanto lielisku iespēju – Transporta un sakaru institūta ekspozīcijā izmēģini savas prasmes cilvēkveidīgā robota NAO programmēšanā vai pārbaudi savas zināšanas prāta spēlē ar robotu UR3. Starp citu, cilvēkrobotu, ko radījuši inženierzinātņu studenti, varēs satikt arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas stendā. Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes ekspozīcijā – uzspēlēt spēli "Krustiņi un nullītes" ar robotizētu manipulatoru. Bet ko izveidojuši Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātnieki? Robotu – nezāļu ierobežotāju! Tas spēj atšķirt ne tikai derīgos augus no nezālēm, bet arī likvidēt tās ar lāzeri. Aprunājies un uzzini, kur studēt, lai nākotnē radītu ko līdzīgu!

Satiec sociālo tīklu zvaigznes

Latvijas Universitātes stendā visās trīs izstādes dienās apmeklētājus izklaidēs un uz aktivitātēm aicinās LU absolvente, "Instagram" personība un blogere Sindija Bokāne, bet Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA" 28. februārī plkst. 14.15 ir sarūpējusi tikšanos ar platformas "TikTok"  zvaigznēm Latvian Sisters,  kuras dalīsies ar savu pieredzes stāstu.

Ienirsti virtuālajā realitātē

Interesē IT un jaunās tehnoloģijas? Nāc uz izstādi "Skola 2020" un uzzini ne vien par studiju iespējām šajā jomā, bet arī pārliecinies, ko spēj studenti! Piemēram, Vidzemes Augstskolas stendā varēs uzspēlēt acu skatiena izsekošanas spēli, kurā Vidzemes Augstskolas augi ir jāglābj no milzīgiem krusas graudiem. Starp citu, spēles izstrādāju Andri Ivanovu, Vidzemes Augstskolas studentu, skolēni varēs sastapt 28. februārī un 1. martā. Studentu radītas videospēles varēs izmēģināt arī Ekonomikas un kultūras augstskolas stendā. Bet Valsts izglītības attīstības aģentūras stendā būs ne vien noderīga informācija par izglītības iespējām Latvijā un Eiropā, bet būs arī iespēja ar virtuālās realitātes briļļu palīdzību paviesoties trīs uzņēmumos, kuri strādā ar jaunākajām tehnoloģijām: "Schneider Electric" (elektronika, robotika), "Baltic 3D" (3D printēšana) un "Towerhex" (virtuālās realitātes spēles).

Bet tas vēl nav viss! Daudz izzinoša un aizraujoša piedāvās arī pārējie izstādes "Skola 2020" dalībnieki. Ogres tehnikums aicinās izmēģināt mežizstrādes simulatoru, digitālos gleznošanas rīkus un izveidot datorspēles vidi. Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija aicinās izmēģināt karavīra ekipējumu, Novikontas Jūras koledža – iejusties kuģa stūrmaņa profesijā, bet Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanās nodaļas audzēkņi – prezentēs pašu gatavotus gardumus un iepazīstinās ar garšu daudzveidību. Iepazīsties ar plašo pasākumu programmu: www.bt1.lv/skola/visit.php#events

Bet, pirms izvēlēties kur un ko mācīties, jau šonedēļ tiekamies izstādē "Skola 2020"! Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/skola

Vienlaikus ar izstādi "Skola 2020" Ķīpsalā notiks "Latvijas Grāmatu izstāde 2020", kas piedāvās tikties ar iemīļotiem rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos un iepazīties ar izdevniecību jaunumiem. Izstādi var apmeklēt bez maksas ar "Skolas 2020" ieejas biļeti.

Izstādi "Skola" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi jaunumiem arī sociālajos tīklos:

facebook.com/izstade.skola

https://twitter.com/izstade_skola

www.instagram.com/izstade_skola/

Norises vieta:

Starptautiskais izstāžu centrs, Ķīpsalas iela 8, Rīga

Darbalaiks:

28.–29. februāris 10.00–18.00

1. marts 10.00–17.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63962102sec.