Rīgas svētkos ikviens varēs atklāt Latgales viesmīlības noslēpumus

Jau septīto gadu Rīgas iedzīvotājiem un viesiem Rīgas svētku dienās ir iespēja tuvāk iepazīt Latgales reģionu, tā daudzkrāsaino kultūru un tradīcijas.

Pasākums norisināsies Neatkarības laukumā 2020. gada 15. augustā, no plkst. 10.00 līdz 19.00. Tajā varēs vērot gan podnieku darbošanos ar mālu, audēju aušanu stellēs, gan kalēja kalšanu kalvē, pinēju prasmes klūgu šķelšanā un vīšanā, kā arī iegādāties amata meistaru izstrādājumus un delikateses: tradicionālo Latgales keramiku, pinumus, adītas un austas lietas, koka karotes u.c. Tirgū varēs iegādāties arī labumus no Latgales tematisko ciemu saimniecēm – smaržīgu, uz kļavu lapām un klona ceptu rupjmaizi, mājas sieru, kūpinātu gaļu, mājas desas un speķi, aveņu un upeņu mājas vīnu, īstu lauku miestiņu, zāļu tējas, zupu no lielā saimes katla un papildu tam visam baudīt viesmīlīgu un omulīgu gaisotni – kā Latgalē!

Svētku gaisotni, ik pa mirklim spilgtinās latgaļu sarunvaloda TV raidījumu vadītāja Oskara Bērziņa vadībā. Rīgas torņus pieskandēs latgaliešu mūzika, kuras pavadībā apmeklētāji varēs parībināt bruģi.

Uz pasākumu mīļi tiek aicināti arī paši mazākie, jo visas dienas garumā notiks radošās darbnīcas kā pieaugušajiem, tā arī bērniem: māla skola, ziedu veidošana no dabas materiāliem, koka spēles, sausais pēriens pie latgaļu pirtnieces, grozu pīšanas darbnīca. Visa pasākuma laikā būs pieejama atpūtas telts.

Ikvienam viesim būs iespēja konsultēties pie tūrisma un informācijas centru speciālistiem, savukārt pie Latgales plānošanas reģiona darbiniekiem būs iespējams uzzināt par uzņēmējdarbības un reemigrācijas iespējām Latgalē. Pasākuma noslēgumā notiks Latgales dienas apmeklētāju sadziedāšanās  un izskanēs tradicionālā atvadu kopdziesma "Pi Dīveņa gari goldi".

Pasākumu norises laikā ievēro valstī noteiktos drošības noteikumus:

  • Ievēro 2 metru fiziskās distancēšanās prasību!

  • Ja Tev ir slimības simptomi vai noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, pasākumu neapmeklē, bet vēro svētku norises Rīgas svētku Facebook kontā.

  • Svini svētkus atbildīgi!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.18238306sec.