«Rīgas balle» svin piecu gadu jubileju (video)

2020.gada 10.oktobrī piecu gadu jubileju svinēs viens no Latvijas spilgtākajiem kultūras notikumiem “Rīgas balle”. Par godu šim notikumam svētku pasākumā piedalīsies Latvijas prestižāko muzikālo prēmiju un deju čempionātu laureāti, jauni, talantīgi mākslinieki, kā arī balles debitanti – labāko mācību iestāžu studenti, kas veiksmīgi piedalījušies visos atlases un sagatavošanās posmos. Kā ierasts, grandiozais pasākums notiks izsmalcinātajās Melngalvju nama telpās, kur viesi pavadīs neaizmirstamu vakaru izmeklētu klasiskās un deju mūzikas skaņdarbu pavadījumā, ko izpildīs simfoniskais un džeza orķestri.

 Jubilejas pasākumam “Rīgas balles” organizatori ir sagatavojuši īpašu svētku programmu, kurā piedalīsies Latvijas Dejas balvas laureāti – LNO baleta soliste Jūlija Brauere un horeogrāfe Milana Komarova, Latvijas augstākā apbalvojuma mūzikas jomā, Lielās mūzikas balvas, ieguvēji - operdziedātāja Ilze Grēvele-Skaraine un diriģents Atvars Lakstīgala, slaveni Latvijas operdziedātāji – Evita Teterovska un Nauris Indzeris, daudzkārtēji Latvijas čempioni sporta dejās – Ernests Aksels Dimants un Marija Paščenko un citi. Pasākuma viesi varēs noskatīties arī jauno baletdejotāju – deju akadēmijas, kuras vadītājs ir slavenais horeogrāfs un “Rīgas balles” mākslinieciskais vadītājs Tālis Sils, audzēkņu priekšnesumus, savukārt topošie debitanti - Exupery International School audzēkņi – izpildīs valsi. “Rīgas balles 2020” vadītājs būs aizraujošais Armands Simpsons.

 Īpašu rudens ēdienkarti “Rīgas balles” viesiem ir izstrādājis 36. Line restaurant šefpavārs Lauris Aleksejevs. Izsmalcinātus dzērienus, tostarp “stilīgo” šampanieti Piper-Heidsieck piegādās Amber Distribution Latvia, labākas kvalitātes dzeramo ūdeni uzņēmums Venden. Impozants barista piedāvās ļoti kvalitatīvu un aromātisku kafiju no senākā itāļu zīmola Hausbrandt, kas ir dibināts 1892.gadā un ir iekarojis miljoniem cilvēku simpātijas visā pasaulē, tostarp to ir iecienījuši arī Vīnes operas apmeklētāji. Jubilejas “Rīgas balles” deserts būs ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs – konditorejas Raw Cake piedāvātā torte nesatur cukuru, laktozi un glutēnu.

Pateicoties MGL ART Consultants atbalstam, Rīgas balles viesiem būs iespēja pasākuma laikā aplūkot ekskluzīvu popārta laiku – 60., 70. un 80.gadu amerikāņu kulta mākslinieku – Endija Vorhola, Roja Lihtinšteina, Džeimsa Rozenkvista, Roberta Stenlija, Malkolma Morlijs, Mela Ramosa, u.c. – izstādi.

Dekoru studija Sajūtu Aleja, uzņēmums Ver Noma un gaisa balonu dizaina studija Helium.lv piešķirs Melngalvju nama majestātiskajām telpām svētku atmosfēru, bet ziedi no salona King’s Flowers kļūs par lieliskiem rotājumiem. Ikviena dāma vakara noslēgumā saņems īpašu dāvanu – rozi elegantā stikla kolbā no Infinity Roze.

 “Iespēja sarīkot “Rīgas balli” šajā visai pasaulei un Latvijai sarežģītajā laikā ir liels brīnums! Esmu pateicīga visiem, kas ar saviem lēmumiem un darbiem padarīja to par realitāti. Esmu ļoti pateicīga visiem mūsu partneriem, kuri, neskatoties ne uz ko, turpina doties uz priekšu un atbalsta vienu no skaistākajām Latvijas tradīcijām – “Rīgas balli”! Mūsu parteri ir uzņēmumi, kas strādā gan Latvijā, gan arī ārvalstīs, un tos apvieno ne tikai augsta profesionalitāte, bet arī īpaša attieksme pret Rīgu. “Rīgas balles” partneru vidū ir uzņēmumi, kas darbojas ļoti dažādās jomās: industriālā kompānija LNK Group, biotehnoloģiju uzņēmums Cellarte, inovatīvs konsultāciju uzņēmums HRMNY Human Technologies, izglītojošā Exupery International School un daudzas citas veiksmīgas organizācijas.

Īpašu paldies vēlos pateikt mūsu komandai, kas dara visu, lai balle tiktu sarīkota augstākajā līmenī, ievērojot visus drošības pasākumus. Protams, īpašu pateicību ir pelnījuši mūsu viesi, kuri izvēlas skaistumu un optimismu. Esmu pārliecināta, ka “Rīgas balle” visiem tās dalībniekiem piedos spēkus un pozitīvas emocijas. Tikai kopā mēs varam turpināt doties uz priekšu!” saka “Rīgas balles” patronese Natālija Tumševica – Ērgle.

 “Rīgas balli” atklās debitantu pirmā deja – polonēze. Šogad debitanti ir labākie skolnieki un studenti vecumā no 17 līdz 24 gadiem, kas mācās Latvijas labākajās mācību iestādēs: Latvijas Universitātē, Rīgas Stradiņa universitātē, Rīgas Stokholmas ekonomikas skolā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā, Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā, RISEBA, ISMA, Rīgas Doma kora skolas, Rīgas 88.vidusskolas, Rīgas Celtniecības koledžas, Rīgas Ķengaraga vidusskolas, Amsterdamas Universitātes koledžas. Kā ierasts, starp debitantu pāriem tiks izvēlēta skatītāju simpātija. Debitantiem krāšņos tērpus piegādās salons Klerr.lv, bet par viņu frizūrām un grimu parūpēsies meistari no Studio17 Beauty salon.

Sadarbībā ar balles ilggadēju partneri – Latvijas bērnu fondu – notiks labdarības akcija, kuras mērķis ir atbalstīt talantīgos jaunos mūziķus, konkursa “Talants Latvijai” laureātus. Pērn atbalstu saņēma talantīgais čellists Reinis Rudzītis, šogad visi akcijas laikā savāktie līdzekļi tiks novirzīti talantīgajai Latvijas saksofonistei Zanei Medvedei. Labdarības izsole notiks sadarbībā ar uzņēmumu Kazinonoma.lv.

Lai radītu unikālu atmosfēru, pasākuma laikā darbojas stingra ģērbšanās etiķete. Kungiem jau iepriekš ir jāparūpējas par melnu fraku, smokingu vai uzvalku ar pieskaņotu tauriņu. Savukārt dāmām etiķete paredz garo vakarkleitu, kā arī obligāto balles aksesuāru – cimdus. Par kungiem domātiem cimdiem parūpēsies “Rīgas balles” organizatori.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66133404sec.