«Baltijas jūra – peldošie koki» tuvojas Rīgai

Augustā, Daugavas akvatorijā iepretim ''Kultūras un mākslas projekta NOASS'' telpām, tiks realizēts starptautisks mākslas projekts ''Baltijas jūra – peldošie koki''.

Projekts veidots sadarbības veicināšanai starp Eiropas Kultūras galvaspilsētām, Rīgu un Ūmeo, Zviedrijā, kā arī ar sadraudzības pilsētu Pori, Somijā. Projektu izveidojusi zviedru mākslinieku apvienība SIMKA, kas izstrādā darbus vizuālajā mākslā, skatuves dizainā un ainavu arhitektūrā.

Projekts ''Baltijas jūra - peldošie koki'' sākotnēji tika radīts kā daļa no ''Ūmeo – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014'' projekta ''Upju stāsti''. Iesaistot projektā Rīgu un Pori, mākslinieki vēlas savienot šīs pilsētas, tādējādi ar mākslinieciskas aktivitātes starpniecību spēcinot Baltijas jūras krastā dzīvojošo tautu etniskās saites un izceļot Baltijas jūru kā tik daudzu kultūru saistošo elementu. Tehniski, realizējot projektu, koki tiks iestādīti lielos peldriņķos, ietīti tekstila kārtās un pēc tam ielaisti ūdenī, nostiprinot tos tā, lai veidotu peldoša meža iespaidu.

Šāda 20 koku instalācija atradīsies katrā no trīs sadarbības pilsētām un to veidos vietējie mākslinieki un skolēni sadarbojoties ar SIMKA pārstāvjiem. Novembrī kokus plānots iestādīt kādā no Rīgas parkiem kā piemiņu par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Jūnija vidū projekts jau startējis Ūmeo, jūlijā tiks realizēts Pori, savukārt sākot no augusta otrās nedēļas šāds mākslas darbs būs apskatāms arī Rīgā!

Vairāk informācijas: www.noass.lv; www.simka.se.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49048805sec.