Sestdien kultūras pilī «Ziemeļblāzma» nakts koncertā uzstāsies Metjū Bārlijs

Sestdien, 2. augustā, kultūras pilī ''Ziemeļblāzma'' notiks vēl viens īpašs Rīga 2014 notikums festivāla ''Ad Lucem'' ietvaros – Metjū Bārlija (Matthew Barley) koncerts no saulrieta līdz saullēktam ''Nakts meditācija''.

Festivāla ''Ad Lucem'' nakts koncerts ir īpaša tradīcija, ko 2010. gada vasarā uzsāka izcilais britu čellists Metjū Bārlijs, sniedzot vārdiem neaprakstāmu pārdzīvojumu astoņu stundu garumā. Klausītāji 2. augusta vakarā no pulksten .22.00 līdz rīta pulksten 6.00 kultūras pils ''Ziemeļblāzma'' koncertzālē varēs gremdēties brīnišķīgajā akustiskā un elektriskā čella skanējumā – gan sēdus, gan guļus uz segām, guļammaisiem vai krēsliem, iemiegot, pamostoties, nonākot citā, neikdienišķā uztveres dimensijā, visas nakts garumā paliekot nepārtrauktā mūzikas valdzinājumā.

Klausītāji aicināti koncertu apmeklēt ērtā apģērbā, līdzi ņemot paklāju un guļammaisu vai segu. Biļetes uz ''Ad Lucem'' koncertu ''Nakts meditācija'' pieejamas ''Biļešu serviss'' tirdzniecības kasēs.

Metjū Bārlijs ir sajūsminājis festivāla ''Ad Lucem'' klausītājus jau vairākus gadus, muzicējot gan solokoncertos, gan kopā ar orķestri ''Kremerata Baltica'' un pianistu Antonu Ļahovski, bet leģendāru slavu iemantojuši viņa izpildītie koncerti visas nakts garumā. ''Pasaules drosmīgākais čellists!'', ''Vārdiem neaprakstāma spēle!'', ''Šokējošais čells!'' - tie ir laikrakstu virsraksti, kas pavada M. Bārlija radošumu visā pasaulē. Mūziķis tiešām ir ievērojams ar savu brīvību – uzdrīkstēšanos pārkāpt dažādas robežas un rāmjus, ko tam palīdz viņa virtuozā čella spēle, apbrīnojamās improvizēšanas spējas, atvērtība neparastām idejām, eksperimentiem un citām kultūrām, kā arī patiešām dziļa lietu būtības izpratne.

M. Bārlijs ir mūziķis ar unikālu, neparasti daudzveidīgu karjeru. Viņš apceļojis vairāk nekā 50 valstu ar solokoncertiem un uzstājies kopā ar slaveniem orķestriem pasaules lielākajās koncertzālēs. Viņš vienlīdz komfortabli jūtas gan improvizējot, gan atskaņojot Baha svītas, mūsdienu mūziku un savas kompozīcijas, gan arī veidojot muzikālu sadarbību ar tradicionālās mūzikas meistariem no Japānas, Filipīnām, Austrālijas, Jaungvinejas, Jaunzēlandes, Indijas, Bangladešas, Irānas, Kazahstānas, Uzbekistānas, Krievijas, dažādām Āfrikas daļām, Kolumbijas, Havaju salām, muzicējot ar džeza māksliniekiem, dīdžejiem, Londonas grime reperiem, strādājot ar studentiem, kā arī pasniedzot savu paša radīto improvizācijas metodi pasaules vadošo orķestru mūziķiem.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59165001sec.