Rīga svētkos svinēs Rīgas ostas 815. jubileju

No 2015. gada 14. līdz 16. augustam Rīgas dome aicina rīdziniekus un pilsētas viesus apmeklēt Rīgas svētku plašās programmas pasākumus. Šogad svētki notiek Rīgas ostas 815. jubilejas zīmē.

Daugava allaž ir bijusi aktīvs kuģošanas un tirdzniecības ceļš. Tās krastā savulaik strauji izveidojās osta, pēc tam arī pilsēta, kuru nosauca par Rīgu. Lai atcerētos ostas un pilsētas rašanās pirmsākumus, šajos svētkos Daugavas labā krasta promenādē piestās vēsturiskas liellaivas, akvatorijā ātrumā un izveicībā sacentīsies burulaivas, kanālā airēs smaiļotāji un ostai tiks veltīti muzikāli priekšnesumi.

Rīgas svētku ieskaņas koncerts 14. augustā "8150 sekundēs ap zemeslodi" arī veltīts ostas tematikai. Vērmanes dārza estrādē divu stundu un 15 minūšu laikā (135 minūtes jeb 8150 sekundes), klausoties dažādu valstu populāras melodijas, klausītāji savā fantāzijā apceļos pasaules lielākās ostas. Ceļojumā klausītājus aicinās Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" kopā ar solistiem Aiju Vītoliņu, Ditu Lūriņu-Eglienu, Ievu Sutugovu, Andri Ludvigu, Mārtiņu Eglienu, Robertu Memmēnu un diriģentu Raiti Ašmani. Koncertā piedalīties aicināts arī Rīgas Zelta koris Jāņa Ķirša vadībā.

15. augustā Ostas svētku ietvaros Rīgā jau tradicionāli notiks Ielu mūzikas diena, tiks izcīnīts Rīgas Brīvostas kauss karnevāliskā sacensībā ūdens velosipēdiem "Kanāla regate", kā arī laukumā pie Latvijas Nacionālās operas notiks diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs".

Vērmanes dārzā pasākums visai ģimenei "Rīgas dārgumi" ļaus atgriezties pasakainā Rīgas ostā, kur no tālām zemēm ieradušies eksotiski viesi, bet radošo darbnīcu un atrakciju plašajā teritorijā ikkatrs varēs pārbaudīt savus spēkus un veiklību, darbojoties ar seniem ostas rīkiem un izgatavojot dažādas greznumlietas, pie reizes uzzinot, kādi dārgumi 13. gadsimtā ļāva Rīgas ostai tapt varenai. Vakarā Vērmanes dārza estrādi pieskandinās koncerts "Ostas lustes". Retro koncertā uzstāsies trīs mūziķu kolektīvi: "Sunny Groove Dixie" izpildījumā skanēs diksilenda klasika; labi zināmas jūras un jūrnieku ziņģes izdziedās vīru kopa "Vilki", bet koncerta noslēgumā sagaidāma "Bellacord Tanzochester" un aktiera Jura Jopes koncertizrāde, kuras pamatā ir Marisa Vētras dzīvesstāsts pagājušā gadsimta 20. gadu Rīgā.

Mūsdienās par savu "eksportpreci" bieži dēvējam dziesmas un to izpildītājus, tāpēc 15. augusta vakarā 11. novembra krastmalā, noslēdzot garo dienas pasākumu programmu un kā sveiciens Rīgas ostai dzimšanas dienā, izskanēs koncertprogramma "Rīgas sirds" ar svētku uguņošanu noslēgumā. Dienas programmā varēs vērot moto spēkratu parādi "Rīga moto", motosporta kaskadieru cirka šovu "Motociklistu lode" (Krievija), ūdens akrobātikas šovu Daugavas akvatorijā, bet lieli un mazi varēs izklaidēties "Aktīvā tūrisma centra Eži" piedāvātajās aktivitātēs. Uz 11. novembra krastmalas skatuves uzstāsies mūziķu grupas "Jauno Jāņu Orķestris", "Freaks On Floor" (Lietuva), "Flame And The Rolltones" (Latvija), "I Wear* Experiment" (Igaunija), "Pressburger Klezmer Band" (Slovākija), "Warsaw Village Band" (Polija), "Otava Yo" (Krievija) un "ElektroFolk" (Latvija), kā arī jauno Latvijas dzejnieku, mūziķu un video mākslinieku veidota multimediāla performance "Stāsti par Rīgu".

Ostā vienmēr var satikt viesus gan no tālām zemēm, gan no tuvākām vietām. Šogad Spīķeru laukumā "Riga Funk Fest" festivālā uzstāsies piecas pašmāju grupas – spilgtas šī žanra pārstāves, kā arī viesi no Lietuvas – grupa "Gin’Gas".

Tālo zemju viesi no Francijas, Somijas un Čehijas deju mūzikas ritmos un labās humora noskaņās Rīgas ielās un laukumos rādīs akrobātiskus trikus, muzikālas performances un priekšnesumus.

16. augustā lielākajām norises vietām – 11. novembra krastmalai, Vērmanes dārzam un Spīķeru kvartālam – piepulcēsies Mežaparka lielā estrāde ar rokgrupas "Bi-2" koncertu.

Neiztikt arī bez garšīgāko Rīgas ēdienu baudīšanas, par ko gādās kafejnīcas un restorāni, atverot Spīķeru kvartālā "Rīgas svētku restorānu". Uz iepirkšanās priekiem aicinās Latvijas zemnieku un amatnieku tirdziņš "Rīgas osta laiku lokos" 11. novembra krastmalā, kā arī Latgales ceļojošais tirgus Jēkaba laukumā.

Atgādinām, ka ar svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv. Aktuālajām ziņām var sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Svētku dienās, 15. un 16. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi un nodibinājumu "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs"; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48823905sec.