Iepazīsti vairāk nekā 100 ārzemju mācību iestādes

2015. gada 10. oktobrī viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā notiks ikgadējā specializētā izstāde "Days of International Education" ("Starptautiskās izglītības dienas"). Projekts tika aizsākts pirms desmit gadiem un tagad jau ir plaši pazīstams gan Latvijā, gan ārpus tās. Par gaidāmo izstādi un tās dalībniekiem stāsta Baltic Council for International Education (izstādes rīkotāji) direktors Jevgēņijs Govors.

Izstādē "Starptautiskās izglītības dienas" būs pārstāvētas vairāk nekā 100 mācību iestādes no Lielbritānijas, ASV, Kanādas, Austrijas, Nīderlandes, Dānijas, Spānijas, Čehijas, Somijas un citām pasaules valstīm. Tai skaitā, pazīstamas privātas internātskolas, valsts profesionālās koledžas, universitātes, augstskolas un starptautiskie angļu valodas mācību centri.

Bakalaura un maģistra programmas ārzemēs

Visiecienītākā valsts augstākās izglītības iegūšanai ārzemēs ir Lielbritānija. Tas izskaidrojams ar to, ka mācību iestādes piedāvā ļoti kvalitatīvu un augsti atzītu izglītību, kas pēc tam paver plašas iespējas darba tirgū. Britu universitāšu pārstāvji stāstīs par mācību prorgrammām, iestāšanās prasībām, finansējuma iegūšanu un citiem aktuāliem jautājumiem, kas saistīti ar dzīvi un mācībām Lielbritānijā.

Dokumentu iesniegšana britu universitātēs notiek caur centralizēto UCAS (Universities and Colleges Admissions Service) sistēmu. Mūsu organizācija Baltic Council for International Education ir oficiāls UCAS centrs Latvijā, tāpēc izstādes laikā mēs informēsim tās apmeklētājus par Lielbritānijas augstskolu iestāšanās procesa īpatnībām.

Pirmo reizi izstādē ieradīsies Kanādas universitāte Thompson Rivers University, kas piedāvā vairāk nekā 130 mācību programmas. Savukārt Universidad di Navarra (Spānija) pārstāvji stāstīs par savas universitātes 34 bakalaura un 36 maģistra programmām. Kā jau ierasts, plaši pārstāvētas būs Nīderlandes universitātes. Izstādē varēsiet iepazīties arī ar Šveices augstskolām, kuras gatavo speciālistus viesmīlības, viesnīcu, restorānu un tūrisma biznesa jomās. Dalībnieku vidū būs organizācija FINNIPS no Somijas, kurā apvienojusies 21 pielietojamo zinātņu universitāte, kā arī daudzas citas mācību iestādes no Vācijas, Čehijas, Igaunijas un citām valstīm.

Elitāras privātskolas un bezmaksas valsts koledžas

Iestāties pasaules labākajās universitātes nav viegli. Piemēram, vairākas Lielbritānijas vadošās universitātes neatzīst mūsu vispārējās vidējās izglītības atestātu, tāpēc reizēm skolēni dodas pabeigt vidusskolu ārzemēs. Izstādē Rīgā jūs gaida tikšanās ar privātskolu vadītājiem un vadošajiem speciālistiem no Lielbritānijas, Austrijas, ASV, Kanādas un Nīderlandes.

Šādas tikšanās var kļūt par nozīmīgu soli jauniešu nākotnes plānošanā un par pirmo pakāpienu uz veiksmīgu karjeru. Piemēram, vienā no mūsu pirmajām izstādēm iespēju tikties ar privātskolas Cambridge Tutors College pārstāvi izmantoja Gabriela Andrejeva, kura saņēma 100% stipendiju mācībām šajā koledžā. Tālāk sekoja studijas Oksfordas universitātē, pēc kuras absolvēšanas Gabriela sāka savu karjeru Londonas vēža slimību pētniecības institūtā. Mācības privātskolās ir par maksu, bet iespējams doties arī uz valsts skolām vai profesionālajām koledžām, kur mācības ir par brīvu.

Mācības ārzemēs, protams, sākas ar valodas apguvi, kas lielākoties nozīmē tieši angļu valodas mācības. Izstādē varēsiet atrast jums piemērotus angļu valodas kursus Lielbritānijā, ASV, Kanādā, Austrālijā vai Jaunzēlandē. Ja nav laika doties uz ārzemēm, tad apmeklējiet Meridian Group angļu valodas kursus tepat Latvijā, tai skaitā arī sagatavošanas kursus starptautiskajam angļu valodas eksāmenam IELTS. Pārrunāt savas iespējas ar Meridiāna speciālistiem jūs varēsiet arī izstādes laikā 10.oktobrī viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā. Ieeja izstādē ir bez maksas. Izstādes darba laiks – 10:00-17:00.

Mācības ārzemēs ir milzīga industrija, kas sastāv no daudziem posmiem. Viens no izstādes galvenajiem mērķiem ir palīdzēt topošajiem studentiem izprast šo industriju, veidojot dialogu starp studentiem un mācību iestādēm un tādējādi palīdzot izvēlēties mācību iestādi un programmu, kas piemērota tieši jums.


Atnāciet, iepazīstieties un iestājieties pareizi!

Uz tikšanos izstādē!

 "DAYS OF INTERNATIONAL EDUCATION"

10.oktobrī,  Rīgā

Izstādes norises vieta:

viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrs (Elizabetes iela 55)

Izstādes darbs laiks: 10:00 – 17:00

Ieeja bez maksas.

Sīkākā informācija un dalībnieku saraksts mājas lapā: http://www.balticcouncil.org

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.550488sec.