Ķīpsalā būs aplūkojami dižciltīgi suņi un augstdzimuši kaķi no Latvijas un ārvalstīm

2016. gada 11. un 12. jūnijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā suņu un kaķu izstāde "Latvijas uzvarētājs", kurā vienkopus būs aplūkojami ne tikai dižciltīgi suņi, bet arī augstdzimuši kaķi no Latvijas un ārvalstīm.

Latvijas felinoloģijas asociācija "Felimurs" prezidente Vija Klučniece saka: "Jau ilgāku laiku domājām, kāpēc vasaras ieskaņā skaistuma sacensībās atļauts piedalīties tikai suņiem? Tāda netaisnība jālabo! Un, lūk, beidzot arī jūnijā atkal visi būs kopā! Arī skatītājiem noteikti būs interesantāk aplūkot ne tikai labākos draugus – suņus, bet priecāties arī par neatkarīgajiem un lepnajiem dažādo šķirņu kaķiem".

Dižciltīgie murrātāji

Ķīpsalā pulcēsies vairāk nekā 200 kaķu no Latvijas un ārvalstīm. Starp aptuveni 20 kaķu šķirnēm izstādē varēs aplūkot Latvijā maz pārstāvētas kaķu šķirnes, tādas kā Bombejas kaķi, Singapūras kaķi, Ēģiptes mau un citi retumi. Starp citu, šie retie augstdzimušie minči būs skatāmi speciālā reto kaķu šķirņu šovā svētdien – 12. jūnijā. Savukārt izstādes pirmajā dienā, 11. jūnijā, notiks balti iekrāsoto kaķu šovs kaķu šovs, kurā apmeklētāji varēs pamielot acis pie garspalvainiem, īsspalvainiem, pūkainiem un asspalvainiem minčiem, kuru raibo kažociņu rotā arī baltā krāsa. Un tādas nudien ir daudzas šķirnes – gan britu īsspalvaino, gan skotu nokareno ausu kaķi, gan Norvēģijas meža kaķi, Menas jenotveidīgie un vēl daudzi citi! Būs gan divkrāsaini, gan trijkrāsaini kaķi, gan arī tādi, kuru kažoka pamatkrāsa ir balta, bet to atdzīvina tikai daži krāsu plankumi.

Abās izstādes dienās skatītāji varēs vērot kaķēnu, junioru, pieaugušo kaķu un kastrātu ringus, kuros minči sacentīsies par uzvarētāja titulu. Tikai reizi gadā tieši šajā izstādē labākais pieaugušais runcis un kaķene ir tiesīgi iegūt titulu "Latvijas uzvarētājs 2016", bet izstādes noslēgumā katras šķirnes labākie sacentīsies par izstādes absolūtā uzvarētāja titulu.   

Lieli un mazi, garspalvaini un lokaini suņi

Savukārt suņu mīļotājus priecēs vairāk nekā 2000 mazi, lieli, garspalvaini, īsspalvaini, lokaini un pavisam bezspalvaini visdažādāko šķirņu suņi no 12 valstīm. Līdzās populārām šķirnēm izstādē piedalīsies arī Latvijā nereģistrētas šķirnes, kuras ir iespējams redzēt tikai šajā izstādē, piemēram, Havanas bišons, spāņu ūdenssuns, Portugāles ūdenssuns, retu šķirņu medību suņi un citi. Gluži tāpat kā kaķiem, arī suņiem katras šķirnes labākais suņu puika un suņu meitene tiks pie titula "Latvijas uzvarētājs 2016".

Līdzās suņu vērtēšanai ringos skatītāji varēs vērot aizraujošus suņu paraugdemonstrējumus un šovus, kuros varēs novērtēt gan četrkājaino draugu gudrību un atjautību, piemēram, kā suņi aiztur noziedzniekus un meklē aizliegtās vielas. Tāpat arī atraktīvā veidā varēs iepazīties arī suņu šķirnēm.

Ja meklē četrkājaino draugu

Ja vēl tikai esi sava četrkājainā drauga meklējumos, izstāde būs lieliska vieta, kur iepazīt suņu un kaķu šķirņu daudzveidību. Turklāt izstādes dalībnieki interesentus aicinās aprunāties par interesējošo suņu un kaķu šķirnēm, turēšanas specifiku un veselības jautājumiem. Jāatgādina, ka kucēnu un kaķēnu tirdzniecība izstādē gan nav atļauta.

Viss nepieciešamais tavam mīlulim!

Paralēli suņu un kaķu izstādei būs arī plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija. Apmeklētāji par pievilcīgām cenām varēs iegādāties dažādu dzīvnieku barību, vitamīnus, dzīvnieku kopšanas komplektus, būrīšus, dažnedažādus aksesuārus un rotaļlietas. Piemēram, pašmāju zīmols "Vanilly" piedāvās stilīgas un ērtas somas suņiem un kaķiem, bet lietuviešu zīmols "Pipkin Studio" – kvalitatīvus, stilīgus galdiņus četrkājainajiem mīluļiem. Tāpat ikviens interesents varēs saņemt profesionāļu padomus dzīvnieku barības izvēlē un ieteikumus mīluļa veselības uzlabošanai.

Izstādi "Latvijas uzvarētājs" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju "Felimurs". Suņu izstādes  sponsors – "EUKANUBA", kaķu izstādes sponsors – "JOSERA"  Vairāk: www.bt1.lv/latwinner

Norises vieta un laiks:

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

11. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 18.

12. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 17.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38221502sec.