Jūrmalas sporta svētkos apbalvoti spēcīgākie nūjotāji un skrējēji

Nedēļas nogalē, 23.aprīlī, ar vērienu norisinājās "Jūrmalas pavasara sporta svētki", kuros uzvaras laurus plūca vairāki profesionāli sportisti un veselīga dzīvesveida entuziasti, informēja organizatoru pārstāve Krista Rumbena.

Aizvadītajā svētdienā, Majoru pludmalē aizritēja nu jau ceturtie Jūrmalas pavasara sporta svētki, kur dalībnieku acīs bija jūtams sacensību gars. Pārstāvētas tika visas vecuma grupas, sākot no diviem līdz pat 80 gadiem.

"Mums ir liels prieks, ka sabiedrībā aug sportošanas aktīvistu skaits. Lai popularizētu sporta svētku  kultūru, arī šogad piešķīrām skolēniem bezmaksas dalību. Bija prieks redzēt, ka iniciatīva bija veiksmīga un bērni svētkos veidoja lielāko dalībnieku skaitu," sajūtās dalās Krista Rumbena.

Sacensību programmā bija trīs skriešanas distances un Nūjošanas čempionāta 1.kausa piecu, desmit un 21 kilometra distances, kā arī atrakcijas un citas sportiskas aktivitātes bērniem. Kā jau pilnasinīgos sporta svētkos, neiztika arī bez atraktīviem iesildīšanās vingrinājumiem profesionāla trenera vadībā.

Pirmie sacensībās plkst. 10.00 sāka 21 kilometra nūjotāji un bērnu distances (0.5-1 kilometrs) skrējēji, kuriem pēc pusotras stundas piebiedrojās aktīvie nūjotāji piecu un desmit kilometru distancēs. Un jau pēc pusdienlaika, plkst. 14.00, cīņu par uzvaru uzsāka piecu un desmit kilometru skrējiena entuziasti.

21 kilometra nūjošanā pārliecinošu uzvaru vīriešu grupā izcīnīja Edgars Gjačs (Gulbenes BJSS) ar laiku 2:12:46. Otro vietu ieguva Oskars Cimermanis, bet trešo – Nauris Rūdulis. Tikmēr sieviešu kategorijā atkārtoti "zeltu" izcīnīja Māra Lākute (Nūjo ar vēju) ar laiku 2:27:58, "sudrabs" tika Lindai Kubilovičai, bet "bronza" – Ingai Rīterei.

"Sacensībām gatavojos regulāri, trenējos vismaz trīs reizes nedēļā. Divi treniņi ir intensīvi un gari, divās dienās noeju 66 kilometrus, trešais ir mierīgāks. Papildu arī pildu spēka vingrinājumus sporta zālē divas līdz trīs reizes nedēļā, jo ar soļošanu rezultāta gūšanai vien nepietiek," stāsta 21 kilometra nūjošanas uzvarētāja Māra Lākute, kura nopietni šim sportam pievērsās tikai pirms trīs gadiem.

Tikmēr desmit kilometru nūjošanas distancē uzvaras laurus vīriešu grupā atkārtoti plūca pērnā gada uzvarētājs Jurijs Misjuns ar laiku 1:08:48 (Valsts policija), bet sieviešu grupā – Ingūna Sevostjanova (Nūjo vesels) ar laiku 1:10:06.

Sevostjanova uzsver, ka galvenais, lai uzvarētu ir katra apņemšanās. Svarīgi ir sākt un trenēties regulāri, tad nevar neizdoties. Pati sportiste saka, ka trenera pavadībā nūjo divas reizes nedēļā un ikdienā vēl noiet vismaz  sešus kilometrus.

Skriešanā desmit kilometru distancē vīriešu grupā līderis otro gadu pēc kārtas izrādījās sporta kluba "Metroons" vieglatlēts Jānis Girgensons (0:31:35). Otrajā vietā ar 53 sekunžu starpību ierindojās Kristaps Bērziņš, trešajā – Mārtiņš Auziņš. Sieviešu konkurencē uzvaru guva godalgotā Ilūksnes vieglatlēte Ilona Marhele  (0:38:21). Līga Girgensone finišēja otrā, Zanda Ulanova – trešā.

Visvairāk dalībnieku bija piecu kilometru tautas skrējienā, kur "zelts" vīriešu konkurencē aizgāja labi zināmajam skrējējam Dmitrijam Serjoginam (0:15:44). "Sudrabu" ieguva Kristaps Vējš-Āboliņš un bronzu Armands Tālums. Savukārt sieviešu grupā pirmā vieta bija sportistei Gundega Heidingere (0:18:23), otrā vieta – Līgai Jansonei, bet trešā – Leldei Kalniņai. Pērnā gada rekordista Dmitrija Jurkeviča laiku 0:14:27 šogad nevienam neizdevās pārspēt.

Paralēli sacensībām, interesenti varēja iemēģināt roku spēlēs "Basketbola metieni - Fiksmetis", "Ufo golfs" un "Golfa sitienu izaicinājums". Savukārt mazākie aktīvie prāti turpat pludmales smiltīs sacentās lielajās galda spēlēs, t. sk. lielajā Domino un dzīvajā versijā "Niknie putni". Tikmēr radošajiem gariņiem bija organizētas vairākās rokdarbu darbnīcas – "Vēja zvani", "Burbuļpūšamo veidošana" u. tml.

Pavisam drīz, 4.maijā, Jūrmalas pilsēta un Maratoni.lv aicina piedalīties arī "Neatkarības dienas velo braucienā" Jūrmalā. Ar pasākuma programmu var iepazīties:

https://www.maratoni.lv/lv/sacensibas/neatkaribas-velomaratons/par-sacensibam/nolikums/

Eiropas Sporta pilsētu asociācija 2016.gadā Jūrmalas pilsētai piešķīrusi titulu "Eiropas Sporta pilsēta 2017". Sporta pilsētas statuss piešķirts, izvērtējot kūrortpilsētas sporta infrastruktūru un iedzīvotājiem pieejamās sporta aktivitātes un pasākumus veselīga dzīvesveida veicināšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53961492sec.