Otrajā Brīvdienu mūzikas koncertā Jūrmalā tiksimies ar dziedātāju Katrīnu Gupalo un pianistu Andreju Osokinu

Otrajā “Brīvdienu mūzikas” rudens koncertā 29. oktobrī plkst. 14:00 Dzintaru koncertzālē tiksimies ar šarmanto dziedātāju Katrīnu Gupalo un izcilo pianistu Andreju Osokinu, kuriem pievienosies sitaminstrumentālists Elvijs Endelis.

Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins būdami Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā skoloti pianisti, neaprobežojas ar darbību tikai klasiskās mūzikas pasaulē. Viņi rada jaudīgus eksperimentālus projektus, kuros klasiskā mūzika apvienota ar populāro, izpildītājmāksla pārtop teātra mākslā, bet visu vieno profesionalitāte un ideju oriģinalitāte.

Koncertā Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins sadarbībā ar sitaminstrumentālistu Elviju Endeli “Brīvdienu mūzikas” koncertā atskaņos dziesmas no 20. gadsimta šarmanto dīvu – Merilinas Monro, Edītes Piafas, Marlēnas Dītrihas, Laizas Minelli, Ninas Simones un Džūlijas Londonas – repertuāra. Katrīnas Gupalo vienlaikus spēcīgais un īpaši sensuālais balss tembrs spēlēsies koķetās, izaicinošās, emocionālās, bezbailīgās un maigās melodijās, bet klavieres Andreja Osokina rokās iegūs simfoniskā orķestra skanējumu.

Katrīna Gupalo ir viena no neordinārākajām latviešu mūziķēm, kura nesen beigusi mācības prestižajā Rietumu Mūzikas akadēmijā Kalifornijā, ASV un Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Piedalījusies izcilu mūziķu meistarklasēs, tai skaitā pie Dmitrija Baškirova, Džeroma Loventāla, Leona Fleišera, Tomasa Ades, Mihaila Voskresenska un Alana Gilberta. Viņas talants guvis atzinību dažādos starptautiskos konkursos Parīzē, Londonā un Maskavā, kā arī Latvijas Televīzijas konkursā “Radīti mūzikai”. Pateicoties profesionālajai izglītībai trīs dažādās mākslas sfērās – klavierspēlē (prof. Sergejs Osokins), vokālajā mākslā un aktiermeistarībā –, Katrīna uz skatuves spēj uzburt neparastu, ekspresīvu un juteklisku pasauli. Kopā ar Andreju Osokinu izveidotā koncertizrāde “100 gadi ar Piafu” ar augstu publikas novērtējumu izskanējusi jau 15 Latvijas pilsētās. Katrīnas radītā džeza teātra izrāde “Pēc pusnakts” atskaņota lielākajās Latvijas koncertzālēs, kā arī Lielbritānijā “Camden Fringe”  festivālā Londonā.

Andrejs Osokins ir laureāts pasaules nozīmīgākajos starptautiskos pianistu konkursos – A. Rubinšteina konkursā Telavivā, M. Longas un Ž. Tibo konkursos Parīzē, Līdsas konkursā un Karalienes Elizabetes konkursā Briselē. Pasaulē pieprasītākais latviešu pianists regulāri uzstājas Eiropas koncertzālēs, tai skaitā Berlīnes filharmonijā, “Konzerthaus Berlin”, “Alte Oper” zālē Frankfurtē un “La Verdi” zālē Milānā. Andrejs ir arī Latvijas Lielās mūzikas balvas 2008 laureāts. Koncertējis kopā ar neskaitāmiem orķestriem, tostarp Beļģijas Nacionālo simfonisko orķestri, orķestri “Kremerata Baltica”, Francijas Radio filharmonijas orķestri, Mančestras Hallé simfonisko orķestri, Braitonas Filharmonijas orķestri, Dublinas Nacionālo simfonisko orķestri, sadarbojoties ar mūsdienu izcilākajiem diriģentiem.

Elvijs Endelis ir viens no spožākajiem Latvijas jaunās paaudzes sitaminstrumentālistiem. Līdztekus solo darbībai Elvijs ir arī meistarīgs kamermūziķis, aktīvi koncertē Latvijā vienīgajā sitaminstrumentu kvartetā “Perpetuum Ritmico”, kas tika nominēts Latvijas Lielajai mūzikas balvai 2016 kategorijā “Gada koncerts”. Elvijs ieguvis augstas godalgas vairākos starptautiskos konkursos Latvijā un Lietuvā. 2013. gadā kļuvis par prestižā “Yamaha Music Foundation of Europe” konkursa uzvarētāju. Regulāri sadarbojas ar nozīmīgākajiem Latvijas orķestriem – Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kamerorķestri “Sinfonietta Rīga”, Liepājas Simfonisko orķestri un jau ceturto sezonu ir Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra mūziķis.

Demokrātiskais koncertu cikls “Brīvdienu mūzika” ir īpaši radīts, domājot par ģimenēm, jauniešiem vai senioriem, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”.

Koncertus vada atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols, veidojot tos kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi. “Gaidu ikvienu “Brīvdienu mūzikas” koncertu ar neviltotu prieku un cerību, ka varēsim ieinteresēt tos klausītājus, kuri ikdienā nav tik bieži koncertu apmeklētāji. Tāpēc mēs šajos koncertos runājam ar māksliniekiem, iepazīstam viņus kā cilvēkus, pasmejamies un, protams, baudām izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā!”

Demokrātiskiem koncertiem arī demokrātiskas biļešu cenas – tikai 9 eiro un 50 centi, kas pieejamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās. Savukārt Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro” ikvienam koncerta apmeklētājam, koncerta dienā uzrādot biļeti, būs iespēja baudīt vēlās brīvdienu brokastis jeb branču par divreiz lētāku cenu – deviņiem eiro (parastā cena 18 eiro).

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40137601sec.