Dzintaru koncertzālē norisināsies krāšņs Ziemassvētku festivāls

Jau trešo gadu no 15. decembra līdz 7. janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies krāšņs Ziemassvētku festivāls. Desmit muzikāli daudzveidīgos koncertos tiksimies ar vokālo grupu “Latvian Voices”, Rīgas Doma zēnu kori un ģitāristu Kasparu Zemīti, izcilo pianistu Vestardu Šimku, Latvijas Radio kori, “Sinfonietta Rīga” un citiem māksliniekiem.

Programmā paredzēti arī īpaši koncerti bērniem un krāšņs Vecgada koncerts. Festivāla īpašie viesi – vokālā grupa “The Queen’s Six” no Lielbritānijas.

Festivāla atklāšanas koncertā 15. decembrī plkst. 19.30 tiksimies ar virtuozo ģitāristu Kasparu Zemīti un Rīgas Doma zēnu kori diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā. Ziemassvētku gaisotnē īpaši iederas skanīgās zēnu kora balsis, Kaspara Zemīša meistarīgā ģitārspēle, kā arī viņa radīta mūzika, kas angļu vecklasikas Ziemassvētku noskaņu caurausto koncertprogrammu papildina ar gluži latviskiem akcentiem.

16. decembris plkst. 19.00 izcilais Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģenta Gunta Kuzmas vadībā aicina uz izsmalcinātu Ziemassvētku programmu “Mocarts, Britens un Čaikovskis”. Klausītājus priecēs elegants Volfganga Amadeja Mocarta “Divertisments” kā mūžīgas dzīvotkāres iemiesojums, daudzkrāsains, zibsnīgs un mazliet arī bezgalīgs Bendžamina Britena dziesmu cikls “Iluminācijas” ar pantiem no Rembo daiļrades teiksmainākā segmenta un klasicistiski skaidra, valšdaļā aristokrātiska, bet finālā tautiski draiska Pētera Čaikovska “Serenāde stīginstrumentiem”. Soliste – Gunta Gelgote (soprāns).

Neiztrūkstoša Ziemassvētku festivāla daļa ir koncerts mazākajiem klausītājiem, kura laikā šoreiz ielūkosimies Sniegbaltītes Ziemassvētku stāstā 17. un 26. decembrī plkst. 12.00. Kurš gan nav dzirdējis pasaciņu “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”? Bet vai ir dzirdēta šīs pasakas muzikālā versija? Galvenie varoņi ir tie paši tēli – Sniegbaltīte, Princis, Ļaunā karaliene un septiņi rūķīši, kam klāt piepulcējas arī Vāverīte, Stirniņa, Lāsteka un Ziemassvētku vecītis. Viņu lomās iejutīsies tādi populāri un iemīļoti mākslinieki kā Marlēna Keine, Juris Vizbulis, Laura Lazda, Ilona Bagele, Rihards Plešanovs, Jurjāna mūzikas skolas audzēkņi, Baleta studijas “Freska” solisti un citi mākslinieki, savukārt pasaku stāstīs Karina Bērziņa.

17. decembrī plkst. 17.00 Ziemassvētku festivālā pirmo reizi Dzintaru koncertzālē uzstāsies vokāli instrumentālais kameransamblis no Maskavas “Classics-art Ensemble” ar programmu “Wind Alive Show” jeb “Dzīvais vējš”. Šī programma ir ļoti dzīva, dinamiska un interaktīva. Koncerta laikā tiek izspēlēti aptuveni 20 dažādi mūzikas instrumenti: niedres stabules, blokflautas (no soprāna līdz basa tonalitātei), tradicionālie instrumenti (lietus koks, duduks, melodika un citi), sitaminstrumenti, ģitāra, flauta, oboja, klarnete, fagots, mežrags taustiņinstrumenti un citi. Programmu lieliski varēs izbaudīt gan mūzikas profesionāļi, gan klausītāji, kuri ar klasisko mūziku saskaras pirmo reizi, gan arī skolēni.

Koncertprogramma “Ziemas melanholija” ir paredzēta klausītājiem, kuri aiz svētku klišejām un tradicionālās iepirkumu sezonas eksplozijas meklē dziļāku jēgu un nesamākslotas emocijas. Vokālā grupa “Latvian Voices” publiku ievedīs meditatīvās pārdomās, atmosfēriskās mūzikas iespaidā ļaujot klausītājam saklausīt iekšējo balsi, kas vairumam cilvēku gada nogales steigā kļuvusi teju nedzirdama. 27. decembra koncertā izskanēs gan seni un arhaiski Ziemassvētku laika dziedājumi mūsdienīgās, ritmiskās aranžijās, gan grupas oriģinālmūzika.

Pagājušā gada Ziemassvētku festivālā Dzintaru koncertzālē ar ovācijām tika uzņemts sešbalsīgais vīru ansamblis “The Queen’s Six”. Šogad viņi mūs priecēs atkal – 28. decembrī plkst. 19.30. “The Queen’s Six” dalībnieki ir Vindzoras pils Svētā Džordža kapelas kora dalībnieki. Viņi regulāri piedalās karaliskās ģimenes norisēs, un ansamblim piemīt īpaši izkopts un sabalansēts skanējums. Koncertā dzirdēsim plašu programmu, sākot no viduslaiku vienbalsīgiem dziedājumiem, renesanses polifonijas, krāšņiem madrigāliem un tautas dziesmām līdz populārām un visiem iemīļotām Ziemassvētku dziesmām.

Pianista Vestarda Šimkus solokoncertā 29. decembrī plkst. 19.30, skanēs gan klusas nakts mūzika – dažādu komponistu noktirnes, atgādinādamas par Ziemassvētku nakts sajūtu, gan spožas un galvu reibinošas dejas, kuras noteikti piestāvētu arī elegantai gadumijas ballei. Klausītāji varēs baudīt mūziku, kuru šajos žanros komponējuši Frideriks Šopēns, Ferencs Lists, Sergejs Rahmaņinovs, Aleksandrs Skrjabins, Jans Tīrsens, Mikis Teodorakis, Klauss Kornians un pats Vestards Šimkus. Ņemot vērā, ka Vestarda Šimkus solokoncerts notiks atceltā vokālās grupas “Quorum” laikā, tad visas biļetes, kas iegādātas uz atcelto “Quorum” koncertu, varēs izmantot uz Vestarda Šimkus koncertu.

Gada izskaņā, 30. decembrī plkst. 18.00, kamerorķestris “Sinfonietta Riga”, diriģents Andris Veismanis un talantīgais vijolnieks Daniils Bulajevs aicina uz krāšņu vecgada koncertu “Vivaldi Gadalaiki un Vīnes valši”. Programmā – Antonio Vivaldi “Gadalaiki” un Riharda Štrausa mūzika.

Dzintaru koncertzāles Ziemassvētku festivāla noslēgumā 7. janvārī jau tradicionāli baudīsim pārlaicīgās “Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumus” balsu virtuozu – Latvijas Radio kora izpildījumā. Koncerta programma aptvers krievu sakrālo kormūziku no 18. gadsimta līdz mūsdienām, un šo programmu ir veidojis un koncertā diriģēs izcilais krievu komponists un diriģents Sergejs Jekimovs, apliecinot šīs mūzikas tradīcijas dzīvotspēju un garīgo skaistumu.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40795803sec.