«Jūrmalas festivālā» uzstāsies akordeoniste Ksenija Sidorova un mandolīnas virtuozs Avi Avitāls

No 24. līdz 28. jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies ceturtais “Jūrmalas festivāls”. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Kristīni Opolais, Kseniju Sidorovu, Egilu Siliņu, Alisu Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Vinetu Sareiku, Daniilu Bulajevu, diriģentu Aināru Rubiķi, Jūrmalas festivāla orķestri un citiem māksliniekiem gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

25. jūlijā plkst. 20.00 atjaunotās vēsturiskās Dzintaru koncertzāles izcilajā akustikā uz koncertu aicinās publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova. Solokoncertā virtuozā akordeoniste priecēs klausītājus ar skaņdarbiem no Pjotra Londonova, Sergeja Rahmaņinova, Astora Pjacollas, Alfrēda Šnitkes, Morica Moškovska un citu komponistu daiļrades. Ksenija Sidorova bieži pārsteidz klausītājus improvizējot un pārkāpjot žanru robežas, tāpēc šoreiz viņas koncerta īpašais viesis būs pasaulslavenais mandolīnas virtuozs Avi Avitāls (Avi Avital).

Par “akordeona princesi” kronētā Ksenija Sidorova ar savu meistarību un personības šarmu ir kļuvusi par akordeona vēstnesi pasaulē. 2016. gadā viņa parakstīja ekskluzīvu līgumu ar vienu prestižākajām mūzikas ierakstu izdevniecībām “Deutsche Grammophon”. Mūzikas skolā Ksenija mācījās no astoņu gadu vecuma, un viņas skolotāja bija leģendārā Marija Gasele. Vēlme pamatīgāk iedziļināties klasiskajā un laikmetīgajā repertuārā aizveda Kseniju uz Londonu, kur viņa ar izcilību ieguva maģistra grādu Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā, studējot Ouena Marija (Owen Murray) klasē. K. Sidorova izpelnījusies daudz apbalvojumu, tostarp Mūziķu ģildes (Worshipful Company of Musicians) Sudraba medaļu, Meizijas Luisas balvu, turklāt viņa bija pirmā akordeoniste, kura saņēmusi godpilno Mūziķu ģildes Prinča balvu. 2012. gada maijā Ksenija pirmā tikusi pie Brīna Tervela fonda starptautiskās godalgas. Akordeonista ir sadarbojusies ar tādiem komponistiem kā Karls Dženkinss, Hanss Abrahamsens, Stefano Džervazoni, Nirmali Fena, Samanta Fernando, Karloss Dukeijs, Elspeta Brūka un Patriks Nans. Ksenija uzstājusies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, “Sinfonietta Rīga”, sniegusi koncertus Londonas Karaliskajā Svētku zālē, Pērsela zālē (Southbank Centre), Bristoles Kolstona zālē, debitējusi Lucernas festivālā, Bergenas festivālā, Cēsu mākslas festivālā un citos festivālos Apvienotajā Karalistē, Francijā, Šveicē un Itālijā.


Avi Avitāls, ko “The New York Times” nodēvējis par “apbrīnojami veiklu” un “smalkas izjūtas mūziķi”, ir pirmais mandolīnists, kas izpelnījies “Grammy” nomināciju kategorijā “labākais instrumentālists” (2010). Šobrīd viņa ieraksti top tikai sadarbībā ar izdevniecību “Deutsche Grammophon”, un A. Avitāla debijas albumā (2012) ir iekļauti J. S. Baha “Koncerti klavesīnam un vijolei” mandolīnista pārlikumā mandolīnai un orķestrim. Avitāla priekšnesumi ar aplausiem uzņemti pasaules vadošajās koncertzālēs – Ņujorkas Kārnegija zālē un Linkolna centrā, Londonas Vigmora zālē, Berlīnes filharmonijā, Vīnes “Konzerthaus”, Lucernas “KKL”, Pekinas Aizliegtās pilsētas koncertzālē, kā arī Tanglvudas, Spoleto un Ravennas festivālā. Viņš piedalījies daudzos ierakstos tik atšķirīgos žanros kā klezmers, baroks un laikmetīgā klasiskā mūzika. Par 2008. gada ierakstu kopā ar Dāvida Orlovska trio (David Orlowsky Trio) mandolīnists saņēmis godpilno Vācijas “Echo” balvu.

Jau ceturto gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē krāšņākais vasaras notikums – “Jūrmalas festivāls”, gādājot par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

Biļetes uz “Jūrmalas festivāla” koncertiem pieejamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā wwwbilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.85775113sec.