Majoru smiltīs notiks Eiropas čempionāts pieaugušajiem pludmales tenisā

Kas notiek, ja pludmales volejbolu apvieno ar tenisu? Tieši tā – rodas pludmales teniss. Tas ir viens no visstraujāk augošajiem, perspektīvākajiem un skaistākajiem pludmales sporta veidiem, kurš pēdējo gadu laikā kļūst arvien populārāks brīvā laika pavadīšanas veids. No 12. līdz 15. jūlijam Jūrmalā, Majoru pludmalē, ikvienam interesentam būs iespēja vērot un atbalstīt mūsu pludmales tenisa izlases Latvijā vēl nebijušā turnīrā – Eiropas čempionātā pludmales tenisā pieaugušajiem, kas notiks paralēli Jauniešu U18 turnīram. Šīs būs pirmās augstākā līmeņa sacensības pludmales tenisā ne tikai Latvijas, bet arī visas Baltijas vēsturē.

Šogad Latvijai ir piešķirtas tiesības rīkot 11. Eiropas čempionātu pludmales tenisā, jo starp Baltijas valstīm tieši Latvija ir visaktīvākā uz šī jaunā sporta veida attīstīšanu. Šī gada pludmales tenisa Eiropas čempionātā piedalīsies rekordliels dalībvalstu skaits (21). Starp dalībniecēm būs pagājušā gada Eiropas un pasaules čempioni – Itālijas komanda, pasaules vicečempioni un Eiropas čempionāta finālisti - Krievijas komanda, ļoti spēcīgas komandas no Spānijas, Francijas, Vācijas, Sanmarīno, kā arī komandas no mūsu kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas, un, protams, mūsu valsts labākie spēlētāji.

“Esam pagodināti par iespēju pirmo reizi Latvijā uzņemt šāda mēroga turnīru. Turklāt pašā vasaras vidū un vienā no populārākajām Latvijas pludmalēm - Majoros. Šis ir jauns un augošs sporta veids, kurš tuvākajā nākotnē varētu kļūt arī par olimpisko sporta veidu, tāpēc šis grandiozais turnīrs prezentēs šo sporta veidu plašākai auditorijai un, cerams, piesaistīs jaunus sportistus, kuri nākotnē varētu būt daļa no Latvijas komandas olimpiskajās spēlēs,” ar savām cerībām dalās LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Turnīram pašlaik ir pieteicies rekordliels dalībvalstu skaits. 21 komanda no šādām Eiropas valstīm – Latvija, Austrija, Beļģija, Bulgārija, Kipra, Čehija, Igaunija, Francija, Vācija, Ungārija, Izraēla, Itālija, Lietuva, Moldova, Nīderlande, Polija, Portugāle, Krievija, Sanmarīno, Spānija un Šveice – sacentīsies par Eiropas čempiona titulu. Tas ir lielākais ikgadējais biedrības “Tennis Europe” pasākums, kas šogad tiks īstenots ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu.

Eiropas čempionāts notiks pieaugušo grupā, kam paralēli norisināsies starptautiskais turnīrs U18 vecuma grupā jauniešiem. Vecuma grupā līdz 18 gadiem Latviju pārstāvēs divi puišu pāri – Mārtiņš Uglovs / Ņikita Mackēvičš un Gļebs Maksimovs / Maksimilliāns Maksimovs – un divi meiteņu pāri – Viktorija Stenclava / Anastasija Zalomajeva un Sofija Lebedeva / Veronika Kravcova. Tāpat Latvijas izlasei šajā vecuma grupā būs arī jauktās komandas ar pāriem – Mārtiņš Uglovs / Viktorija Stenclava un Ņikita Mackevics / Anastasija Zalomajeva. Šīs vecuma grupas izlases kapteine būs Terēza Stenclava.

Pieaugušo grupā Latviju pārstāvēs trīs vīriešu, trīs sieviešu un trīs jauktās komandas. Vīriešu izlases sastāvā būs šādi pāri – Ņikita Ribakovs/Kaspars Daugulis, Andrejs Maksimovs / Sergejs Ratnikovs, Aleksejs Aleksjuks / Jevgēņijs Feldmans. Savukārt sieviešu izlase sastāvēs no šādiem duetiem – Elīna Mihailova / Natalja Tumšēvica, Grēta Veinberga / Kristiāna Linda Zahare, Aiga Krigere / Gundega Pastore. Jaukto komandu grupā Latviju pārstāvēs šādi pludmales tenisa dueti – Kaspars Daugulis / Natalja Tumšēvica, Ņikita Ribakovs / Grēta Veinberga, Sergejs Ratnikovs / Kristiāna Linda Zahare. Latvijas izlases kapteine būs Arina Freimane.

Vienlaikus ar oficiālo Eiropas čempionātu Latvijas pludmales volejbola federācija pirmo reizi Eiropas čempionāta vēsturē organizē arī Eiropas spēles. Neoficiālais kontinenta čempionāts ietver dažādu līmeņu turnīru “AmaTOUR”, kas ir starptautiska amatieru līga neprofesionāļiem, un starptautisku turnīru bērniem vecumā līdz 12 un līdz 16 gadiem, kurā piedalīsies jaunie Latvijas pludmales tenisisti – jaunā sporta veida topošās zvaigznes, kas spēs pārstāvēt valsti nākamajās Olimpiādēs.

Visa turnīra rezultātiem būs iespējams sekot līdzi Beachtennis.io (www.beahtennis.io), kas ir šobrīd pasaulē vienīgā interneta platforma, kurā apkopoti visi Latvijas un pasaules pludmales tenisa svarīgākie notikumi. Turklāt šī platforma ir Latvijas ražojums, unikāls un revolucionārs projekts, kuru radījis pasaules TOP 100 spēlētājs no Latvijas Ņikita Ribakovs, kurš arī pārstāvēs Latvijas valsts izlasi.

“Aicinām ikvienu interesentu un pilsētas viesi apmeklēt Majoru pludmali, lai redzētu Eiropas un pasaules labākos spēlētājus, kā arī atbalstītu mūsu sportistus. Tāpat arī aicinām aktīva sporta cienītājus un jaunos sportistus piedalīties Eiropas spēlēs (reģistrēties iespējams līdz 1. jūlijam vietnē www.beahtennis.io var ar e-pasta [email protected] starpniecību), kā arī ģimenes turnīrā un dažādās aktivitātēs, kas paredzētas Eiropas čempionāta noslēguma dienā - 2018. gada 15. jūlijā,” stāsta projekta “Pludmales teniss” vadītāja Latvijas Tenisa savienībā Marina Trefilova.

Šo turnīru jau 12. reizi organizē apvienība “Teniss Eiropa” (Tennis Europe). Šīs ir slēgtā tipa sacensības, kurās var piedalīties pārstāvji no 50 apvienības “Teniss Eiropa” dalībvalstīm, kuru starpā ir arī Latvija. Par turnīra galvenajiem favorītiem tiek uzskatīta Itālijas izlase, kurai šogad nāksies aizstāvēt savu pagājušajā gadā izcīnīto Eiropas čempiones titulu. Pagājušajā gadā Eiropas čempionāts, kurš norisinājās Bulgārijā, pulcēja ap 150 spēlētāju no 19 pasaules valstīm.

Ģenerālsponsori: Paf casino, Latvijas gāze

Sponsori: Jūrmala, LSFP,  VENDEN, Biotherma, Stollar, Beach arena, Lemberg, Lucky in love

Atbalstītāji: Orbsport, Nike, Sportland, Event lab, Home cafe, Užavas alus, Purified, Atlantic travel

Partneri: inbox.lv, Beachtennis.io, Radisson Blu hotel Latvia, Lido, Quicksand, Ādažu čipši, MatchScorer

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.02945495sec.