Septembrī notiks Imanta Kalniņa 77 gadu jubilejas koncerts

Par godu komponista Imanta Kalniņa 77 gadu jubilejai 2.septembrī Dzintaru koncertzālē notiks komponista jubilejas koncerts „Menuets, Kalniņš, Latvija. 50, 77, 100”.

Šogad Imantam Kalniņam aprit 77 gadi (jubileja tika svinēta 26.maijā). Komponista mūzika ir ne tikai brīnumskaistas melodijas, kurās ievīta lieliska dzeja, bet tā vienlaikus ir arī ļoti svarīga Latvijas kultūras vēstures sastāvdaļa. Vairākas paaudzes savu mūzikas mīlestību un patriotisko izjūtu auklējušas, klausoties Imanta Kalniņa kompozīcijas.

Koncertā pirmajā daļā muzicēs ”Turaidas roze”, LU absolventu koris „Jubilate" (mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Juris Kļaviņš, kormeistari Guntars Felsbergs un Andris Mockus, koncertmeistare Ilze Dzērve), bērnu koris „Omnes” Aijas Kukules vadībā, solisti Uģis Roze un Olga Rajecka, aktrise Rēzija Kalniņa, kā arī mūziķi Aivars Gudrais (ģitāra), Modris Laizāns (basģitāra), Juris Kristons (taustiņinstrumenti), Ivars Kalniņš (bungas).  

Pirmās daļas programmā iekļauts fragments no mūzikas filmai „Pūt, vējiņi”, dziesmas „Dziesma, ar ko tu sācies”, „Vilciņš šodien gar upmalu ies”, „Blūzs” (Māra Čaklā dzeja), „Akāciju palags”, „Balāde par pārmetumiem”, „Elpo”, „Saliksim muguras kopā” no Imanta Kalniņa rokoperas „Ei, jūs tur!”, „Mūžu mūžos būs dziesma”, kā arī dziesmas no grupas „Turaidas Roze” repertuāra: „Mīlestība divreiz neatnāk”, „Viļņi Gaujas krastā”, „Tiksimies tai pašā vietā”, „Rīta serenāde” un „Nelaid, māte, bērnus mežā”.

Koncerta otrajā daļā grupa „Menuets”, kas šogad svin 50.dzimšanas dienu, piedāvās gan skaistākās un populārākās ” dziesmas, kuru autors ir Imants Kalniņš: „Viņi dejoja vienu vasaru”, „Alvas zaldātiņi”, „Dzeguzes balss”, „Balāde par Johanu”, „Dziesma, ar ko tu sācies”, „Četri balti krekli”, „Viņi dejoja vienu vasaru” u.c., gan grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Kristapa Vanadziņa Trio LATVISKĀ ELEGANCE Valmieras TIC
23.martā plkst.18.00 kultūrtelpā Akustika aicinām uz Kristapa Vanadziņa Trio koncertprogrammu "LATVISKĀ ELEGANCE". | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 23.03.2024 Alīsijas Edelvaisas (Austrija) koncerts Valmieras TIC
22.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā koncertēs austriešu dziesminiece, multiinstrumentāliste, cirka māksliniece un aktrise Alīsija Edelvaisa. | Skatīt vairāk
25 EUR
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14249706sec.