Ventspils Zilā karoga pludmalē būs uzlabojumi

Pagājušajā nedēļā Pilsētas attīstības komisijā un Tūrisma komisijā izskatīja jautājumu par nepieciešamajiem infrastruktūras un pakalpojumu uzlabojumiem Ventspils Zilā karoga pludmalē.

Šajā vasarā Tūrisma informācijas centrs veica pludmales apmeklētāju un to uzņēmēju, kuru bizness ir cieši saistīts ar pakalpojumu sniegšanu pludmalē, aptauju.  No vairāk kā trīsdesmit  iesniegtajiem priekšlikumiem Pilsētas attīstības komisija atbalstīja ap desmit.

Ventspils pludmalē strauji audzis pieprasījums pēc veloturētājiem, to skaitu  nepieciešams būtiski papildināt. Savukārt zonā pie Dienvidu mola plānots uzstādīt ierīces ielu vingrotāju treniņiem.  

Vairāki uzlabojumi nepieciešami sērfotāju zonā.  Sērfotāju ērtībai jāuzliek vēja virziena rādītājs, nepieciešama pārģērbšanās kabīne un duša. Ņemot vērā, ka sērfošanas sezona sākas ātrāk un beidzas vēlāk nekā pludmales sezona, jāpārskata tualetes izvietošanas laiks. Turpmāk šajā zonā tā varētu tikt izvietota no maija sākuma līdz septembra beigām. Lai izvairītos no negadījumiem, kas var rasties sērfotāju un kaitbordistu sadursmē ar peldētājiem, tiks izvietotas  brīdinājuma zīmes. 

Ventspils pludmales labiekārtojumu būtu ieteicams papildināt ar sanitāro mezglu cilvēkiem ratiņkrēslā un taktilajām kartēm cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Tā kā daudzi ceļotāji ierodas Ventspilī ar saviem četrkājainiem draugiem un vēlas ar viņiem arī kopā atpūsties, pludmalē tiks norādīta vieta atpūtai un pastaigām ar suņiem. Lai veicinātu Ventspils Zilā karoga pludmales atpazīstamību komisija atbalstīja ierosinājumu par vides dizaina objektu izvietošanu pludmalē un uz Piedzīvojumu parka kalna.

Lai attīstītu daudzveidīgu un kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu atpūtniekiem, Ventspils pašvaldība šogad pirmo gadu rīkoja konkursu “Tūrisma un ar to saistīto pakalpojumu jomas komersantu līdzfinansēšanas konkurss”, kurā varēja saņemt pašvaldības finansiālu atbalstu (līdz 2000 EUR) pakalpojumu sniegšanas infrastruktūras sakārtošanai un uzlabošanai. Komisijā tika izteikts ierosinājums paplašināt atbalsta saņemšanas iespējas, iekļaujot arī vasaras āra kafejnīcu augstas kvalitātes labiekārtojuma izveidi, kā arī aktīvās atpūtas un cita veida inventāra nomas punktu izveidošanu u.tml.

Jau informējām, ka pērnā gada nogalē  tika skatīti Tūrisma informācijas centra sagatavotie priekšlikumi pasākumu rīkošanai ārpus  vasaras tūrisma sezonas. Par vienu no veiksmīgākajiem ventspilnieku un viesu vidū atzīta Strūklaku modināšana, kas pirmo reizi notika 2017.gada pavasarī. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.01320314sec.