Ventspilī notiks perkusionista un skaņu mākslinieka Ilaja Kešlera koncerts

2020. gada 29. februārī Ventspilī, koncertzālē "Latvija" šī gada pirmo laikmetīgās autormūzikas cikla "Ma" koncertu sniegs pazīstamais amerikāņu perkusionists, komponists un mākslinieks Ilajs Kešlers (Eli Keszler).

Ilajs Kešlers ir Ņujorkas Īstvilidžā (East Village) dzīvojošs mākslinieks. Ņujorkietis, pilsētnieks caur un cauri. Arī mūzikā, kur viņš citu vidū izceļas ar savdabīgu, sarežģītu un pat nedaudz juceklīgu bungošanas stilu. Muzicēšanu uz sev tuvā akustiskā instrumenta, kā arī Kešlera kompozīcijas vispār papildina pilsētas trokšņi vai to imitācija. Talkā tiek ņemti gan tā dēvētie "lauka ieraksti" (no ‘field recordings’ angļu valodā) pilsētvidē, gan izmantotas, piemēram, klavieru stīgas un dažādi mehānismi, lai klausītāju aizvestu tur, kur savā mūzikā atrodas pats Ilajs – lielpilsētā, vienā no dzīvelīgākajām vietām uz planētas, "vārāmkatlā", kur saplūst pasaule. Ilaja Kešlera uzstāšanos kāds kritiķis trāpīgi nodēvējis par "nesastingušu" jeb "nemirušu arhitektūru", tā mazliet rotaļīgi apspēlējot Gētes daudz citēto izteikumu. Šo mākslinieka radīto "nesastingušo arhitektūru" iedvesmojušas frīdžezam raksturīgās improvizācijas, harcore punk un eksperimentālā trokšņu mūzika. Kešlera perkusiju spēles tehniku visbiežāk raksturo eptiteti "ātra un abrazīva".

Ilaja Kešlera mūzika, instalācijas un vizuālās mākslas darbi ir prezentēti Vitnija muzejā, Linkolna centrā un Modernās mākslas muzējā (MoMA) Ņujorkā, Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta (MIT) Lista vizuālo mākslu centrā, Viktorijas un Alberta muzejos un Bārbikana centrā Londonā, kā arī daudzās citās nozīmīgās kultūras, mūzikas un mākslas telpās. Paralēli izstādēm un dzīvajām performancēm mākslinieka solo ierakstus izdod tādas pazīstamas ierakstu kompānijas kā "Shelter Press", "PAN" un citas.

Kā komponists Ilajs Kešlers radījis skaņdarbus Islandes simfoniskajam orķestrim, "International Contemporary Ensemble" jeb ICE, Bruklinas stīgu orķestrim un apvienībai "So Percussion". Mākslinieka radošo biogrāfiju veido sadarbība ar tādiem pazīstamiem mūziķiem un apvienībām kā "Oneohtrix Point Never", Lorela Heilo (Laurel Halo), Kevins Bīzlijs (Kevin Beasley), Rašads Bekers (Rashad Becker) un Deivids Grabss (David Grubbs).

Biļetes uz koncertu 29. februārī koncertzāles "Latvija" Mazajā zālē nopērkamas "Biļešu Paradīze" tirdzniecības tīklā. Pirmās 30 biļetes pieejamas par īpašu cenu. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

"Ma" ir laikmetīgās autormūzikas cikls, kura ietvaros Ventspilī viesojas dažādu žanru ārvalstu un latviešu mūziķi un komponisti. Līdz šim koncertus snieguši čehu vijolniece Iva Bitova (Iva Bittová), austrāliešu perkusionists Džims Vaits (Jim White) un grieķu lautas meistars Jorgoss Ksiluris (George Xylouris) jeb duets "Xylouris White", pianists un komponists Lūks Hovards (Luke Howard) no Austrālijas, pianists Niks Berčs (Nik Baertsch), čelliste Klarisa Džensena (Clarice Jensen) un pūšaminstrumentāliste Lia Bertuči (Lea Bertucci) no ASV. Kopš 2019. gada rudens cikla "Ma" koncerti notiek koncertzāles "Latvija" Mazajā zālē, kur viesojušies Daniels Brands (Daniel Brandt) ar apvienību "Eternal Something" no Vācijas, kā arī čellists un skaņu mākslinieks Olivers Koutss (Oliver Coates) no Lielbritānijas. 2020. gadā cikla "Ma" ietvaros gaidāmi 4 koncerti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57525182sec.