Cēsu pilsētas svētkus apmeklējuši vairāk nekā 60 000 cilvēku

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušie svētki "Cēsis 811", kuru vadmotīvs šogad bija "Svinam ar garšu!", pulcējuši tikpat apmeklētāju, cik pērn apaļajā "Cēsis 810" jubilejā.

Kā norāda svētku organizatore, pašvaldības aģentūras "Cēsu kultūras un tūrisma centrs" direktora vietniece Ilona Asare, tas arī bijis viens no šo svētku uzdevumiem – saglabāt nemainīgi augstu pasākumu kvalitāti un apmeklētāju skaitu, kuri izbaudīja svētkus trīs dienu garumā.

"Ja pērn svētkiem veltījām lielus mārketinga līdzekļus, un apmeklētāju skaits bija nedaudz virs 60 000, tad šogad līdzīgu skaitu esam sasnieguši, saglabājot nemainīgi augsti uzlikto svētku satura kvalitātes latiņu," stāsta Asare.

Pēc "Cēsu kultūras un tūrisma centra" speciālistu teiktā, bijušas svētku zonas, piemēram, tirgotājiem atvēlētās vecpilsētas ielas, kurās šogad svētku kulminācijas dienā, 22.jūlijā, cauri izgājuši vēl vairāk apmeklētāju nekā pērn. Tas pats attiecas arī uz modes zonu Pils laukumā, kas pulcējusi vairāk skatītāju nekā pērn Rīgas ielā, un "Dynamit Jam" zonu aktīvo sporta veidu cienītājiem Cēsu skeitparkā. Arī Maija parkā, pateicoties gastronomiskajiem priekšnesumiem, apmeklētāju bijis vairāk nekā "Cēsis 810" laikā. Jāpiemin, ka šogad uzstādīts jauns tirgotāju rekords - kopskaitā tirdziņā piedalījās vairāk nekā 400 amatnieki un tirgotāju.

Jau ceturto gadu Cēsīs divu dienu garumā norisinājās bezmaksas rokmūzikas festivāls "Fono Cēsis", kas arī šogad pulcējis vairākus desmitus tūkstošu cilvēku. Festivālā piedalījās gan populāri pašmāju izpildītāji, to skaitā "Franco Franco", "Dzelzs Vilks", "Satellites LV", "Edavārdi", gan viesi no Igaunijas "Ewert and the Two Dragons".

Arī svētdien, sporta dienā, Cēsīs pulcējas daudz ļaužu, lai vērotu tradicionālo motokrosu "Zelta mopēds", kā arī piedalītos "Ghetto basket", Cēsu 2.Velo festivālā, spēlētu florbolu un sacenstos vasaras slēpošanas sprintā.

Vērienīgos svētkus atbalstīja AS "Cēsu alus" un projekts "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)" Hanzas savienības mantojuma iedzīvināšanai mūsdienās, sadarbojoties 11 Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas partneriem, kas tiek īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas 2014-2020 atbalstu. Svētku norise iekļauta Eiropas gastronomijas reģiona "Rīga – Gauja" aktivitāšu ritējumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69811702sec.