Pasākumu sēriju «Zemlika nāk…» Cēsīs atklās «Man Duo»

Šī gada trīs koncertu sērija “Zemlika nāk…” Cēsīs iesāksies 8. jūnijā, kad terasē “Zaļa Zāle” savu pirmo un vienīgo koncertu Latvijā sniegs somu elektroniskās popmūzikas tandēms “Man Duo”.

“Man Duo” varētu dēvēt par draugu Jāko Eino Kalevi (Jaakko Eino Kalevi) un Sami Toroja (Sami Toroi) jeb Long-Sam otro muzikālo “atnākšanu”. Draugi kopš bērnības un nu atzīti un labi zināmi mūzikas producenti sevi tandēmā pieteica 2012. gadā, kad klajā nāca viņu kopīgais ieraksts “Amateurs de Verite” – psihedēliskas tautas mūzikas iedvesmota autsaideru elektronika. Līdz nesenai pagātnei katram gājušam savu ceļu, nu abi ir atpakaļ ar pagājušogad izdotu “Man Duo” albumu “Orbit”.

Ja par Jāko pirms pāris gadiem vietām tika stāstīts kas līdzīgs, ka viņa “mūziku caurauž nostaļģiskas atmiņas par savas bērnības jeb tolaik jau pieaugušo vecāku jaunības dienu mūziku, kas paša daiļradē jaucas ar sausu un savdabīgu humoru, skandināvisku īpatnumu un savu tiesu eksotikas valodā un izrunā”, tad “Man Duo” to ved tālāk. No t. s. ‘weirdo’ jeb “īpatņu” popmūzikas un deju grīdām ārā, izplatījumā. Astoņu “Orbit” kiberbalāžu garumā dzirdam Jāko un Sami patiku pret krautroku, fanku un elektronisko mūziku, kuru abi iznes ar stila un melodijas sajūtu.

“Kad radām mūziku, mūsu savstarpējā saziņa iziet ārpus “piekrišanas” un “nepiekrišanas” vienam otram. Mēs nepārtraukti komentējam viens otra darbības, taču tas notiek ar milzu sapratni vienam pret otra idejām,” par starp Helsinkiem un Berlīni tapušo ierakstu stāsta Sami. Viņš arī tas, kurš veic dueta mūzikas pēcapstrādi un spēlē ģitāru, saksofonu, piemēram, atstājot Jāko, bet dziesmās “The Middle” un “Vanessa” dzirdamās balsis – Šona Nikolasa Sevidža (Sean Nicholas Savage) un Sesīlijas Butīni (Cecilia Butini) ziņā.

Biļetes uz “Man Duo” koncertu 8. jūnijā terasē “Zaļa Zāle”  Cēsīs nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā Bezrindas.lv. Pirmo 20 biļešu cena īpaša – 7.00 EUR. Ņemot vērā norises vietas ietilpību, pārdošanā ierobežots skaits biļešu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30234385sec.