Cēsu pusē «Latvijas Goda aplis» atzīmēs Lāčplēša dienu

Valsts simtgades svinēšanas festivāls "Latvijas Goda aplis" jau kopš pērnā gada nogales apceļojis un godinājis Latvijas novadus valsts simtgadē. 2018. gada 11. novembrī notiks pēdējā ciemošanās, kad Lāčplēša dienas atzīmēšanas ietvaros tiks apmeklētas Cēsis. "Latvijas Goda aplis" tur piedāvās īpašas gaismas projekcijas.

Lāčplēša dienas pasākumu programma Cēsīs sāksies pulksten 15, kad Izstāžu namā tiks atklāta izstāde "Cēsnieks Latvijas valstij. Zigrīda un Jānis Apali". Pulksten 17 paredzēts svinīgs brīdis pie Skolnieku rotas pieminekļa, kur spēlēs Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris. Pēc svinīgā brīža notiks lāpu gājiens uz Lejas kapiem. Pulksten 17.30 ieplānots piemiņas brīdis Lejas kapos, kur dziedās Cēsu 1. pamatskolas zēnu koris Ilzes Grīnfeldes vadībā.

Pulksten 18 Pils parkā norisināsies multimediāls priekšnesums "Latvija esam mēs paši!", kura ievadā uzrunu teiks Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un festivāla "Latvijas Goda aplis" kuratore Diāna Čivle. Ierasti notiks arī Goda saimnieka godināšana. Šā pasākuma Goda saimnieks būs viens no patriotiskākajiem Cēsu iedzīvotājiem Renārs Sproģis, kurš ir uzņēmējs, Cēsu novada domes deputāts un dažādu patriotisku notikumu iniciators. Viņš ir arī idejas autors ikgadējai Cēsu kauju rekonstrukcijas norisei Cēsīs 22. jūnijā un viens no organizētājiem Lāčplēša dienas atzīmēšanas pasākumiem.

Pēc svinīgajām uzrunām notiks kopīga sveču gaismā mirdzošas Latvijas kontūras veidošana, kā arī būs skatāmas īpašas gaismas projekcijas uz Viduslaiku pils mūriem. Par siltu tēju pasākumā parūpēsies Zemessardzes 27. kājnieku bataljons. Laikā no pulksten 17 līdz 20 Latvijas karoga krāsās tiks izgaismots Cēsu Jaunās pils tornis un Uzvaras piemineklis.

Festivālu "Latvijas Goda aplis" rīko biedrība "Staro 100". Šis pasākums tapis sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību. Plašāka informācija atrodama festivāla "Latvijas Goda aplis" mājas lapā.

Festivāls "Latvijas Goda aplis" ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas kopš pērnā gada novembra godina dažādus Latvijas novadus un to ievērojamās personības, katru nedēļu ciemojoties kādā no daudzajām skaistajām un stāstiem bagātajām valsts vietām. "Latvijas Goda apļa" pieturvietās tiek ieskicētas gaismu festivāla "Staro Rīga" un vēl citas vizualizācijas, radot emocionāli pacilājošāku noskaņu. Festivālu "Latvijas Goda aplis" rīko biedrība "Staro 100" sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Latvijas valsts simtgades biroju.

Nokļūšanai pasākumos ikviens aicināts izmantot sliežu transportu. AS "Pasažieru vilciens" nodrošina regulāru vilcienu satiksmi piecās līnijās, un festivālu apmeklējošie pasažieri ātri, droši un patīkami tiks nogādāti vēlamajā galamērķī. Aplūkot vilcienu kustības sarakstu un iegādāties e-biļeti var AS "Pasažieru vilciens" mājaslapā un mobilajā lietotnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.899436sec.