Nedēļas nogalē Cēsīs gaidāms plašs pasākumu un norišu klāsts

Šajā nedēļas nogalē Cēsīs gaidāms plašs pasākumu un norišu klāsts. Sestdien pilsētā svinēs gada lielākos svētkus – pilsētas 814 jubileju, kad pasākumi būs vērojami gan tiešraidē, gan darboties varēs arī klātienē. Tāpat Cēsu pusē notiks pārgājieni dabā, kā arī kultūras un mākslas notikumi.

CĒSIS 814 – SVINAM KOPĀ! pirmie virtuālie pilsētas svētki

2020. gada 18.jūlijā, Cēsu gada lielākos svētkus "Cēsis 814" svinēsim kopā, bet daļēji attālināti. Svētku galvenais izaicinājums šoreiz ir nodrošināt ne tikai saistošu un dinamisku svētku programmu dienas garumā, bet panākt svētku viesu un virtuālo apmeklētāju līdzdalību. Svētku norises pilsētā varēs vērot uz diviem lieliem ekrāniem Rožu laukumā un Pils laukumā, kā arī Cēsu kafejnīcās un restorānos. Aktivitātes notiks arī Cēsu pilsētas stadionā un vecajā tirgus paviljonā. Savukārt svētku dienas noslēgumā pirmo reizi tiks izgaismota Svētā Jāņa baznīca.

Programma šogad veidota, lai īpaši izceltu radošos cēsniekus – māksliniekus, mūziķus, pavārus, uzņēmējus, sportistus utt. Gatavojoties svētkiem, tiek veidots raidījumu cikls "Cēsis 814 – svinam kopā!", un jau no maija ik nedēļu pie skatītājiem nonāk saruna ar kādu sabiedrībā zināmu radošu cēsnieku vai cēsnieku apvienību, lai kopīgi gatavotos svētkiem. Raidījumi skatāmi Cēsu novada Facebook lapā, kā arī televīzijas kanālā Re:TV. Vienkopus visi raidījumi redzami cesis.lv.

Detalizēta svētku programma skatāma ŠEIT.

Cēsis dibinātas 1206.gadā, tā ir trešā vecākā pilsēta Latvijā un Latvijas karoga dzimtene.

Latvijas vīndaru svētki Straupes Zirgu pastā

19. jūlijā Straupes zirgu pastā notiks Latvijas Vindaru svētki. Pasākumā varēs izzināt Latvijas vīna tradīcijas, satikt vietējos vīndarus, nogaršot vīnus no ogām, augļiem, ziediem - jo tikai Latvijas vīndari spēj ietērpt burvīgā dzērienā it visu, ko daba spēj piedāvāt. Ieeja pasākumā - iegādājoties vīna glāzi. Kopā baudīsim jauku atmosfēru vēsturiskā vietā labas mūzikas pavadībā.

Cēsu velobrauciens

No 17.jūlija līdz 19.jūlijam varēs doties otrajā Cēsu velobraucienā, kad būs iespējams novērtēt dabas skaistumu abpus Gaujai un izbaudīt brīnišķīgo Cēsu vecpilsētu. Sestdien Gaujas senlejas līkumos varēs apmeklēt Zvārtes iezi un Ķūķu klintis, kā arī Cīrulīšu dabas takas. Vēlāk ceļš vedīs uz Līgatni un Raiskumu. Savukārt svētdien brauciens turpināsies uz Valmieras pusi.

Koncerti mākslas telpā "Mala"

Šajā nedēļas nogalē mākslas telpā "Mala" (Lenču iela 11) gaidāmi vairāki koncerti. Piektdien, 17.jūlijā mākslas telpas pagalmā notiks indie un pop apvienības "Stūrī Zēvele" koncerts. "Stūrī Zēvele" ir indie/pop apvienība, ko 2006. gadā izveidoja skolasbiedri Kuldīgā. Grupas albums "Labvakar" ir trešais tās radošajā darbībā. Savukārt sestdien, 18.jūlijā gaidāma DJ Kan un DJ pikipiki uzstāšanās. Tāpat sestdien mākslas telpas "Mala" teritorijā Cēsu pilsētas svētku ietvaros no plkst.11.00 līdz 18.00 notiks Dizaina tirgus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42894602sec.