Cēsis izziņo Eiropas Kultūras galvaspilsētas logo konkursu un vadmotīvu

Cēsis spērušas pirmos soļus kandidēšanai uz 2027.gada Eiropas Kultūras galvaspilsētas (EKG) titulu. Lai sekmīgi piedalītos konkursā un veiksmīgi prezentētu Cēsu novada programmu EKG žūrijai, tiek izsludināts atklāts vizuālās identitātes konkurss notikumam “Cēsis – Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2027”. Programmas pieteikuma radošais koncepts – zvaigzne.

Vizuālās identitātes konkursa mērķis ir iegūt autentisku, oriģinālu, ērti lietojamu un Cēsis raksturojošu vizuālo identitāti notikumam “Cēsis – Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2027”. Konkurss ir atklāts, un katrs pretendents tajā var iesniegt neierobežotu darbu skaitu. Vizuālajai identitātei jāsastāv no logotipa, krāsu pases (palete), burtveidolu saimes un to savstarpējā pielietojuma, attēlota pielietojuma piemēra (pilsētvidē, suvenīros, drukā, digitālajos materiālos, plakātos u.tml.) u.t.t.

Pretendentu darbus gaidīsim līdz 2020.gada 16.novembrim. Konkursa žūrija sastāv no desmit savas jomas profesionāļiem – tajā ir gan mākslinieki, dizaineri, gan teorētiķi, gan Cēsu novada pašvaldības pārstāvji, kuriem apstiprināto vizuālo identitāti būs jāiedzīvina un ar to jāstrādā nākotnē. Konkursa uzvarētājs saņems naudas balvu 7000 EUR apmērā, ieskaitot nodokļus.

Lai iegūtu piemērotāko vizuālās identitātes risinājumu, iepazīstinām ar kultūras programmas radošo konceptu – tās centrā būs zvaigzne!

Kā min Cēsu novada pašvaldības administrācijas vadītājs un EKG darba grupas vadītājs Atis Egliņš-Eglītis, “Eiropas Kultūras astronomi, visticamāk, skatās Cēsu virzienā. Viņi skaidri saprot, ka tur kaut kam ir jābūt. Ka tur dzimst jauna kultūras zvaigzne Eiropas zvaigznājā, jo gravitācijas procesi kļūst arvien spēcīgāki. Cēsis pievelk jaunus talantus, uzņem Eiropas līmeņa māksliniekus. Cēsis liek diskutēt un urda prātu. Cēsis ir mājvieta lielākajam sarunu festivālam Baltijā. Cēsis ir daba. Cēsis ir mājas. Cēsis ir izglītība. Te mācījušies izcilākie Latvijas dzejnieki un rakstnieki. Cēsis joprojām mācās. Ne tikai cēsnieki mācās. Cēsis arī mācās. Vieta mācās. Un Cēsis rada.”

Kā Cēsīm iemirdzēties Eiropas kultūras zvaigznājā? Vispirms paskatīties tajās zvaigznēs, kas jau ir – Cēsu Viduslaiku pils Mestru zālē, Cēsu Svētā Jāņa baznīcā, Uzvaras pieminekļa smailē u.c. Taču vēl svarīgāk ir paskatīties, ieskatīties, ieraudzīt tās tūkstošiem daudzās redzamās un arī neredzamās, nesaprastās, nesadzirdētās zvaigznes, kas veido Cēsis šodien. Šīs zvaigznes ir ikviens Cēsu iedzīvotājs. Katra zvaigzne te ir citādāka. Tās spīd, apspīd, tās veido sadarbību, tās par ko stāsta! Ir lielas zvaigznes un arī pavisam maziņas. Kopā ar apkārtējiem novadiem te veidojas īsta galaktika, īsts zvaigžņu ceļš!

Konkursa pieteikšanās kārtība un vadmotīva apraksts atrodami Cēsu novada pašvaldības mājaslapā cesis.lv sadaļā “Novads > aktualitātes”. Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukums 2027.gadā tiks piešķirts vienai Latvijas un vienai Portugāles pilsētai. Šī ir otrā Cēsu kandidēšana, uz 2014.gada titulu piekāpjoties Rīgai.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46461582sec.