Rodi valsts svētku sajūtu Cēsu pusē

2020. gadā liela mēroga pasākumi Valsts svētku svinēšanai nav iespējami, tādēļ ikkatrs tiek aicināts rast svētku sajūtu ģimenes lokā un pieminēt vēsturiskos notikumus nelielās norisēs, dodoties dabā vai apmeklējot izstādes un muzejus.

Dodies pastaigā pa Cēsu vecpilsētu un vakara stundās vēro Latvijas karoga krāsās izgaismoto Cēsu Svētā Jāņa baznīcu! Svētku rotā tā mirdzēs līdz 18.novembrim. Pastaigai iesakām izmantot pilsētas pastaigu maršrutus “Hanzas tirgotājam pa pēdām” vai “Garšas un amatu prasmes Cēsīs”. Ejot pastaigā vai izvēloties apmeklēt kādu Cēsu un apkārtnes dabas objektu, paņem līdzi vietējo ēdināšanas uzņēmumu gatavotos gardumus un sarīko maltīti brīvā dabā. Šādā veidā atbalstīsi vietējos uzņēmumus un iepriecināsi savus mīļos. Tomēr atceries principu, ejot dabā, ko atnesi, to aiznes. Ierosmes pastaigām dabā meklē http://turisms.cesis.lv/ko-redzet/dabas-objekti/     .

Izvēlies pastaigu svaigā gaisā kopā ar kamieļu parka “Rakši” dzīvniekiem. Šeit gan lielus gan mazus priecēs vairāk kā 100 dzīvnieki - kamieļi, lamas, alpakas, Valē melnkakla kazas, Valē melndeguna aitas, Poitou ēzeļi un trusīšu ģimenes.

Latvijas Republikas Proklamēšanas 102. gadadienā, 18. novembrī cēsnieki un pilsētas viesi aicināti bezmaksas apmeklēt Cēsu Jauno pili un Cēsu izstāžu namu. Esot Cēsu Vēstures un mākslas muzejā, līdzās muzeja pastāvīgajai ekspozīcijai, var iepazīties ar vairākām izzinošām izstādēm, kuras caurvij tēmu - Cēsis un cēsnieki. Tās ir Cēsu muzeja 95 gadu jubilejas izstāde “Laika liecinieki”, Cēsu Valsts ģimnāzijas 95 gadu jubilejai veltītai izstāde, kā arī konkursa ”Cēsu mākslas balva 2020’’ izstāde Cēsu Izstāžu namā.    

Latvijas dzimšanas dienā, 18.novembrī dodies uz Āraišu Ezerpils arheoloģisko parku, kur no plkst. 16.00 līdz plkst. 19.00, pastaigājoties pa parka teritoriju, būs iespēja vērot un sildīties pie speciāli iekurtiem noskaņu ugunskuriem. Tomēr vēršam uzmanību, ka Āraišu Aheoloģiskā parka apmeklētāju centrs un kultūrvēsturiskais objekts "Ezerpils" ir slēgti apmeklētājiem, bet pārējā āra teritorija ir atvērta. Apmeklētāji aicināti iegādāties biļetes www.BezRindas.lv, veicot apmaksu 1.00 eiro apmērā.

Kavējies atmiņās par zaļo un ziedošo pavasari Pasaules Latviešu mākslas centrā (Lielā skolas iela 6), kur ir skatāma izstāde “Pavasaris Austrālijā” - 27 savās mākslinieciskajās izpausmēs atšķirīgu latviešu trimdas mākslinieku darbi.

Baudi mākslu dabā! Ruckas muižas parkā ir redzama lietuviešu mākslinieces Viktorijas Bernotaites fotogrāfiju sēriju "Trūdi", kas tapusi, māksliniecei strādājot Ruckas mākslas rezidenču centrā 2020. gada rudenī. Savukārt, ejot pa Sarkano klinšu pastaigu taku var vērot tur izvietotās lielformāta Kārļa Skalbes stāstu iedvesmotās gleznas.     

Apmeklē Svētavota dabas parku, kur pa stāvo nogāzi nokāpjot gravas dibenā, ir sajūta, ka esi nokļuvis pasaku valstībā. Pašā centrā, no varenas smilšakmens klints slāņiem iegrožotā gultnē, plūst dzidra ūdens strauts.    

Svētkus pavadi sportiskās aktivitātēs un izskriet trasi Latvijas kontūras formā Priekuļu biatlona trasē vai Cēsu pilsētas apkātnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.46142721sec.