Notiks Olafa Gūtmaņa dzejas uzvedums «Dzimtās zemes kārs un gaismas izslāpis»

Liepājas Tautas teātris un režisore Ināra Kalnarāja, tuvojoties Kurzemes puses dižgara Olafa Gūtmaņa 90 gadu atcerei, skatītājiem sagatavojuši dzejas uzvedumu “Dzimtās zemes kārs un gaismas izslāpis” šo sestdien, 10. decembrī, pulksten 16.00 Liepājas Leļļu teātrī. Ieejas maksa: 2 EUR.

Olafa Gūtmaņa dzejas uzvedums, kuru skatītājiem sniegs viss aktuālais Liepājas Tautas teātra kolektīvs 19 aktieru sastāvā, būs dzejnieka dzimtās puses, dabas un cilvēkmīlestības apliecinājums dzejā, un to bagātinās Imanta Kalniņa mūzika, fotogrāfijas no dzejnieka privātā arhīva un Velgas Gūtmanes pasteļu reprodukcijas.

Režisore Ināra Kalnarāja jau piekto reizi pievērsusies O.Gūtmaņa dzejas interpretācijai uz skatuves. Iepriekš sagatavotie iestudējumi – “Rožu laukums” (1999.), “Ejam kuršos, ejam līvos” (2003.), “Jedritvai kociņ’!” (2005.), “Es dzīvoju starp ezeru un jūru” (2009.) – bija atšķirīgi gan tematikas, gan noskaņas, gan formas ziņā, tos ļoti labi uzņēma ne tikai skatītāji, bet augsti novērtēja arī pats dzejnieks. Par jauniestudējumu “Dzimtās zemes kārs un gaismas izslāpis” režisore stāsta: “Šoreiz O.Gūtmaņa tematiski daudzveidīgajā dzejā izceļam dzejnieka mīlestību pret savu dzimto pusi, pret cilvēkiem, pret dabu un katru tās vissīkāko parādību – vai tas būtu putniņš, vai zāles stiebrs, vai dzintara grauds.”

"Olafs Gūtmanis skatās pasaulē poētiski un spītīgā iejūsmā kā tikko iemīlējies, kā zemnieks pirms pavasara aršanas. Viņš iet dabā basām kājām un ļaudīs - atklātu dvēseli. Un tulko pasauli poēzijas valodā. [..] O.Gūtmanis aizvien ir dzimtās zemes kārs, gaismas izslāpis un "jūras dulls"", atklāj profesors Edgars Lāms.

Biļetes (2 EUR) pieejamas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

Uzziņai:

Olafs Gūtmanis (1927-2012), rakstnieks un dzejnieks, atmiņu grāmatas "Dzīves grāmata" (1992) par bērnu dienām līdz pat izsūtījumam, trimdai Sibīrijā autors. Gūtmanis sarakstījis vairākas dzejoļu un prozas grāmatas, Gūtmaņa darbi apkopoti piecos sējumos viņa "Rakstos". Pēdējais sējums klajā nāca 2012. gadā, pirmais 2006. gadā - dzejas grāmata 500 lappušu apjomā. Gūtmanis latviski tulkojis cittautu literātu darbus - gan dzeju, gan lugas, kas uzvestas Liepājas teātrī. Rakstījis publicistiku un piedalījies atmiņu grāmatas izveidošanā par Tautas fronti Liepājā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Cēsu TIC
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41768789sec.