Liepājas Kungu ielas radošajā kvartālā notiks Zemeņu festivāls

Sestdien, 1. jūlijā, no pulksten 10 līdz 15 Kungu ielas radošajā kvartālā gaisā virmos zemeņu smarža, jo tajā norisināsies Zemeņu festivāls, kura ietvaros notiks arī gardāko kūku konkurss, kurā kūku cepēji sacentīsies savā konditorejas mākslā, izrādot un lepojoties ar savām kūku gatavošanas prasmēm. Festivāla ietvaros tiks atzīmēta arī Kungu kvartāla 5 gadu jubilejas svinības.

Pasākuma laikā vasaras noskaņās norisināsies arī Zaļais tirdziņš, kurā ikviens varēs iegādāties dažādus no zemenēm pagatavotus produktus, amatnieku izstrādājumus un, protams, zemenes. Uz dzīvā pavarda gatavosies arī Kungu kvartāla saimnieces zemeņu klimpu zupa, kuru nobaudīt varēs ikviens apmeklētājs.

No pulksten 12 līdz 13, Zemeņu festivāla apmeklētāji varēs aplūkot, nodegustēt, novērtēt un, iespējams, arī uzzināt meistaru kulinārijas šedevru receptes. Gardāko kūku konkursa uzvarētājs tiks noteikts pēc žūrijas un apmeklētāju balsojuma, ņemot vērā tādus kritērijus kā kūkas garšas bagātība, oriģinalitāte un vizuālais noformējums. Žūriju pārstāvēs Liepājas Latviešu biedrības nama vadītāja Vita Hartmane, "Goda teātra" vadītājs un Liepājas teātra aktieris Kaspars Gods, tūrisma aģentūras "Ap sauli" biroja vadītāja Dace Pumpure, restorāna "MO" pavārs Alvis Raciborskis, mūziķis Valdis Skujiņš un Liepājas pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Zita Lazdāne.

Konkursa uzvarētājam būs sarūpētas arī vērtīgas balvas – dalībnieki sacentīsies par ģimenes atpūtu brīvdienu mājā "Gailišķe", ceļojumu uz "Ķiršu festivālu" Lietuvā, biļetes uz muzikālo izrādi "Vajadzīga soliste" un izrādi "Žūpu Bērtulis", kā arī balvas aktīvās ūdens atpūtas cienītājiem.

Par festivāla noskaņojumu un jestriem deju soļiem parūpēsies etno kompānija "Zeidi" no Rīgas, kuri Kungu kvartālā viesosies pirmo reizi, taču kopā ar kafejnīcas "Upe-le" pagatavotajiem svaigajiem zemeņu kokteiļiem, apmeklētāji varēs nesteidzīgi baudīt mierīgu svētku pēcpusdienu.

Visas dienas garumā darbosies arī bērnu radošās darbnīcas un pieaugušajiem - EKO kosmētikas darbnīca, sadarbībā ar uzņēmumu "Calendula".

Lai stiprinātu un iepriecinātu organismu ar tik vērtīgo ogu zemeni, ikviens tiek aicināts izgaršot un sajust Zemeņu festivāla vasarīgo atmosfēru kopā ar svaigiem un mutē kūstošiem kokteiļiem, jestriem deju soļiem un interesantām aktivitātēm visas dienas garumā.

Dalību kūku  konkursam vēl ir iespējams pieteikt līdz 28. jūnijam, sazinoties ar Kungu ielas radošā kvartāla kontaktpersonu Simonu Puigu (t. 63421670, mob. t. 25874480, e pasts: [email protected]

Mēs ticam, ka Liepājā un tās apkaimē ir vēl daudz neatklātas un unikālas kūku receptes, kuras ir pienācis laiks celt gaismā!

Pasākumu organizē Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar biedrību "ETNO Liepāja".

Pasākumu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas Kultūras pārvalde, Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija, Liepājas Olimpiskā centra Baseins&SPA, "BB Wakepark", "Quest House Liepāja", atpūtas vieta "Gailišķe", "Archery Liepaja", "Zumba fitness Liepāja", "Niknās laivas", tūrisma aģentūra "Ap Sauli".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10110784sec.