Sestdien Liepājā aicina uz jaukto koru Dziesmu dienas koncertu «Visiem viena – katram sava – tautasdziesma»

Šo sestdien, 21. oktobrī, pulksten 17.00 Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs, jauktais koris “Kursa” un diriģente Ilze Āboliņa aicina uz jaukto koru Dziesmu dienu “Visiem viena – katram sava – tautasdziesma”.

Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē jau otro gadu notiekošajā koncertā pulcēsies astoņi jauktie kori no Rīgas, Jūrmalas, Jelgavas, Kuldīgas, Talsiem, Liepājas un Jaunjelgavas novada. Ieejas maksa: 2 EUR.

Jaukto koru Dziesmu dienas mērķis ir popularizēt latviešu tautasdziesmas, kopt un uzturēt kora dziedāšanas tradīcijas kā latviskās kultūras mantojumu, nodrošinot Dziesmu un deju svētku tradīcijas procesa nepārtrauktību. Rīkotāju vēlme ir arī caur muzikālām, radošām un fiziskām aktivitātēm veicināt dažādu pilsētu un novadu jaukto koru kolektīvu savstarpēju sadarbību. Līdz ar to arī šogad jaukto koru dalībnieki dienu pavadīs sporta aktivitātēs, vispirms sacenšoties tautas bumbas spēlē, bet vakarpusē vienosies kopējās dziesmās Dziesmu dienas koncertā.  

Jaukto koru Dziesmu dienā Liepājā satiksies un savas tuvākās latviešu tautasdziesmas klausītājiem dziedās astoņi jauktie kori – Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūra” jauktais koris “Tik un tā” (diriģents Guntis Galiņš, kormeistare Margita Galiņa), Jūrmalas kultūras centra Kauguru kultūras nama jauktais koris “Spārnos” (diriģente Daina Frīdenberga, koncertmeistare Signe Pranča), Rīgas 45. vidusskolas jauktais koris (diriģente Baiba Milzarāja), Jaunjelgavas novada Seces pagasta kultūras nama jauktais koris “Vīgante” (diriģente Diāna Austra Vaice, kormeistare Anita Cinkmane), Kuldīgas kultūras centra jauktais koris “Ventava” (diriģente Maruta Rozīte), Talsu tautas nama jauktais koris “Uz augšu” (diriģents Matīss Tučs) un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris “Kursa” (diriģente Ilze Āboliņa) un jauktais koris “Lauma” (diriģente Mirdza Paipare), koncertmeistare Santa Jašina.

Sestdienas vakarā katrs koris izpildīs 3 dziesmas – latviešu tautasdziesmu apdares un oriģināldziesmas ar tautasdziesmu vārdiem. Noslēgumā dziedātāji un arī skatītāji tiks aicināti vienoties kopdziesmās. Dziesmu dienu bagātinās arī mūziķu apvienība “GAN’ GAN’” Ievas Tālbergas vadībā, priecējot klausītājus ar bungu, dūdu, kokļu, stabuļu, ģīgas un citu instrumentu skaņām.  Koncertu vadīs Solveiga Pētersone.

Biļetes (2 EUR) pieejamas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.08203506sec.