Ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis Liepājas «Lielajā dzintarā» piedāvās programmu «Gaismu gaidot»

Šo svētdien, 14. janvārī pulksten 16 pēcsvētku noskaņās Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” izskanēs koncertprogramma “Gaismu gaidot”. Koncertā piedalīsies Rīgas Doma zēnu koris Mārtiņa Klišāna vadībā un ģitārists Kaspars Zemītis.

Mudinot klausītājus uz mīlestību, līdzjūtību un sirsnību, koncerta dalībnieki aicina doties muzikālā ceļojumā uz renesanses laika Angliju, kur sakņojas zēnu koru dziedāšanas tradīcijas. Programmā izskanēs renasanses laikmeta meistaru - Tomasa Robinsona, Džona Daulenda un Tomasa Kempiona - skaņdarbi, bet programmas centrā būs paša Zemīša komponētais cikls "Gaismu gaidot".

Sešu dziesmu cikls “Gaismu gaidot” tapis ar Akvīnas Toma lūgšanas “O Salutaris” un Normunda Beļska tekstiem. Skaņdarbā kristīgo ideju pamatvērtības mijas ar teju bērnišķīgu vieglumu un patiesu prieku par ziemu, turklāt, līdzās zēnu kora balsīm ciklā skanēs pat elektriskā ģitāra, radot mūsdienīgu skanējumu.

Kaspars Zemītis ir viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras spēles meistariem Latvijā, savulaik bijis leģendārās grupas "Time After Time" dalībnieks. Viņa skatuves partneru vidū ir dziedātāji Intars Busulis, Daumants Kalniņš, Linda Leen, Renārs Kaupers un citi Latvijas izcilākie mūziķi. Jau vairākus gadus Kasparu Zemīti vieno sadarbība arī ar VAK "Latvija" un diriģentu Māri Sirmo, Latvijas Radio kori un Rīgas Doma zēnu kori.

Koncertu organizē SIA “Lielais dzintars” sadarbībā ar VSIA “Latvijas Koncerti”. Norisi finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Liepājas pašvaldība.

Biļetes, sākot no 7 eiro, nopērkamas koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā, biļešu Paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides. Koncerts vienā daļā. Aptuvenais norises ilgums: 1h 20min.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12733316sec.