Liepājas Jūras svētki šovasar ar daudzveidīgu un plašu programmu

Šogad Jūras svētki Liepājā norisināsies 14. jūlijā no pulksten 11.00 līdz 19.00 ar daudzveidīgu un plašu programmu, kur visas dienas garumā būs pieejamas vairākas skatuves un aktivitātes laukumā pie koncertzāles “Lielais dzintars”, Liepājas promenādē, Juliannas pagalmā un pie Muitas mājas.

Svētki tradicionāli tiks atklāti ar piemiņas brīdi pulksten 11.00 bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem – kad ar kuģu tifonu skaņu fonā svinīgā ceremonijā tiks godāti tie dižie vīri, kuru dzīvības paņēmusi jūra.

Pulksten 12.00 ar  loču kuģi “Ausma” Jūras svētkos ieradīsies kapteinis Banga. Kapteinis stāsta, ka dzimis vētras laikā un tādēļ ir gan savu vecāku, gan arī jūras un vēja dēls. Dienas garumā kapteinis Banga ar savu apkalpi priecēs apmeklētājus visās svētku zonās.

Jūras svētku tematiskajās zonās norisināsies dažādas aktivitātes ģimenēm ar bērniem un ikvienam interesentam - varēs pārbaudīt savu erudīciju, piedalīties fiziskās aktivitātes, apmeklēt populāru mūziķu koncertus, vērot Latvijas labāko improvizācijas teātru uzstāšanos un baudīt dažādus citus svētku rīkotāju sagatavotus pārsteigumus.

Bērniem šogad tiks piedāvāta daudz plašāka programma nekā pērn – mazajiem svētku apmeklētājiem būs izveidota īpaša spēļu teritorija ar daudzveidīgām aktivitātēm pie spīķeriem aiz Muitas mājas. Tāpat ikviens varēs iemācīties dažādus trikus no ceļojošā cirka “Beztemata” meistariem.

Pirmizrādi piedzīvos Māra Runguļa stāstu “Trīs apļas stundas”, “Uz zušiem” un “Zaļā menca” uzvedumu sērija, kuru izspēlēs Liepājas teātra aktieri Karīna Tatarinova, Sandis Pēcis un Kaspars Kārkliņš, muzikālo noformējumu nodrošinās mūziķu sastāvs Jāņa Ivuškāna vadībā, savukārt vizuālo noskaņu un noformējumu iedzīvinās videomāksliniece Elīza Rūciņa. Svētku apmeklētājus bērnu zonā izklaidēs Kaspars Blūms - Blūmanis jeb Kašers un Sabīne Prenclava.  

Muzikālo baudījumu uz svētku galvenās - “Zvaigžņu skatuves” dienas garumā nodrošinās grupa “Bet Bet”, Nacionālā teātra aktieru apvienība “Greizais Ratiņš”, X-faktora dalībnieki - Adriana Miglāne, Līga Rīdere, Alise Haijima, Nadežda Mankeviča, Aivo Oskis un Edgars Kreilis, muzikālo programmu noslēgs grupa “Triānas Parks”.

Aktīvās atpūtas piekritēji varēs piedalīties netradicionālajās sporta spēlēs, pārbaudīt savas zināšanas dažādu mezglu siešanā, pārbaudīt veiklību un attapību dažādos uzdevumos ar virvēm un auklām. Dienas izskaņā katra  uzdevuma ātrākais veicējs tiks apbalvots ar atbalstītāju dāvanām. Svētku apmeklētāji varēs lūkot paraugdemonstrējumus ar turbīndēli un piedalīties studijas “Libava sports” vadītajās nodarbībās kā zumba, funkcionālā fitnesa treniņs un iepazīt “bio board” (balansa dēlis) principus, bet Kangoo Jumps Liepāja piedāvās unikālu fitnesa nodarbību ar amortizējošu zābaku sistēmu. 

Tāpat būs iespējams piedalīties Kuršu vikingu liellaivu sacensībās, kas norisināsies Liepājas promenādē pie Liepājas jahtu ostas piestātnes. Iepriekš piesakot dalību, tajās varēs piedalīties komandas piecu cilvēku sastāvā. Kuršu vikingu liellaivu sacensību uzvarētāji iegūs ceļojošo kausu un balvas no atbalstītājiem.

Šogad Jūras svētkos Juliannas pagalmā būs izveidota Kumēdiņu skatuve, kurā uzstāsies Latvijas labākie improvizatori un ielu teātru mākslinieki no Polijas, Čīles, Bulgārijas un Izraēlas. Improvizācijas teātra žanru pārstāvēs radošā apvienība “Spiediens” un Rīgas improvizācijas teātra aktieri. Kumēdiņu skatuves programmu vadīs Artūrs Breidaks.

Tāpat svētku laikā būs iespēja pieteikties Liepājas lidostas balvas izspēlei un iegūt lidojumu divām personām uz Berlīni.

Tradicionāli ar savu piedāvājumu liepājniekus un Liepājas viesus svētkos priecēs amatnieku un mājražotāju tirgus, kur visas dienas garumā varēs iegādāties pašu audzētas un ražotas pārtikas preces, gatavotus mākslas un daiļamatniecības izstrādājumus, kā arī atbilstoši Jūras svētku tēmai rūpnieciski ražotas preces.

Paralēli Jūras svētkiem ikviens interesents aicināts baudīt 22. Starptautiskā Zīmētāju un gleznotāju plenēra “Liepājas Marīna” un “Mazā Marīna” noslēguma izstādi spīķerī, Vecā Ostmalā 53.

Kuģu piestātnē interesenti varēs uzkāpt uz Jūras spēku flotiles kara kuģiem - štāba apgādes kuģa "Virsaitis" A53 un mīnu kuģa "Visvaldis" M07 un izpētīt tos no iekšpuses.

Svētkus organizē Liepājas Kultūras pārvalde, sadarbībā ar Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi, Liepājas mākslas galeriju “Klints” un radošās pilnveides mākslas studiju “Mākslas pasāža RADI”.Visas svētku aktivitātes ir bez maksas.

Sekojiet līdzi Jūras svētku jaunumiem www.liepaja.lv/jurassvetki, kā arī Liepājas Kultūras pārvaldes Facebook kontā @liepajaskultura.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71942687sec.