Latvijā pirmo reizi uzstāsies pasaulslavenais itāļu tenors Marko Bīslijs (video)

2019. gada 23. februārī plkst. 18.00 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" ar savu vienīgo koncertu, pirmo reizi Latvijā uzstāsies pasaulslavenais baroka mūzikas interprets, fenomenālās balss īpašnieks, itālis Marko Bīslijs (Marco Beasley). Ekskluzīvās koncertsērijas "Pasaule Lielajā dzintarā" ietvaros viņš uz Liepāju atvedīs Itālijas agrīnā baroka aizkustinošās dziesmu melodijas un temperamentīgās dejas.

"Esmu ārkārtīgi gandarīta, ka mums uz Liepāju izdevies atvest tik izsmalcinātu mākslinieku un senās mūzikas ekspertu kā Marko Bīslijs. Dziedātājs visā pasaulē pazīstams ar savu nepārprotamo balss tīrību un ļoti īpašo vokālo tehniku, kas ir viņa plašo vēsturisko pētījumu rezultāts. Bīsliju raksturo mīlestība uz vārdu, aktiera komunikācijas talants un izteiksmība, kas rada dažādas vokālās krāsas un intīmu muzikālo pieredzi. Esmu pārliecināta – Marko Bīslija agrīnā baroka spožās pērles ar savu unikālo dabu aizraus ne tikai profesionālus mūzikas pētniekus, bet ikvienu klausītāju!" uz koncertu aicina "Lielā dzintara" mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Savā "Itālijas dienvidu dziesmu" programmā Bīslijs kopā ar ansambli dosies pa pēdām Itālijas brīvajam garam – dabai, leģendām, rituāliem un seno dzejnieku vārdiem. 17. gadsimta dziesmās viņš atspoguļos laiku, kad Eiropas vēsturē veidojās jauns muzikālās domāšanas veids, kura šūpulis ir Bīslija dzimtene – Itālija. Ja 15. un 16. gadsimtā mūzikā dominēja sarežģīta polifonija, tad 17. gadsimta baroka mūzika ir saziņas līdzeklis, kas klausītājos var radīt spēcīgas emocijas. Bīslija agrīnā baroka repertuārā būs saklausāma gan pagātnes mīlestība, gan zaudējumu sāpes, gan jaunas draudzības laime. Līdzās viņa tenoram lautu spēlēs Fabio Akurso (Fabio Accurso), arkilautu un baroka ģitāru – Stefano Roko (Stefano Rocco), kolašoni – Leonardo Masa (Leonardo Massa), bet rāmja bungu – Vito De Lorenci (Vito De Lorenzi). Priekšnesumu papildinās beļģu dejotājas Līzelotes Folkertes (Lieselotte Volckaert) kaislīgās dienvidu dejas.

Marko Bīslijs ir dziedātājs, aktieris un literāts, kurš dzimis Dienviditālijā un padziļināti studējis, un izkopis senās mūzikas stilistikas smalkos pagriezienus. Pēc renesanses mūzikas studijām Boloņas universitātē (Itālijā) viņš strauji uzsāka spožu koncertu karjeru, nonākot pasaules prestižākajās koncertzālēs – Mozarteum Salzburg Austrijā, Concertgebouw Amsterdamā, Accademia Nazionale di Santa Cecilia Romā, Lincoln Center Ņujorkā un citviet pasaulē. Viņa pētījumi vokālās mūzikas radīšanā un dziedāto tekstu skaidrība ir nesusi Bīslijam aizvien plašāku slavu. Holandes Teātra un koncertzāļu asociācija 2009. gadā talantīgo mākslinieku nominēja kā gada labāko izpildītāju. Bīslijs lepojas arī ar plašu diskogrāfiju. Lielākā daļa no viņa ierakstiem radīti kopā ar ansambli Accordone, bet 2014. viņš atstāja grupu, lai uzsāktu vēl personīgāku un patstāvīgāku muzikālo ceļu.


Koncertu ar Liepājas pašvaldības, Valsts kultūrkapitāla fonda un Itālijas Republikas vēstniecības Latvijā atbalstu rīko SIA "Lielais Dzintars", plašāka informācija lasāma lielaisdzintars.lv. Biļetes nopērkamas koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68601298sec.