Liepājas Karostā notiks vairāki interesanti pasākumi

Industriālā mantojuma dienu ietvaros 2019. gada 28. un 29. septembrī Karostā notiks vairāki interesanti pasākumi.

Apmeklētājiem Liepājā būs atvērts Karostas ūdenstornis. Tornī notiks gida vadītas ekskursijas sestdien un svētdien plkst. 12:00 un 14:00 . Ekskursiju laikā būs iespējams iepazīties ar Karostas ūdenstorņa vēsturi, Liepājas ūdensapgādi, apskatīt senus ūdens saimniecības eksponātus un foto izstādi par citiem Liepājas industriālā mantojuma objektiem. Kā zināms, Karostas ūdenstornim bijusi svarīga loma Latvijas Brīvības cīņu notikumos. No torņa ticis signalizēts sabiedroto kuģiem, kas stāvēja reidā un sniedza nozīmīgu atbalstu Liepājas aizstāvjiem. Ekskursija Karostas ūdenstornī būs bez maksas.

Redānu, kur vasarā jau otro gadu katru dienu tiek piedāvātas gida vadītas ekskursijas, šovasar apmeklēja vairāki tūkstoši Liepājas iedzīvotāju un tūristu. Redānā var apskatīt cara laika nocietinājumus, uzzināt par Redānā un Liepājas ziemeļdaļā notikušajām Brīvības cīņām, kas ir ļoti svarīgas Latvijas vēsturē, un apskatīt jūnijā Karostas festivāla laikā tapušos Liepājas un ārzemju mākslinieku darbus. Tiem, kas nav paguvuši Redānu apmeklēt vasarā, ir iespēja aizbraukt un apskatīt šajā nedēļas nogalē. Gids apmeklētājus gaidīs Redānā sestdien un svētdien no plkst. 11:00 -16:00.

Svētdien, 29.septembrī laikā no plkst. 9:00 - 13:00 Redānā notiks līdz šim nebijis pasākums - Liepājas radio amatieru pārraide no Redāna nocietinājuma, starptautiskā "World Castles Award" projekta ietvaros. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar radio amatieru sportu, savukārt radio amatieru dalība starptautiskā projektā popularizē Redānu kā vēsturisku objektu un tūrisma apskates vietu mūsdienās.  

Karostas cietums apmeklētājiem sestdien un svētdien būs atvērts no plkst. 10:00-18:00. Gida vadītas ekskursijas sāksies katrā veselā stundā. Lai gan Karostas cietums šogad Liepājas restorānu nedēļā nepiedalās, sestdien un svētdien cietuma bufetē tiks pasniegti īpaši ēdieni – karbonāde "Aiz restēm" un cepta siļķe.  

Septembrī Karostā, Atmodas bulvārī 8a ir atvērta jauna bērnu izklaides un atpūtas vieta "Valzivs". Svētdien, 29. septembrī, no plkst. 11:00 -15:00 bērnus gaidīs Kapteinis Fiko, bet vecāki varēs apskatīt telpas un iepazīties ar piedāvājumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60135794sec.