Jolanta Gulbe Paškeviča «Lielajā dzintarā» prezentēs jaunu latviešu mūzikas programmu

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” sestdien, 22. augustā pulksten 19 vasaras sezonu turpinās viena no latviešu džeza ekstravagantākajām dziedātājām ar samtaini krāšņo balsi – Jolanta Gulbe Paškeviča. Koncertā šarmantā soliste kopā ar pavadošo sastāvu atskaņos īpaši atlasītas un dziedātājai nozīmīgas latviešu komponistu dziesmas, kas iekļautas jaunajā mūzikas albumā “Gaisma krīt”.

"Jāsaka paldies latviešu komponistiem un dziesmu vārdu autoriem par nacionālo kultūras bagātību. Esmu uzaugusi ar šo mūziku, tā ir veidojusi manu muzikālo gaumi. Šī programma ir mans veltījums manai tautai, maniem cilvēkiem," iepazīstinot ar koncertā gaidāmo stāsta Jolanta Gulbe Paškeviča.

Koncertprogrammā iekļauti tādi skaņdarbi kā Imanta Kalniņa un Vizmas Belševicas "Dūdieviņš", Aigara Voitišķa un Viktora Kalniņa "Cik savādi gaisma krīt", Mārtiņa Brauna un Jāņa Petera "Dziesma par spēli",  Raimonda Paula un Jāņa Petera "Ja Tevis nebūtu" un citas latviešu tautai nozīmīgas dziesmas.  Visām kompozīcijām radīti īpaši aranžējumi, kuru autori ir gan pati Jolanta Gulbe, gan talantīgais džeza pianists Kristaps Vanadziņš.

"Darbs pie šī mūzikas albuma bija viens no interesantākajiem un radošākajiem procesiem, kāds man dzīvē ir bijis. Lielisks kopdarbs ar mūziķiem, kur katrs ielika savu īpašo talanta unikālo redzējumu kopīgā skanējumā. Mūziķu brīvais ideju lidojums ir dzirdams katrā skaņdarbā, un tas šo albumu padara īpašu,” uzsver dziedātāja.

Jolantas Gulbes Paškevičas kvintetu veido izcils mūziķu sastāvs – dziedātāja Jolanta Gulbe Paškeviča, saksofonists Deniss Paškevičs, pianists Kristaps Vanadziņš, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds.

    Jolanta Gulbe Paškeviča ir viena no latviešu džeza profesionālās elites ekstravagantākajām dziedātājām ar tembrāli bagātu un spēcīgu balsi. Jolanta ne tikai aizraujas ar dažādiem mūzikas stiliem, bet arī izvēlas dziedāt svešvalodās: portugāļu, itāļu, spāņu, angļu un krievu. Viņa ir viena no pieprasītākajām bossa nova un portugāļu fado stila mūzikas izpildītājām visā Baltijā. Paralēli primārajai darbībai šajā lauciņā Jolanta bijusi vairāku Latvijas TV šovu žūrijas locekle un vokālā pedagoģe, kā arī veidojusi starptautiskus mūzikas projektus un ierakstījusi mūzikas albumus ar džeza, soula un pasaules mūzikas meistariem no Eiropas, Krievijas un ASV, ar kuriem sadarbība turpinās joprojām.

Pēc koncerta apmeklētāji aicināti uz tikšanos ar mākslinieci koncertzāles “Lielais dzintars” 2. stāva galerijā, kur būs iespēja iegādāties jauno albumu, satikt solisti un kvinteta mūziķus, kā arī saņemt autogrāfus.  Albumu “Gaisma krīt” var noklausīties vietnē: https://ej.uz/albums-gaisma-krit

Koncerts notiks klātienē, ievērojot drošības pasākumus un 1m distanci starp apmeklētājiem. Ievērojot ierobežojumus, koncertu varēs apmeklēt līdz 415 klausītājiem. Koncerts I daļā, norises ilgums aptuveni 1 stunda un 30 minūtes.

Biļešu cena – no 15 līdz 30 eiro.  Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA “Lielais Dzintars”.  Plašāka informācija pieejama mājas lapā www.lielaisdzintars.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.54827809sec.