Liepājā top jauna koncertprogramma «Skaistākās krievu romances»

Svētdien, 25. oktobrī pulksten 15, Lielajā dzintarā notiks atkaltikšanās ar atraktīvo tenoru, Latvijas Nacionālās operas un baleta meistarīgo solistu – Mihailu Čulpajevu. Tandēmā ar pieredzējušo pianistu Mārtiņu Zilbertu abi mākslinieki Liepājā pirmatskaņos pilnasinīgu un dvēseliski karstu programmu “Skaistākās krievu romances”.

Krievu romances ir viena no krievu kultūras pērlēm. To pilnasinīgais, smeldzīgais skanējums tiek dēvēts par krievu dvēseles atspulgu. Liepājas koncertzāles klausītāju iemīļotajā sērijā “Personīgi” romances dzirdēsim harismātiskā tenora, izcilās balss īpašnieka Mihaila Čuļpajeva sniegumā. Pie klavierēm — godalgotais pianists, Latvijas Nacionālās operas koncertmeistars Mārtiņš Zilberts.

Koncerta programma radīta īpaši “Lielajam dzintaram” un klausītājiem tiks atskaņota pirmo reizi. Tajā mākslinieki atskaņos gan slavenās, klausītājiem tik tuvās un pazīstamās Rahmaņinova un Čaikovska liriskās romances, gan arī iepazīstinās koncerta apmeklētājus ar romanču žanra attīstību krievu mūzikas literatūrā līdz pat mūsdienām.

“Koncerts notiks divās daļās, katrai daļai novelkot robežu starp klasiku un mūsdienām. Pirmajā daļā būs iespēja iepazīties ar Rahmaņinova, Čaikovska un Gļinkas skaņdarbiem. Savukārt otrajā daļā mēs iedziļināsimies Stravinska mūzikas īpatnējajā un reizēm eksperimentālajā skanējumā, kā arī Sviridova, Ščedrina un citu komponistu daiļradē," ar programmu iepazīstina tenors Mihails Čuļpajevs.

Mihails Čuļpajevs sevi izcili pierādījis kā solo mākslinieku Latvijas Nacionālajā operā vairāku sezonu garumā. Jau viņa debija Trufaldīno lomā Sergeja Prokofjeva operā “Mīla uz trim apelsīniem” 2013. gadā raisīja sajūsmu gan skatītājos, gan kritiķos. Turpmākajos gados M. Čuļpajevs sevi gan vokāli, gan aktieriski spoži apliecinājis daudzveidīgā repertuārā. Šosezon Mihails uz LNOB skatuves piedzīvo divas debijas Džuzepes Verdi operās — harismātiskais solists iejutīsies Alfrēda lomā izrādē “Traviata” un Gabrielo Adoro lomā operā “Simons Bokanegra”. Mihails Čuļpajevs ieguvis maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, piedalījies Aksela Everarta, Nelli Miričoji un citu vokālistu meistarklasēs, kā arī pilnveidojies operas namos Nīderlandē un Amsterdamas Karaliskajā Concertgebouw. Mihails Čuļpajevs bijis nominēts “Lielajai mūzikas balvai 2015” kategorijā “Jaunais mākslinieks”, bet 2017. gadā ieguvis LNO fonda Gada balvu kategorijā Labākais operas solists. 

Pianists Mārtiņš Zilberts ir Latvijas Nacionālās operas un Baleta galvenais solistu koncertmeistars kopš 2008. gada. Aizvadītajā sezonā nominēts valsts augstākajam apbalvojumam - “Lielajai mūzikas balvai 2019” par “Izcilu darbu kameransamblī”, savukārt 2018. gadā saņēmis Latvijas Nacionālās operas fonda balvu par “Izcilu sniegumu gada garumā”. Mārtiņš Zilberts sadarbojas un uzstājas ar pasaules un Latvijas izcilākajiem opermūzikas dziedoņiem — Lieni Kinču, Ingu Kalnu, Aleksandru Antoņenko, Egilu Siliņu u.c. Koncertdzīve, uzstājoties kā solistam ar orķestri vai kamermūzikas žanrā, no regulāriem priekšnesumiem Latvijā ir aizvedusi līdz koncertiem Eiropā, Japānā, Islandē, Krievijā un Kanādā.

Koncerts divās daļās, norises ilgums: aptuveni 1 stunda 30 minūtes. Koncerta laikā Lielajā zālē tiek nodrošināta distance un personalizētas sēdvietas. Pirms un pēc koncerta, kā arī starpbrīdī, uzturoties koncertzāles publiskajā zonā, apmeklētāji aicināti lietot sejas aizsargmaskas un ievērot distanci.

Biļetes uz koncertu “Skaistākās krievu romances” nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Cena: no 10,00 eiro. Pasākumam tuvojoties, biļešu cenas var pieaugt. Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA “Lielais Dzintars”.  Plašāka informācija pieejama mājas lapā www.lielaisdzintars.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47111607sec.