10 lietas, ko izbaudīt Liepājā pavasarī [2]

Kad saule sāk spīdēt spožāk un tā vien gribas izrauties no savas lāča ziemas migas, ir apmeklēt Liepāju, kura ikviena sirdi spēs piepildīt piepildīt ar īstu pavasari. Piedāvājam 10 lietas, ko noteikti ir vērts piedzīvot pavasarī Liepājā un tās apkārtnē.

1. Jāsaelpojas jūras spēku, nūjojot pludmalē

Pavasarī ķermeni var pamodināt, atsākot kādas no fiziskajām aktivitātēm: lēns skrējiens, pastaiga mežā vai nūjošana. Ja esi aktīvs nūjošanas piekritējs un Tev ir savs nūjošanas komplekts, tad dodies un izbaudi Liepājas pludmali neierobežotā garumā atbilstoši savam sportiskajam garam.

Ja priekšroku dod nūjojot domubiedru kompānijā profesionāla gida vadībā, otrdienās un ceturtdienās plkst 18.00 tiek organizētas nodarbības. Nūjošanas komplektus un dalību grupās var pieteikt biedrībā "Nūjo ar vēju", zvanot pa tālruni 27077950 vai 26462030.

Arī ārpus Liepājas, Priekules novadā, biedrība "Kalēti" piedāvā doties nūjošanas pārgājienos. Iznomājami ir 15 nūju pāri garumā no 105 līdz 125 cm, iepriekš piesakot nomu pa tālruni 26423893, 28303698.

2. Jāizstaigā pa Berči arhitektūras pēdām

Pauls Maks Berči bija pilsētas galvenais arhitekts laikā no 1871. līdz 1902. gadam, tādējādi gūstot iespēju gandrīz vienpersoniski veidot īpašo un atšķīrīgo Liepājas seju 19. gadsimta beigu arhitektūrā. Šodien daudzas P.M. Berči projektēto namu fasādes rotā plāksnītes ar P.M. Berči parakstu.

Iedvesmojies varenām un skaistām lietām, dodoties nesteidzīgā pastaigā pa Liepāju un iepazīstot 18 ēkas, kas ir Paula Maksa Berči mākslas darbi.

Maršruta sīkāku aprakstu un karti iespējams apskatīt šeit.  Bezmaksas karti iespējams saņemt arī Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā.

3. Jāatklāj Karostu no jauna ar velosipēdista acīm

Sākot ar aprīli, Karostas Apmeklētāju centrs, Invalīdu ielā 4, piedāvā velo ekskursijas pa Karostu. Katru sestdienu pulksten 16:00 Karostas cietumā gaidīs velo gids, kurš būs gatavs interesentus izvest ekskursijā pa Karostu. Apmeklētāji var ierasties ar saviem velosipēdiem vai tos izīrēt Karostas cietuma velo nomā. Ekskursijas ilgums apmēram 1,5 stundas. Cena 5 eiro pieaugušajiem, 2,5 eiro bērniem, ģimenes biļete 10 eiro.

4. Jāiepazīst Starptautiskas pianisma zvaigznes

No 24. līdz 27. aprīlim tradīcijām bagātais Starptautiskais Pianisma Zvaigžņu festivāls Liepājā pulcēs pianistus no visas pasaules. Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls kopš 1993.gada notiks jau 22. reizi. Satura ziņā festivāls ir unikāls visā Baltijas reģionā. Plašāka informācija par programmu un pianistiem: lso.lv/pianisma-zvaigznu-festivals

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

5. Jāizjūt mīla pavasarī ar jauniešu acīm

Ja gribi atkal izjust pirmās iemīlēšanās sajūtas pilnā krāšņumā, to vari izbaudīt Liepājas teātra iestudētajā mūziklā jauniešiem "Pavasara atmoda". Šī izrāde iedvesmu radusi Franka Vedekinda 1891. gadā sarakstītajā lugā, kas apsteidza savu laiku un izsauca milzīgu sabiedrības sašutumu, jo atklāti runāja par jauniešu seksuālajām attiecībām. "Pavasara atmoda" – stāsts par apmulsumu, izmisumu un konfliktu, kas rodas, saduroties jauniešu seksualitātes uzplaukumam un vecākās paaudzes liekulībai. Uz šāda fona sajūtams jaunības trauslums, svārstīgums, bailes, šaubas, un tajā pašā laikā vieglums, lai varētu uzplaukt patiesa mīlestība. Režisors: Ģirts Ēcis. Lomās: E. Pjata, V. Ellers, K. Kārkliņš, I. Trukšāne (Būde) vai S. Ruicēna.

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā. Cena no 2,85 eiro.

6. Jānosmeķē Liepājas Menciņi

Liepāja savu viesi nelaidīs prom nepaēdušu. Un, lai nebūtu jālauza galva, pētot ēdienkartes līkločus, Jums tagad ir sagādāta iespēja visās labākajās pilsētas ēstuvēs izvēlēties "Liepājas menciņus" – Liepājas oficiālo ēdienu, kas pagatavots no kūpinātas mencas, kartupeļiem un sīpoliem pēc senas Dienvidkurzemes receptes. Tas arī ir noteikti jādara, jo ārpus Liepājas tāda nedabūt!

Vietas, kur nosmeķēt Liepājas menciņus skati šeit.

7. Jādodas pārgalvīgā laivu braucienā

Laivu noma "Niknās laivas" uzsāks aktīvu laivošanas sezonu, un aktīvākie entuziasti jau droši var sākt plānot savu atpūtu. Dodieties jautrā izbraucienā ar laivām pa Liepājas Tirdzniecības vai Cietokšņa kanālu, vai kādu no Lejaskurzemes upēm vai ezeriem! Varat izvēlēties 6-vietīgas piepūšamās laivas, kanoe laivas vai kajakus.

Labāko maršrutu ieteikumi un laivu noma www.niknaslaivas.lv

8. Jāiesildās vasarai

Jaunās sezonas peldkostīms vai peldbikses ir iegādāts un nevari sagaidīt, kad varēsi pielietot? Pēc aukstuma un drēgnuma gribas sajusties vasarā? Liepājas Olimpiskā centra baseins un SPA zona ļaus jums sajusties kā saulainā vasaras dienā. Baudiet baseina un ūdens procedūru terapeitisko efektu rietumu Latvijas lielākajā un modernākajā baseinu un SPA centrā. Izbaudiet divus baseinus, ērtu relaksācijas un sauļošanās zonu, atrakciju dušas, trīs ūdens un gaisa masāžas baseinus, dažādas ūdens terapijas, turku pirti, sāls saunu un ūdens atraksciju zonu bērniem. Labsajūta un jautrība garantēta!

Plašāka informāciju un izcenojumi www.loc.lv

9. Jāieklausās putnu treļļos uz ezera laipas

Liepājas ezers ir lagūnas tipa ezers, kas veidojies atkāpjoties Baltijas jūrai. Nozīmīga ūdensputnu ligzdošanas un caurceļošanas vieta. Ligzdošanas periodā Liepājas ezerā patvērumu rod vairākas Eiropā apdraudētas putnu sugas, kā piemēram lielais un mazais dumpis u.c. Ezers un apkārtējās pļavas ir dabas lieguma teritorija. Laipa, kas ved ezerā atrodas Lauku ielas galā. 

10. Jāsagatavojas tvīda braucienam

10. maijā pulksten 16.00, notiks 5. gadskārtējais tvīda brauciens ar devīzi "Ar putna treļļiem azotē". Ar šo pasākumu Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs atklāj tūrisma sezona Liepājā. Liepājas ielās būs redzami 30-to gadu stilā tērpti ļaudis, īpaši uzposti retro velosipēdi.

Tvīda brauciens ar katru gadu pulcē aizvien vairāk dalībnieku, bet Latvijā pamats šai košajai tradīcijai meklējams 20. gs. pirmajā pusē, kad Latvija bija īsta velosipēdu meka: divriteņus ražoja vairāk kā 70 uzņēmumi, no kuriem populārākais un atpazīstamākais zīmols līdz pat mūsdienām ir "Ērenpreiss"; Latvijā darbojās dažādas riteņbraucēju biedrības un klubi, un velo sacensības pulcēja pat līdz 30 000 skatītāju.

Pirmais Tvīda brauciens notika pirms dažiem gadiem Londonā, taču nu jau tas ir kļuvis par tradīciju ļoti daudzās pasaules valstīs. Un kādēļ gan ne – tā ir iespēja celt gaismā retro pilsētas velosipēdus, izbaudīt velobraukšanas šarmu kopā ar līdzīgi domājošajiem, saposties 19. gs. 30-to gadu tērpos, līdz ar to arī pašiem sajūtoties kā svētkos. Arī Liepāja ir pieņēmusi šo tradīciju un nu jau 5. reizi pilsētas ielās dosies tvīdā tērpti velosipēdisti.

Šajā braucienā var piedalīties ikviens interesents. Tvīda braucēji, kas šim pasākumam būs saposušies vispiemērotāk un oriģinālāk saņems pārsteiguma balvas!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Kikils 04/25/2014 23:36 Es piekrītu.

2 Andris 04/25/2014 23:34 Interesantāk un efektīgāk gan esot ar 'Sofijas laivām'.Ir arī sava pieredze.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36613798sec.