Turaidas pils bērnu dienā stāstīs par vēsturi

Jau ceturto gadu Turaidas muzejrezervāts augusta pirmajā svētdienā aicina uz īpašu pasākumu bērniem – svētkiem “Turaidas pils pieder bērniem!”, lai rosinātu jaunākajā paaudzē interesi par vēsturi. Šogad svētki Turaidas pils pagalmā notiks 5. augustā no 15.00 līdz 18.00 un svētku tēma Latvijas valsts 100gades gadā būs “Valsts vara senāk un mūsdienās”. Svētku ideja sasaucas ar Latvijas simtgades pamatdomu - Latvijas valsts izveide nav nejaušība, bet likumsakarība. Svētku mērķis ir rosināt jaunākajā paaudzē interesi par savu valsti, tās vēsturi, iepazīt kultūras mantojuma vērtības.

Svētkos bērniem saprotamā veidā tiks skaidroti jēdzieni, kas ir valsts, tās pārvaldnieki un kādi ir viņu pienākumi. Notiks radošās darbnīcas “, tiks piedāvātas interaktīvas ekskursijas bērniem un vecākiem, izziņu pastaigas pa pils ekspozīcijām un notiks topošās galda spēles “Kļūsti par fogtu Turaidā!” prezentācija. Ikviens varēs izmēģināt īpašo galda spēli arī uzspēlēt kopā ar pašu pils pārvaldnieku - fogtu. Svētkos piedalīsies arī Siguldas novada pašvaldības pārstāvji, lai stāstītu par mūsdienu valsts un novada pārvaldes principiem un simboliem.

Radošās darbnīcas varēs iepazīst valsts un tās pārvaldes terminus un pils pārvaldnieka – fogta pienākumus. Ikviens varēs piedalīties veidot dzimtas ģerboni, mācīties aritmētiku un nodevu iekasēšanu, apgūt senās mērvienības un salīdzināt valstu robežas, spodrināt runas mākslu, apgūt augu dziedinošās gudrības un pārbaudīt savu fizisko veiklību jauno bruņinieku spēka spēlēs. Darbnīcas vadīs gan muzejrezervāta speciālisti, gan savā jomā zinoši sadarbības partneri.

Pasākuma ietvaros plkst. 17.00 notiks Liepājas ceļojošā leļļu teātra izrāde “Šņāpuļa piedzīvojumi”, pašiem mazākajiem būs pasaku brīži “Stāsti un pasakas par valdniekiem”, kā arī citas izglītojošas aktivitātes un mākslinieciski priekšnesumi. Projektu līdzfinansē Siguldas novada pašvaldība. 

SVĒTKU PROGRAMMA
15.00 – 15.30 – SVĒTKU ATKLĀŠANA un STĀSTI par varu senāk un mūsdienās 
15.30 – 16.00  - IZZIŅAS PASTAIGA pa Turaidas pili “Valdnieki un viņu varas simboli” kopā ar direktores vietnieci zinātniskajā darbā Viju Stikāni
16.00 – 16.30 – VIDUSLAIKU MŪZIKAS KONCERTS  - dzied Dārta Treija un lautu spēlē Lenards Gotlubs
16.30 – 17.00 – EKSKURSIJA “Vācu valdnieki Turaidas pilī” kopā ar pētnieci Ievu Osi
17.00 – 18.00  Liepājas Ceļojošā LEĻĻU TEĀTRA IZRĀDE “Šņāpuļa piedzīvojumi“ un rotaļas kopā ar izrādes tēliem
15.00 – 18.00 – INTERAKTĪVAS DARBNĪCAS “Kļūsti par fogtu Turaidā!”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.86780596sec.