Siguldā notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls

Lieldienu laikā, no 2020. gada 11. līdz 13. aprīlim, Siguldā jau piekto gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls, trīs dienu garumā aicinot izšūpoties vairāk nekā 100 unikālās šūpolēs un aplūkot dažādus vides objektus aptuveni trīs kilometru garā pastaigu maršrutā.

Īpašas "dabas šūpoles" atradīsies arī citās Siguldas novada iedzīvotāju un viesu iecienītās vietās Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Savas īpašās šūpoles radīs Siguldas novada uzņēmumi, kolektīvi, mākslinieki, mūziķi un citas sabiedrībā zināmas personības. Šogad festivāls aicinās izšūpoties arī muzikālā visuma šūpolēs Lieldienu koncertā "ATMO[SFĒRAS]" kultūras centrā "Siguldas devons".

Patlaban Siguldā norit aktīva gatavošanās Šūpoļu festivālam – top vairāk nekā 100 dažāda izmēra vides objekti un šūpoles, kas būs pieejamas ikvienam interesentam. Arī šogad būs padomāts par šūpolēm cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Šūpoļu maršruta karte festivāla apmeklētājiem būs pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā un Siguldas mobilajā lietotnē.

Šūpoļu festivāls tradicionāli tiks atklāts 11. aprīlī ar atraktīvu Zaķu skrējienu caur pilsētu kopā ar Siguldas novada olimpiešiem un festivāla šūpoļu autoriem. Skrējiena starts ikvienam skriet gribētājam tiks dots plkst. 13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Savukārt plkst. 17.00 iekšējo harmoniju mūzikā būs iespēja baudīt mūzikas vokālistu kvarteta "A'baronin Ensemble" koncertā "Lieldienu kantātes", kas notiks Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Koncerta biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Pirmajās Lieldienās, 12. aprīlī, no plkst. 10.00 līdz 16.00 Siguldas pils kvartālā ikviens aicināts uz aizraujošu Lieldienu svinēšanu un aktivitātēm visai ģimenei. Notiks arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kurā varēs iegādāties amatniecības izstrādājumus un gardumus svētku galdam. Bet plkst. 18.00 kultūras centrs "Siguldas devons" Šūpoļu festivāla apmeklētājus pēc šūpošanās priekiem pilsētas parkos un laukumos aicinās uz vēl nebijušu stīgu, kora un elektroniskās mūzikas sintēzes skanējumu koncertā "ATMO[SFĒRAS]". Koris "Juventus" kopā ar DJ Rudd skaņas eksperimentiem un stīgu noneta silto tembru kļūs par Ūles Jeilo (Ola Gjeilo) "Saullēkta Mesas" un Raimonda Tigula muzikālo stāstu vēstniekiem. Neierastā un drosmīgā skanējumā tiks izdziedāts cilvēka dzīves cikls šai saulē un aiz tās. Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Unikālais Šūpoļu festivāls Siguldā norisināsies jau piekto gadu, ko tradicionāli apmeklē vairāki desmiti tūkstoši apmeklētāju no visas Latvijas un ārvalstīm. Pērn starp vides objektu autoriem bija festivāla līdzautors SIA "Ramei", kā arī mūziķi no grupām "Dziļi Violets", "Bur mani" un "Dzelzs Vilks", Siguldas Balonu festivāls, "Latvijas zīmolu tops" komanda, kā arī Siguldas novada uzņēmēji un izglītības iestāžu audzēkņi. Apmeklētāju vislielāko atsaucību ieguva Siguldas novadnieku šūpoles "Mehāniskais zirgs", kas darinātas no automašīnas "VAZ", kā arī "S! Šūpoļkaruselis", kuru radīja festivāla ikgadējais sadarbības partneris – uzņēmums "Yes We Can".

Aicinām uz aizrautīgu Lieldienu svinēšanu! Latvija šūpojas Siguldā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52078891sec.