Ceļotājiem izveidots maršruts «Zied ievas Gaujas senielejā»

Sigulda jau izsenis ir viens no iecīnītākajiem maršrutiem dabas un pilsētvides dažādības baudīšanai, tādēļ Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs izveidojis aktuālu maršrutu, lai vēl labāk iepazītu tā saukto Vidzemes Šveici.

Jaunais pastaigu maršruts "Zied ievas Gaujas senielejā" ir 6 kilometru garš, un tajā vislabāk iespējams vērot plaukstošās ievas gan mežmalās, gan upes ielejā.

Kad galvā skan populārā Viktora Lapčenoka dziesma "Zied ievas Siguldā", ikvienam ir iespēja apskatīt iepazīt Siguldai tik ļoti raksturīgos apskates punktus un vienlaikus izjust reibinošo ievu ziedu smaržu Maršruta ieteicamais sākums ir pie gaisa trošu ceļa Siguldas pusē, no kura paveras vairāku gadu desmitu pastkartītēs iemūžinātais skats uz Krimuldas muižu un Turaidas pili. Dodoties otrpus Gaujai, ir iespēja izmantot Siguldas vagoniņu, no kura ainava paveras vairāku kilometru garumā. Nonākot Krimuldas kalna virsotnē, Krimuldas muižas parka teritorijā iespējams sastapt īpaši lielas ziedošas baltās ievas. Turpmākais pastaigu maršruts ved cauri tūristu iemīļotiem apskates objektiem: Krimuldas viduslaiku pilsdrupām, Vikmestes dabas taku, Gūtmaņalu un taku, kas ved gar Gaujas krastu. Pastaigu maršrutā iespējams apskatīt mobilo ganāmpulku Balonu pļavā, kura sastāvā ir vairākas Galoveju šķirnes gotiņas, kā arī pašu galveno – sajust ievu saldo smaržu.

Ņemot vērā mainīgos laikapstākļus un meža ceļus un takas, kā arī koka kāpnes, senlejas krastu nogāzes, ieteicams izvēlēties dabas takām piemērotus apavus un apģērbu. Maršruta posmā iespējams atrast vietu piknikam pie Gaujas vai nelielai atpūtas pauzei.

Jau vēstīts, ka maija sākumā, rūpējoties par dabas taku un apskates objektu pieejamību ikvienam, Siguldā ir izveidots arī pastaigu maršruts jaunajām māmiņām. Tas veidots pa Siguldas pilsētas centru, iekļaujot vietas, kur pieejami bērnu pārtinamie galdiņi. Visas maršrutā iekļautās apskates vietas ir viegli sasniedzamas, ceļā nav trepju vai augstu kalnu, tāpat arī pa ceļam esošajām ēdināšanas vietām ir viegli piekļūt ar bērnu ratiem, lai nodrošinātu pilnvērtīgas un patīkamas pastaigas kopā ar ģimeni. Maršruti pieejami tīmekļa vietnē www.tourism.sigulda.lv vai arī Tūrisma informācijas centros pie Gūtmaņalas vai Ausekļa ielā 6, Siguldā.

Siguldas tūrisma speciālisti atgādina, dodoties, kādā no pastaigu maršrutiem un apmeklējot publiski pieejamus apskates objektus, aicinām ievērot piesardzības pasākumus, higiēnas prasības, kā arī rūpēties par apkārtesošo dabu un nepiesārņot to.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42602611sec.