Sigulda svētkos šogad rotājas ar eņģeļu tēmu

Sagaidot svētkus, Siguldā 2020. gadā pilsētvidē izveidoti apskates objekti, kur vienojošais motīvs ir eņģeļi. Viens no iedzīvotāju iecienītākajiem akcijas objektiem ir meklējams Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā – akcija “Atceries neaizmirst”.

Vietā, kur vasaras sezonā notiek tirdzniecība, šajos svētkos mājvietu raduši trīs dažādi eņģeļi, kas ar vides instalāciju palīdzību atgādina par ikdienas vērtībām, kuras nereti uzskatām par pašsaprotamām. Tieši tāpēc akcijai izvēlēts nosaukums “Atceries neaizmirst”, tādējādi atgādinot, piemēram, šajos svētkos piezvanīt kādam, kurš ir viens un ilgojas pēc savas ģimenes vai draugiem. Cits eņģelis atgādina par nepieciešamību rūpēties par savu tuvāko un tālāko apkārtni – ģimeni, dabu, valsti. Tikmēr vispopulārākā akcijas daļa, protams, ir fotostūrītis, kur ikviens aicināts nofotografēties, iejūtoties eņģeļa lomā, ar atgādinājumu, ka ikviens mēs kādam ar savu atbalstu vai vienkāršu klātbūtni varam būt beznosacījumu dāvana.

Vēl šajā namiņā ikviens, kurš vēlas iepriecināt kādu siguldieti, var tam paredzētā grozā nolikt sarūpētu dāvaniņu, kuru savukārt var paņemt kāds, kurš šajos svētkos varbūt jūtas vientuļi un skumji, vai zina, ka šajos svētkos ierastā ģimenes kopā būšana izpaliks. Tāpēc varbūt kādam šī būs vienīgā iespēja šogad saņemt dāvanu.

Domājot par svētku noskaņu Siguldā, īpašs uzsvars šogad likts tieši uz vides objektiem, kas nav koncentrēti vienā atrašanās vietā, bet gan izvietoti tā, lai veicinātu pastaigas un mazinātu iespēju pulcēties vairākiem cilvēkiem vienuviet.

No Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma, kurā skaisti mirdzi pilsētas centrālā eglīte, līdz pat Siguldas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai izveidota interaktīva “Eņģeļu taka”, kas īpaši piemērota bērniem – jaunākajiem svētku brīnuma meklētājiem un gaidītājiem. Interaktīvā pastaigu taka aplūkojama ar mobilo telefonu, ar “Overly” lietotnes palīdzību, kurā atdzīvosies 10 dažādi eņģeļi. Starp citu, “Eņģeļu taka” kartē veido Siguldas spieķa simbolu un līdz ar to pastaigas dalībnieki aicināti doties uz Siguldas spieķu darbnīcu Siguldas pils kvartālā, lai izveidotu savu piemiņas dāvanu. Spieķu darbnīca norisināsies katru dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Savukārt Siguldas Svētku laukumā pilsētas simbols S! šogad rotājies ar akcijas “Eņģeļi pār Latviju” simboliku, tādējādi atgādinot par iespēju katram no mums ar savu ziedojumu kļūt par kāda smagi slima bērniņa atbalstītāju.

Vēl šajā nedēļas nogalē un līdz pat 2. janvārim Siguldas pils kvartālā katru vakaru būs iespējams vērot gaismas stāstu “Laimes aka”, kas vedīs gaismas un mūzikas ceļojumā.

Gaisma objekta ideja meklējama latvisko ziemas saulgriežu tradīcijās un tiešā veidā apspēlē labi zināmo puzura moduli, kas ir harmoniska visuma simbols, kas labvēlīgi ietekmē vidi un cilvēku, ietverot sevī atdzimstošās gaismas ideju.

Apmeklējot vides objektus pilsētā, iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti izturēties atbildīgi, ievērot distanci un nepulcēties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48721385sec.