7 noderīgi padomi, kā ceļot vienatnē

Reizēm ceļošana vienatnē var šķist riskants, nervozs un nedaudz atbaidošs veids, kā pavadīt brīvdienas, un, izveidojot šādu nostāju, mēs labprātāk izvēlamies atteikties no lieliskas tūres, kuras laikā būtu iespējams klātienē baudīt savu sapņu galamērķi. Taču bieži vien priekšstats, kāds izveidojies par "solo" ceļošanu, neatbilst patiesībai. Arī gadījumā, ja tomēr šādā svešzemju izpētes modelī jūs saskatāt savai personībai absolūti nepiemērotas iezīmes, visticamāk, viss tomēr nav tā, kā izskatās.

1. Izstrādājiet detalizētu maršrutu

Pirmkārt, detalizēts ceļojuma plāns nepieciešams pašam ceļotājam. Ir saprotami, ka viss, par ko spējat domāt pirms ceļojuma, var būt nokļūšana kādā sen kārotā galamērķī, taču ar šādu domu vien doties ceļā ir neprāts. Jums jāzina, kur apmetīsieties, jāsaprot, ar kādām izmaksām jārēķinās, kā arī jāzina, ko darīt, ja kaut kas noiet greizi. Otrkārt, arī jūsu ģimenei, radiniekiem un draugiem var rasties jautājumi par to, kurp dodaties, kad atgriezīsieties un kur jūs meklēt ārkārtas gadījumā.

2. Ceļošana "vienatnē" nenozīmē ceļot "vienam"

Tiem, kas nekad nav devušies garākā ceļojumā vienatnē, varētu šķist, ka šādās tūrēs cilvēks jūtas vientuļš. Taču tā nebūt nav, jo ceļojot praktiski nav iespējams nesatikt citus cilvēkus – ne tikai sastapties, bet arī komunicēt nāksies lidostās, apmešanās vietās, valūtas maiņas punktos, ekskursijās, parkos, kafejnīcās un bāros. Ja dosieties ceļā viens pats, ir lielāka iespēja, ka citi ļaudis vēlēsies uzsākt sarunu ar jums, īpaši, ja arī viņiem nav kompanjona. Vēl jo vairāk, jums ir iespēja radīt dažādas situācijas ar galveno nolūku – satikt aizvien jaunus cilvēkus, veidot kontaktus un, kas zina, kļūt arī par labiem draugiem.

3. Izpētiet katru pieturvietu pirms ierašanās tajā

Tas, cik daudz jāzina par, piemēram, galamērķu pilsētām, atkarīgs no jums. Taču viens ir skaidrs – pirms došanās ceļā, noteikti lietojiet interneta piedāvātās iespējas. Tas neapšaubāmi ir ātrākais, ērtākais un mūsdienīgākais veids, kā uzzināt ko vairāk par kādu vietu, kur nekad iepriekš nav būts. Jums nebūt nav vajadzīgi ceļvežu grāmatu kalni. Svarīgi būtu noskaidrot visus jautājumus, kas saistīti ar drošību, komunikāciju ar vietējiem iedzīvotājiem un transportu. Nevajadzētu paļauties uz instinktiem vai intuīciju – piemēram, tie pasaules lielpilsētu apgabali, kurus dēvē par "tūristu rajoniem", lielā daļā gadījumu patiesībā ir bīstami, it īpaši – iebraucējiem.

4. Apzinieties, cik noderīgi ir ceļot vienatnē

Ļoti svarīgi doties ceļā ar pozitīvu tā saukto prāta uzstādījumu. Nekādā gadījumā nevajadzētu aizdomāties par to, kādēļ īsti ceļojat vienatnē, bet tajā pašā laikā jāveras uz no pozitīvās puses – jums ir iespēja izvēlēties, kad varat būt viens, bet kad – komunicēt ar apkārtējiem. Jūs varat doties uz vietējo parku kādā pilnīgi svešā pilsētā, lai piesēstu uz soliņa un mēģinātu rast atbildes uz eksistenciāliem jautājumiem, bet, kad garastāvoklis to prasa, varat ātri nodibināt kontaktus ar svešzemju ļaudīm vai pat citiem tūristiem. Taču, ja jums būtu jārēķinās ar ceļabiedru, pilnīgi iespējams, ka pirms ceļojuma iecerētais nepiepildīsies – tas attiecināms gan uz "garīgajiem" plāniem, gan "fiziskajiem".

5. Maksimāli izmantojiet jaunākās tehnoloģijas

21. gadsimta tehnoloģijas ir kā radītas ceļotājiem. Arī ceļošana vienatnē pēdējā laikā ar katru gadu kļūst drošāka, vienkāršāka, ērtāka, un līdz ar to iespējams izbaudīt ikkatru lāsi no iecerētā. Patiešām, uz visiem jautājumiem, kas rodas ceļojuma laikā, iespējams rast atbildi – šādam nolūkam derēs gan interneta pārlūkošana, gan viedtālruņu aplikācijas, gan mūsdienu karšu un navigācijas sistēmas. Piemēram, gadījumā, ja dodaties uz Buenosairesu, nekautrējieties pievienoties šīs pilsētas domubiedru grupai kādā sociālajā tīklā – tādā veidā viegli radīsiet atbildes uz radušies jautājumiem.

6. Ļaujieties piedzīvojumiem, bet neapdraudiet sevi

Jāatzīst, ka ceļojot vienatnē, risks nonākt bīstamās situācijās ir lielāks nekā gadījumā, ja jūs esat kopā ar uzticamiem cilvēkiem. Taču tas nebūt nenozīmē, ka jāieslēdzas viesnīcas istabā tikko pēc nokļūšanas galamērķī. Patiesībā bailēm šeit vispār nav vietas, tieši otrādi – baiļu slieksnis jāpārvar, jācenšas maksimāli atbrīvoties. To iespējams izdarīt vieglāk, ja atcerēsieties, cik mierīgi jūs tiekat galā ar, piemēram, ikdienas darbiem savās mājās. Taču noteikti nevajadzētu pārlieku riskēt – vienmēr jāsaglabā vēss prāts, un mierīgi jāizvērtē ikkatra situācija. Piemēram, pusdienu ieturēšana ar kādu vietējo iedzīvotāju svešā pilsētā ir kas pavisam cits, nekā došanās vienatnē pie svešinieka uz mājām, lai iedzertu ko grādīgu.

7. Ne visi var ceļot vienatnē

Pats galvenais, kas jāsaprot, ja vēlaties atteikties no ceļabiedriem – vai šādas brīvdienas jums būs piemērotas. Taču atbildi uz šo jautājumu var rast tikai ar vienu metodi – to pamēģinot. Daļai cilvēku drošība, nelielie brīvas rīcības ierobežojumi un pastāvīga rēķināšanās ar ceļabiedru var sagādāt daudz patīkamākas emocijas nekā pasaules apceļošana, paļaujoties tikai uz sevi. Un tas ir vairāk nekā saprotami, taču daļai ceļotāju tomēr labāk pie sirds ies absolūtas brīvības un neatkarības baudīšana atvaļinājuma laikā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21439791sec.