Ieteikumi Čikāgas apmeklējumam

Tāpat, kā mums ir Liepāja, arī Amerikai ir sava vēju pilsēta – Čikāga. Tā atrodas Amerikas Savienoto Valstu ziemeļaustrumos, Ilinoisas štatā, pie Mičiganas ezera. Čikāga ir ASV trešā lielākā pilsēta pēc iedzīvotāju skaita, un ik gadu tā uzņem miljoniem pilsētas viesu – gan iekšzemes, gan ārvalstu.

Čikāga ir ļoti urbāna pilsēta, tajā ir ļoti daudz ko redzēt un ko apskatīt.

Mileniuma parks (Millennium Park) ir viens no Čikāgas simboliem, kas nāk prātā, kad tiek runāts par šo pilsētu. Parkā ir izveidota brīvdabas arēna, kuras nosaukums ir Jay Pritzker Pavilion, kurā bieži notiek dažnedažādi koncerti un citi pasākumi. Tāpat Mileniuma parkā atrodama slavenā skulptūra The Bean jeb pupa, kuras veidols patiešām atgādina milzīgu pupu. The Bean ir veidota no tērauda ar spoguļa pārklājumu, un tā sver ap 100 tonnu. Tas ir iecienīts tūristu apskates objekts, jo tās dīvainās formas dēļ atspulgs ir nesimetrisks, tāpēc var labi pavadīt laiku, spoguļojoties pupas priekšā un uzņemot smieklīgas bildes no atspulga.

The Magnificent Mile jeb Brīnišķīgā jūdze ir viena no populārākajām ielām Čikāgā. Šāds apzīmējums ielai dots, jo tas ir pilsētas prestižākais gan apdzīvojamais, gan komerciālais kvartāls. Brīnišķīgā jūdze ir arī Čikāgas lielākais iepirkšanās rajons – tur atrodas gan neskaitāmi vidus klases, gan augstas klases veikali kā Gucci, Dior, Chanel un citi. Staigājot pa šo ielu, iespējams arī aplūkot dažas no ASV augstākajām ēkām, piemēram, John Hancock Center un Trump International Hotel and Tower. The Magnificent Mile plešas 13 kvartālu garumā, bet noteikti ir vērts to izstaigāt, jo iela ir patiešām skaista, tai piemīt savs šarms un sava veida majestātiskums.

Estakāde Navy Pier, kas iestiepjas Mičiganas ezerā, ir jauka izklaides un atpūtas vieta kā Čikāgas iedzīvotājiem, kā tās viesiem. Šī promenāde ir kilometru gara, un uz tās atrodami dažādi veikali, restorāni, izstāžu zāles, muzeji un pat auditorijas. Šeit atrodas arī 50 metru augstais atrakciju rats, no kura paveras skaists skats uz pilsētu. Pie tam, tieši Čikāga ir pilsēta, kurā tika uzcelts pirmais atrakciju rats pasaulē.

Sporta faniem būtu interesanti apmeklēt Chicago Bulls komandas basketbola vai Chicago White Sox beisbola spēli. Tā būtu iespēja ne tikai just līdzi spēlei, bet aplūkot, kādas izskatās Amerikas varenās sporta arēnas. Ja nav zināmi beisbola spēles noteikumi, tad iespējams, ka būs nedaudz garlaicīgi, jo spēle parasti ir gara un īpaši atraktīva tā arī nav, taču būs iespēja ielūkoties daļā no Amerikas sporta kultūras. Tā kā basketbols latviešiem ir nedaudz tuvāks, tad noteikti ir vērts arī pavērot kādu NBA spēli klātienē.

Protams, kā jau īstam tūristam pienākas, noteikti arī jāuzbrauc augšā kādā no Čikāgas debesskrāpjiem. Labākais variants būtu Sears Tower, kas ir otra augstākā celtne ASV un astotā augstākā – pasaulē. Tā ir gandrīz puskilometru augsta, tāpēc skats būs iespaidīgs. Taču līdzvērtīgi būtu arī apskatīt Čikāgu no iepriekš minētās John Hancock Center observatorijas, kā arī citām augstākajām ēkām šajā pilsētā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42710209sec.