Astoņi ieteikumi, ko tūristiem nevajadzētu darīt Ņujorkā

Lai gan, pēc ceļotāju domām, ņujorkieši īpaši neizceļas ar viesmīlību, tas daļēji varētu būt skaidrojams ar pašu tūristu manierēm, apmeklējot Lielo ābolu.

Labās ziņas ir tādas, ka iepatikties ņujorkiešiem (vai vismaz nenokaitināt viņus) nav īpaši sarežģīti – vismaz tā raksta portāls SmarterTravel.com. Lūk, astoņi vērtīgi ieteikumi, ko pilsētas viesiem nevajadzētu darīt Ņujorkā. Un, domājams, daži no tiem ir vērā ņemami, ja apmeklējat arī kādu citu, allaž rosīgu pasaules metropoli.

1. Apstāties ietves vidū

Liela daļa Ņujorkas iedzīvotāju pa pilsētu pārvietojas sabiedriskajā transportā un kājām, tādēļ ietves nereti mēdz būt pārblīvētas. Gājēju vidū eksistē nerakstīti "satiksmes noteikumi" – tā, piemēram, noteikti nevajadzētu apstāties ielas vidū, lai uzņemtu selfiju ar Taimskvēru fonā – tā vietā der paiet malā, lai netraucētu steidzīgajiem pilsētniekiem.

2. Kāpt tukšā metro vagonā

Ir sastrēgumstunda karstā vasaras dienā, un metro stacijā pienāk vilciens – tā vagoni ir pārpildīti, izņemot vienu. Tiesa gan, tas, visticamāk, ir "slazds" – vagons droši vien ir tukšs kāda pamatota iemesla dēļ, piemēram, bojāts gaisa kondicionieris vai, vēl ļaunāk, tajā kāds nokārtojis dabiskās vajadzības.

3. Baidīties lūgt palīdzību

Ņujorkiešus patiesi var saniknot jūsu neorganizētā pārvietošanās pa Manhetenas ielām, taču, ja pieklājīgi pavaicāsiet, viņi jums ar prieku līdzēs visdažādākajās situācijās. Vietējie nereti dižojas ar savām orientēšanās prasmēm, tādēļ droši jautājiet, kā nokļūt Piektajā avēnijā vai kur ieturēt lielisku maltīti.

4. Apmeklēt ātrās ēdināšanas ķēžu ēstuves

Lielākā daļa ņujorkiešu dara visu iespējamo, lai izvairītos no Taimskvēra – tā ir drudžaina, haotiska, tūristiem un ātrās ēdināšanas ēstuvēm pārpildīta vieta. Ja vēlaties pa īstam izbaudīt Ņujorku, kādēļ gan ieturēt maltīti ēstuvēs, kādas atrodamas teju katrā lielpilsētā? Tā vietā palutiniet sevi, iegriežoties kādā nelielā, mājīgā restorānā – šāds padoms, bez šaubām, vērā ņemams arī citās pasaules metropolēs.

5. Apmeklēt tikai Manhetenu

Neapšaubāmi, iedomājoties Ņujorku, ļaudis bieži to vispirms asociē ar Manhetenu. Taču ir itin muļķīgi, ja pilsētas apmeklējuma laikā neizbaudīsiet kaut kripatiņu Bruklinas, Kvīnsas, Steitenailendas un Bronksas. Katrs no rajoniem pārsteidz ar savu vienreizējo šarmu, turklāt, izmantojot metro, tie visi ir viegli aizsniedzami ikvienam. Jāpiebilst arī, ka gastronomiskās izpriecas un iepirkšanās ārpus Manhetenas jums var izmaksāt krietni lētāk.

6. Maksāt par kruīzu ap Brīvības statuju

Patiesi, netērējieties dārgajam braucienam ar kuģīti garām Brīvības statujai jeb "Statue of Liberty Cruise". Tā vietā izvēlieties Steitenailendas prāmi – šis brauciens ļauj smelties līdzīgus iespaidus, taču ir bezmaksas. Brauciens ilgst aptuveni 50 minūtes, turklāt uz prāmja klāja varēsiet ieturēt maltīti vai nobaudīt kādu dzērienu.

7. Bloķēt metro vagona durvis

Ņujorkas metro bieži mēdz būt pārpildīts. Cieniet citus pasažierus un, iekāpjot vagonā, acumirklī pārvietojieties uz tā vidu. Nepulcējieties pie durvīm 10 pieturu garumā, apgrūtinot iekāpšanu un izkāpšanu no vagona citiem. Varat neraizēties – kad vēlēsieties izkāpt, pārējie pasažieri jūs noteikti palaidīs garām.

8. Atturēties no muzeja apmeklējuma pārāk lielas ieejas maksas dēļ

Lai gan pilsētas viesi bieži vien par to nav informēti, norādītā apmeklējuma maksa vairākos Ņujorkas muzejos interpretējama kā "ieteikums". Tas nozīmē, ka apmeklētāji var maksāt tik, cik viņi var atļauties – pat tad, ja tas ir tikai dolārs. Ja jūsu plānotā ceļojuma budžets ir ierobežots, der ieskatīties Ņujorkas oficiālā tūrisma ceļveža mājaslapā, lai uzzinātu, kuru muzeju apmeklējumi jums būs pa kabatai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73266983sec.