Uzzini, kā atļauties apceļot pasauli

Cilvēki, kuri apceļo pasauli, iemācās, ka nemaz nav nepieciešams tik liels budžets, lai ļautos krāšņiem, ārpus dzimtenes piedzīvojumiem. Liela daļa cilvēku atceļ savus ceļojumu plānus, jo domā, ka pēc tam nāksies knapināties.

Izlasot dažus vienkāršus padomus, sapratīsi, ka tā nav neiespējamā misija, apceļot brīnumaino pasauli.

Uzstādi ceļojuma mērķi

Pats pirmais un galvenais – izdomā sava nākamā ceļojuma mērķi un tiecies uz to. Domā par to, kāds būs ceļojuma ilgums, iegūtā pieredze. Piemēram, mērķis varētu būt doties mēneša ilgā ceļojumā ar mugursomu uz pleciem cauri Dienvidamerikai, iztiekot vien ar 1000 eiro lielu budžetu.

Izveido savu ceļojuma krājkontu

Tu vari veidot ceļojuma krājkontu, vienīgi, tad ja tev nav svarīgākas prioritātes, kam nepieciešams iekrāt. Pat, ja tu katru mēnesi savā krājkontā ievietosi 100 eiro, gada beigās jau būs iekrāti 1200 eiro, tā ir adekvāta summa, lai varētu doties ceļojumā.

Plāno savus izdevumus

Dažus mēnešus pirms ceļojuma, sāc plānot finanses un ceļojuma programmu, lai būtu drošs par to, lai nekas nenoiet greizi.

Atsakies no dažām ekstrām

Mēs esam pieraduši baudīt dažādas ērtības bez kurām varētu iztikt, piemēram, masāžas krēsls, iknedēļas SPA apmeklējums un jaunākais viedtālrunis. Tā vietā, lai iegādāties lietas, kas nav nepieciešams, iespējams iekrāt ceļojumam. Taktika varētu būt šāda – vienu mēnesi iztiec bez dažām ērtība, otru mēnesi izbaudi ierastās ērtības un luksusa lietas.

Atrodi izdevīgus nakstmāju piedāvājumus

Mūsdienās tūristiem ir dažādas izvēles iespējas naktsmītņu rezervācija – ir gan lētas, gan dārgas viesnīcas. Ceļojuma laikā galvenais ir redzētā daba, arhitektūra un kultūra, tāpēc vērts padomāt par lētākām naktsmājām, vai izvēlies Couchsurfingu – piesakies nakstmājās pie nepazīstamiem, laipniem cilvēkiem, samaksājot vien lielu paldies.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36480594sec.