Uzzini, kura lidmašīnā ir drošākā sēdvieta [2]

Mums visiem ir mīļākā sēdvieta lidmašīnā, bet kura no tām būtu drošākā? Pētnieki izpētīja 17 nelaimes gadījumus, sākot no 1980.gada, analizējot pasažieru pozīcijas.

Viņu atbilde bija, ka drošākās un labākas vietas ir lidmašīnas aizmugurē, kur ieteicams izvēlēties sēdvietu, kura ir pa vidu starp loga un ejas sēdvietām. Tieši šajās vietās bijuši vismazāk cietušo - 28 % .

Pētnieki atklāja, ka sēdvietas, kas atrodas pie lidmašīnas spārniem, mirstības līmenis bija visaugstākais. Kopā ar pasažieriem, kas sēdējuši pie ejas  - tie ir 44 %. sasniedza augstāko mirstības līmeni.

Kopumā no cilvēkiem, kas sēdēja aizmugurē (trešdaļa no lidmašīnas), bojā gājušo bija 32 %, kas ir mazāk par vidusdaļā sēdošajiem (39 %) vai priekšpusē sēdošajiem (38 %).

Līdzīgi rezultāti tika konstatēti, kad "Popular Mechanics" analizēja katru komerciālo avāriju no 1971. gada līdz 2007. gadam.

Tātad, kad eksperti saka, ka nav nozīmes kur sēdēt, pasmejies un dodies uz lidmašīnas aizmuguri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Luna 07/03/2015 11:09 Mhh, atšķirība starp variantiem - daži procenti. "Kad eksperti saka, ka nav nozīmes kur sēdēt", viņi zina, ko saka :)

2 jožiks 07/03/2015 10:05 Bet tas jau tikai loģiski! Priekša parasti dabū triecienu. Izdzīvošanas iespējas ir mazas. Vidusdaļa un spārni - tur ir degvielas bākas. Parasti eksplodē tulīt pēc avārijas. Izdzīvošanas iespējas ir teju nekādas. Aste dabū vismazākos triecienus un eksplozijas. Tādēļ tās melnās kastes arī atrodas lidmašīnas aizmugurē kura katastrofās cieš vismazāk.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13777304sec.