Apgūsti svešvalodas interaktīvā veidā

Noslēgumam tuvojas Biznesa augstskolas Turība īstenotais ES finansētais Erasmus+ projekts "Key Skills for European Union Hotel Staff" (Projekta Nr.: 2014-1-HR01-KA2014-007224), kura mērķis bija izstrādāt valodu mācību materiālus tūrisma un viesmīlības nozares darbiniekiem 12 valodās – angļu, vācu, franču, krievu, spāņu, latviešu, itāļu, horvātu, slovēņu, rumāņu, ungāru un grieķu. Mācību materiāli tika izstrādāti, pamatojoties uz plaši veiktu nozares vajadzību izpēti projekta dalībvalstīs – Latvijā, Lielbritānijā, Itālijā, Horvātijā, Rumānijā un Slovēnijā.

Projekta realizēšanā iesaistījās sešu valstu izglītības iestādes, kas izglīto topošos tūrisma un viesmīlības nozares darbiniekus – Tourism and Catering School Dubrovnik (Horvātija), Primrose Publishing (Lielbritānija), Biznesa augstskola Turība (Latvija), Ekonomska šola Murska Sobota (Slovēnija), IPSSA Nino Bergese (Itālija), Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca (Rumānija).

Vajadzību izpētē tika aptaujāti minēto izglītības iestāžu valodu pasniedzēji un projektā iesaistīto valstu ēdināšanas un viesnīcu sektora uzņēmumu vadītāji. Mācību materiāli ir interaktīvi, un tie ir paredzēti A2/B1 valodu līmenim 12 valodās. Ir izveidoti seši mācību moduļi "Viesnīcas uzņemšanas nodaļa", "Restorāns", "Restorāna virtuve", "Viesnīcas biznesa centrs", "Orientēšanās pilsētā" un "Viesnīcas vadība", kas ir identiski visās 12 valodās. Izveidotie uzdevumi ietver īsus dialogus starp viesnīcas/ēdināšanas uzņēmuma vadītāju un viesi, projektā iesaistīto valstu nacionālās virtuves izzināšanu, orientēšanos pilsētā, uzņēmuma vadības uzrunas darbiniekiem un īpašajiem viesiem u.c. Šie materiāli būs noderīgi ikdienas komunikācijā, sarunā ar viesi, viesa vēlmju izpildē, kā arī ceļojumos.

Projektā ir izveidoti arī seši mācību moduļi "Hotel Front Office", "Catering Service", "Conference and Business Services", "Off-site Services", "Financial Management" un "Hotel Management" angļu valodas apguvei augstākā līmenī (B2/C1 līmenī), kuros interesenti var nostiprināt un pilnveidot savu angļu valodas kompetenci. Savukārt šie materiāli būs noderīgi uzņēmumu vadībai un studentiem – topošajiem uzņēmumu vadītājiem, lai gan uzlabotu angļu valodas prasmes, gan atsvaidzinātu profesionālās zināšanas kādā no minētajām tēmām saistībā ar starpkultūru aspektu.

Projektā tika izveidota speciāla Moodle mācību platforma.

Papildus ir izveidotas interaktīvas kartes 12 minētajās valodās, kurās vizuāli attēloti slēpošanas kūrorts, piejūras kūrorts un viesnīca lauku apvidū. Katrai kartei ir simtiem informatīvi teksti ar detalizētu informāciju par konkrēto objektu, piemēram, darba laikiem, īpašnieku, piedāvātajiem pakalpojumiem u.tml. Kartes papildina īpaši veidoti uzdevumi:

Lauku viesnīca [Village] map

Piejūras kūrorts [Seaside]

Slēpošanas kūrorts [Ski Resort]

Kartes ir pieejamas šeit.

Papildus ir arī izveidota mobilā aplikācija un speciāla FrontDesk 2 programma viesnīcu un restorānu darbiniekiem, kas būs noderīga ārvalstu viesu apkalpošanā. Programmā iekļauti 600 dažādi jautājumi, ko restorānā un viesnīcā varētu uzdot ārvalstu viesi un katram jautājumam dotas 2 alternatīvas atbildes.

Jautājumi veidoti atbilstoši trim viesnīcu veidiem – piejūras kūrortam, slēpošanas kūrortam, lauku viesnīcai.

Tāpat šis projekts sniedz arī vērtīgu ieskatu kultūras atšķirībās dažādās Eiropas valstīs, kā arī valstīs ārpus Eiropas, no kurām pārsvarā nāk ārvalstu viesi, ar padziļinātiem norādījumiem par to, ko būtu vēlams darīt un teikt, kā arī tieši pretēji – ko labāk nedarīt un neteikt dažādās valstīs un dažādos kontekstos, kā arī kontaktējoties ar ārzemniekiem.

2016. gada 2. jūnijā Biznesa augstskolā Turība tika organizēts projekta noslēguma seminārs, kurā piedalījās tūrisma un viesmīlības nozares pārstāvji un Latvijas svešvalodu pasniedzēji un skolotāji. Semināra dalībnieki atzinīgi novērtēja projekta laikā radītos mācību materiālus, atzīstot, ka tie izmantojami gan nodarbībām auditorijā, darba vietā, gan arī pašmācībai.

Projekta noslēgums ir 2016. gada 31. augustā. Pašlaik norisinās pēdējie darbi, uzlabojot mācību materiālus. No 2016. gada septembra projekta laikā izveidotie mācību materiāli būs brīvi pieejami mācību  platformā.

Izmanto šo iespēju, apgūsti jaunu valodu un pilnveido esošās svešvalodu prasmes!

Vairāk informācijas projekta mājas lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41521287sec.