Skrundas muiža – miers un Ventas skaistums

Skrundas muižai esmu braukusi garām neskaitāmas reizes, iedomājoties, ka vajadzētu paskatīties salīdzinoši nesen atjaunoto ēku un pabaudīt viesnīcas, restorāna viesmīlību un priecājos, ka pirmā tikšanās mums izdodas tieši rudenīgajā laikā.

“Gleznainajā Ventas upes krastā atrodas viena no skaistākajām Latvijas muižām, 19. gadsimta arhitektūras pērle – Skrundas muiža. Ar plašu skatu uz vienu no Latvijas zīmīgākajām upēm Ventu  un skaisto Latvijas lauku dabu, muiža viesiem vienlaikus nodrošina lauku mieru un ļoti ērtu piekļuvi no Rīgas-Liepājas šosejas,” tā par šo vietu mājaslapā www.skrundasmuiza.lv saka tās saimnieki.

Skrundas muižā kopā ar ģimeni ierodos 17. novembra vakarā, tātad Latvijas Republikas Proklamēšanas dienas priekšvakarā. Mūs gan laipni sagaida, gan priecē, ka padomāts par Valsts svētku noformējuma akcentiem sarkanbaltsarkanos toņos. Viss kluss un mierīgs, tikai no rīta saprotam, ka bijuši vēl daži viesi, kuri šeit nakšņojuši, bet faktiski viņus nemanām. 

Skrundas muižā katrai istabai ir dots gan numurs, gan īpašs nosaukums. Mūsu istaba ir “Rudens” – elegants divvietīgs numurs, un izmantojam arī iespēju ievietot papildgultu. Istaba ir pietiekami liela (31.50m2 ), lai papildgulta netraucētu. Protams, no piedāvātajām 12 var izvēlēties vēl komfortablāku, piemēram, istabu “Romantika”, kas ir pat 64.00m2 plaša. Jāatzīmē, ka viesnīcai ir piešķirts Hotelstars Union starptautiski atzītais 4 zvaigžņu Superior sertifikāts, kas apliecina attiecīga līmeņa komfortu.

Ja paskatāmies, kas vēl istabā ir pieejams, tad tā ir duša (fēns, tualetes piederumi), Wi-Fi, TV, seifs, minibārs. Pirms ierašanās personāls uz rakstāmgalda novietojis mums sagatavotu krūzi ar ūdeni un citronu. Līdz vakariņām Skrundas muižas restorānā vēl pagūstam nedaudz pastaigāt, pamēģināt atpūtas istabā pieejamās aktivitātes. Interesants šaha galdiņš, biljards, dažādas rotaļlietas mazākiem bērniem, bet lielākos noteikti aizraus Xbox videospēle, kas reaģē uz spēles dalībnieku, dodot viņam iespēju iejusties un cīnīties, piemēram, boksa ringā.

Skrundas muižas restorāns mūs sagaida sveču gaismā, kas apvienojumā ar minimālu elektrības apgaismojumu rada pieklusinātu un romantisku gaisotni. Esot upes tiešā tuvumā, ēdienkartē neviļus lielāko vērību pievēršu zivju piedāvājumam. Protams, muižkungam jau agrākos laikos varbūt arī bija iespēja baudīt turpat Ventā ķertu zivi, bet tagad viesi mielojas ar zivīm, kas mērojušas nedaudz tālāku ceļu. Izvēlos krāsnī ceptu foreli un prieks dzirdēt, ka tā arī augusi tepat netālu pie Kuldīgas. Bērnu ēdienkarte arī piedāvā vairākas variācijas. Muižas pašgatavoto saldējumu, sorbertu izlase, šokolādes fondants ar pašgatavotu saldējumu, creme brilē ar karameli un svaigām ogām – tie visi ir pašreiz restorānā pieejamie deserti, kurus arī pagaršojām un visaugstāk novērtējām tieši pašgatavoto saldējumu. Garšīgi un lielas porcijas – tā varētu kopumā raksturot Skrundas muižas restorāna piedāvājumu. Izvēlamies vēl tēju, ko pēc mana lūguma viesmīle laipni uznes istabā.

18. novembra rīts ataust ar sarkanīgas saules pamali otrpus Ventai, ātri kļūst aizvien gaišāks, un aplūkoju muižas apkārtni, ko vakar slēpa vakara tumsa. Protams, vislielāko iespaidu rada Venta. Paskaties pa kreisi – pār Skrundas tiltu pārslīd pa kādai automašīnai no Rīgas puses, paskaties pa labi – Latvijas dabas skaistums visā savā krāšņumā. Lielās lietavas ir darījušas savu, cēlušas arī Ventas ūdens līmeni, kas neredzēti strauji raujas uz jūru. Tepat ierīkotas arī koka kāpnes, pa kurām var noiet līdz upes krastam. Pie muižas ir rotaļu laukums bērniem un, protams, parks ar seniem kokiem, kas visticamāk, stādīti vēl muižkungu laikā. Jā, vienā no Skrundas muižas telpām ir izvietoti arī stendi, uz kuriem vairākās valodās pieejama saistoša informācija gan par Skrundas senāko vēsturi, gan Skrundas muižas likteni. Var tikai apbrīnot saimnieku apņēmību no grausta uzcelt un lauku vidē izveidot tāda līmeņa viesnīcu, restorānu, reizē atjaunojot arhitektonisku vērtību.

Vēl bagātīgas brokastis un esam tālākā ceļā uz Liepāju. Te arī mana atbilde, kādēļ apmesties Skrundas muižā vai piestāt tās restorānā. Vairāk nekā 200 kilometru ceļš līdz Liepājai no Rīgas (vai otrādi) jūtami saīsinās!

Protams, ja tā ir balle vai kāzas, tad Skrundas muižā tas noteikti ir vēl pavisam cits piedzīvojums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19940495sec.