Kas ir «resort fee» un kāpēc rūpīgi jālasa rezervācijas noteikumi?

Viena no nepatīkamākajām lietām ar ko sastopas ceļotāji, ir apslēptās izmaksas. Nu, tās ir tās izmaksas, par kurām, visdrīzāk, pat nenojautāt, kad rezervējāt viesnīcu. Visdrīzāk fakts, ka šādas maksas būs, kaut kur rezervācijā bija/ir rakstītas, taču cilvēki tās nepamana. Viena no šādām izmaksām ir "resort fee" jeb kūrorta nodeva.

Kūrorta nodeva ir pavisam vienkāršs veids kā viesnīcai nopelnīt papildu - jo, iespējams, ja viesnīca šo summu jau iekļautu numuriņa maksā, jūs šo numuriņu neizvēlētos. Tad arī numuriņš nebūtu saistošs cilvēkam, kas vēlas tikai pārnakšņot un viesnīcas baseinu, bērnu istabu utt nemaz neizmantot.

Kāds Ņujorkas universitātes pētījums liecina, ka šogad viesnīcu papildmaksas sasniegs jaunus rekordus - 2,7 miljardus ASV dolāru.

Šī maksa var tikt iekasēta dažādi - gan kā obligāts maksājums par to, ka uzturies kūrortā, gan arī izvēles variantā, ja, piemēram, vēlies izmantot viesnīcas piedāvājumā esošo atpūtu kūrorta (piemēram, viesnīcai ir sava pludmale vai baseinu pagalms). Bet tas, ka šis maksājums ir obligāts, taču nav iekļauts istabas cenā, ir visļaunākais, kas var būt, jo šādā veidā klienti tiek apmānīti.

Nereti šī maksa par kūrorta izmantošanu var sastādīt pat vēl pilnu numuriņa cenu. Šādu soli sāka izmantot Lasvegasas un Havaju salu viesnīcu īpašnieki, bet pamazām šādu metodi pārņēmušas arī daudzas citas viesnīcas pasaulē (īpaši atpūtas vietās). Par šīm izmaksām gan klients ir jāinformē pirms rezervācijas veikšanas - tomēr daudzas viesnīcas to dara maziem burtiņiem un cilvēki vienkārši tās nepamana.

"Resort fee" gan nav jāmaksā tad, kad izvēlies apartamentus ar "all inclusive" piedāvājumu.

Līdz ar to, ja vēlies doties atpūsties - pārliecinies kas ir iekļauts numuriņa vai piedāvājuma cenā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12565398sec.