1.jūnijā tiks atklāts «Slow Food Riga» tirdziņš Sporta 2 kvartālā

Jūnija sākumā šefpavāri Mārtiņš Rītiņš un Dāvis Kancāns sadarbībā ar Sporta 2 kvartālu īstenos sen lolotu sapni par īstu Slow Food Riga tirdziņu pašā pilsētas centrā. Turpmāk zemnieku labumi un gardas maltītes uz vietas tirdziņā apmeklētājus priecēs teju katru piektdienu un sestdienu. Turklāt veselīgas pusdienas būs iespēja baudīt arī darba dienās.

Kā pats Mārtiņš saka: “Slow Food Riga tirdziņš man jau sen ir asinīs. Manas mammas audzētās saknes un dārzeņi no pašu dārza, lai mums - četriem dēliem - dotu vislabāko, un mēs augtu spēcīgi un veseli. Mūsu tirdziņi atšķiras ar to, ka zemnieks neizmanto nekādas ķīmijas, audzējot savu produkciju. Mēs vēlamies nostiprināt vietējo un tālāko zemju pārtikas produktus, kurus mūsu apmeklētāji viegli var iekļaut savas ikdienas maltītē.”

Slow Food ir globāla mēroga organizācija ar mērķi aktualizēt ar tradicionālām metodēm ražoto vietējo dabīgo pārtikas produktu un tradicionālo ēdienu nozīmi un aizsardzību. Tirdziņa apmeklētāji varēs sastapt vietējos ražotājus no dažādiem Latvijas novadiem un iegādāties svaigus sezonālos labumus: sparģeļus, dažādus garšaugus, mājās sietu sieru, paipalu olas, zivis un gaļu, svaigi ceptu maizi, zemesriekstu sviestu, saldējumu un citus gardumus.

“Mēs ticam, ka kvalitatīvs un labs ēdiens ir viens no priekšnosacījumiem cilvēka labsajūtai. Un Sporta 2 kvartālu mēs veidojam par tādu vidi, kurā mums visiem justies labi, kopā radīt un strādāt, dzīvot un atpūsties,” pārliecināta NP Properties valdes priekšsēdētāja un Sporta 2 kvartāla attīstītāja Elita Moiseja. “Priecājamies, ka Slow Food Riga tirdziņā būs iespēja satikt pašus zemniekus, un iedzīvotājiem un tūristiem teju katru piektdienu un sestdienu būs pieejama dabiska un zināmas izcelsmes pārtika. Savulaik Itālijā aizsāktā Slow Food kustība Latvijā šobrīd vēl nav tik populāra kā citviet pasaulē, tāpēc vēl jo lielāks prieks, ka kopā ar Mārtiņu Rītiņu un viņa komandu varam popularizēt ilgtspējīgus uztura paradumus” – tā E.Moiseja.
              
1.jūnijā - Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā sadarbībā ar kokapstrādes uzņēmumu SIA Easywood mazajiem tirdziņa apmeklētājiem būs sarūpēts koka klucīšu parks, kā arī būs iespēja katram pašam uzzīmēt savu sarkano gliemezi.

01.06. pl. 11-18 Slow Food Riga tirdziņa atklāšana
08.06. pl. 11-18 Sparģeļu diena
09.06. pl. 11-15 Sparģeļu diena
15.06. pl. 11-18 Veselības diena
16.06. pl. 11-15 Veselības diena
22.06. pl. 11-18 Zaļais tirgus
29.06. pl. 11-18 Dārza svētki
30.06. pl. 11-15 Dārza svētki

Uz tikšanos Slow Food Riga tirdziņos Sporta 2 kvartālā! (Ieeja pagalmā no Sporta ielas puses).
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07153702sec.