5 neparastas vietas Latvijā, kur vasarā pavadīt brīvdienas

Vieni vasaru mēra atvaļinājumos, bet citi – piedzīvojumos. Ne vienmēr atpūtai varam izbrīvēt tik daudz laika, kā gribētos. Kā vissaturīgāk pavadīt īsas brīvdienas un atgūt enerģiju?

Ja šovasar sajūti vēlmi pilsētas trokšņu vietā paklausīties putnu dziesmas un pārmaiņus pēc ienirt nevis ļaužu burzmā, bet upē, ezerā vai jūras viļņos – šeit dažas atpūtas vietas, kuras spēs pārsteigt tepat Latvijā.

1. NAKŠŅO UZ EZERA (jaunums - atvērusies šovasar)

No gultas pa taisno laivā! Nakšņošana ar skatu uz ezeru, privāto laivu garāžā un pilsētas izklaidēm rokas stiepiena vai laivas brauciena attālumā.

Bed&Boat ir divstāvīgs namiņš- laivu garāža uz ūdens ar privāto laivu, ar skatu uz Alūksnes ezeru un Livonijas ordeņa pilsdrupām.

Bed&Boat namiņš atrodas Alūksnes iekšezerā, kas vienlaikus ir pilsētas centrs. Blakus ir izbruģēta bezmaksas autostāvvieta, kultūras centrs, kafejnīcas, peldvietas, estrāde, pilsdrupas, jaunā pils, volejbola, basketbola un futbola laukumi, bērnu laukums, skatu tornis un vairākas pastaigu takas Alūksnes pils parkā.

Namiņā vienlaicīgi var nakšņot četri cilvēki. Ir divi izlaižami dīvāni, kurus var pārveidot par divguļamām gultām. Ar laivu izbraucienā pa ezeru var doties trīs pieaugušie vai divi pieaugušie un divi bērni. Laiva ir pietiekami liela.

2. GULĒT KOKOS

Kā ir pamosties 5 metrus virs zemes? Dabas taku ieskautās mājiņās ar terasi ezera krastā.

Mājas kokos būvētas jau kopš seniem laikiem, taču pēdējos gadu desmitos pasaulē tam sākuši pievērsties nopietnāk. Šī ir Latvijā pirmā māja kokos, kur tiek ievērotas visas nepieciešamās, pasaulē pārbaudītās tehnoloģijas.

Atpūtas mājas atrodas ~ 90km no Rīgas, 3km no Cēsīm, Niniera ezera krastā. Šī ir lieliska vieta kur aizbēgt no pilsētas trokšņiem, izbaudīt mieru un veldzēties dabā.

Namiņš "Baltais Čiekurs" uzbūvēts 2017. gadā un atrodas 6m augstumā virs zemes, lielos priedes kokos. Kopējā telpas platība 27m², terases platība 18m². Tas atrodas 90 km attālumā no Rīgas un 3 km attālumā no Cēsīm ezera "Ninieris" krastā (Gaujas nacionālā parka teritorijā). Visu teritoriju ieskauj priežu meži, kuros ir pastaigu takas, kur ar kājām vai velosipēdu var nokļūt līdz Ērgļu klintīm, Kazu gravai, Gaujai un citām ainaviski skaistām vietām. Interjers veidots ļoti romantisks. Namiņa pirmā stāva terasītē atrodas neliela virtuvīte ar elektrisko plītiņu un piederumiem ēdiena pagatavošanai.

Namiņš "Čiekurs" uzbūvēts 2016. gadā un atrodas 5m augstumā virs zemes. Kopējā telpas platība 22m², terases platība 31m². Tas atrodas 90 km attālumā no Rīgas un 3 km attālumā no Cēsīm ezera "Ninieris" krastā (Gaujas nacionālā parka teritorijā). Visu teritoriju ieskauj priežu meži, kuros ir pastaigu takas, kur ar kājām vai velosipēdu var nokļūt līdz Ērgļu klintīm, Kazu gravai, Gaujai un citām ainaviski skaistām vietām.

3. ROMANTISKA PASAKA PIE UPES

Gaujas krastā, Paradīzes kalna pakājē joprojām izbaudīt komfortu, arī esot prom no pilsētas.

Siguldā, dēvētā arī par Latvijas mazo Šveici, starp bieziem mežiem, smilšakmens klintīm un pilīm atrodas glempings "Klaukas". Specifisks kempinga veids, ļoti īpašiem dabas draugiem pašā Gaujas krastā.

Piedāvājumā ir 8 labiekārtotas teltis ar elektrību. Katrai teltij piešķirta sava individualitāte. Viesiem pieejama koplietošanas virtuve, viesu koplietošanas telti ar lasītavu un wifi pieeju, koplietošanas dušu ar siltu ūdeni un labierīcībām.

4. MUCIŅĀ JŪRAS KRASTĀ

Tu esi bijis pludmalē, bet vai tu esi pamostoties atvēris acis un ieraudzījis jūru?

Viesu nams "Melnsils" atrodas pašā jūras krastā un ir iekārtots senā, autentiskā zvejnieku saimniecības ēkā, kur katrs viesu nama numuriņš un interjers ir veidots, balstoties uz vēsturisku notikumu un senatnīgu vietu stāstiem, ko papildina unikālā piejūras dabas klātesamība. Vasarniekiem, pilsētniekiem un visiem pārējiem atpūtniekiem šeit nebūs garlaicīgi, jo šeit ir viss, lai aktīvi atpūstos ārpus pilsētas – maršruta pastaigas velobraucieniem vai nūjošanas priekiem, iespējams doties piedzīvojumā ar laivām un kajakiem pa jūru un Melnsila upi, uzrīkot badmintona vai novusa mačus. Savukārt dabas mīļotājiem un miera cienītājiem šeit iespējams uzņemt spēcīgo dabas enerģiju no jūras un saules, doties meditatīvās pastaigās pa Slīteres dabas takām, pēc tam stiprinot imunitāti pirtiņā.

5. BRĪVDIENĀS – UZ SALU!

Nonākt nekurienes vidū un izbaudīt to? Tas ir iespējams – tepat Latgalē!

"Uz salas" ir labiekārtota glempinga vieta uz salas Dagdas ezerā, Latgalē. Glempings (angļu – glamping) sevī apvieno glamourous un camping, attīstot ideju par glamūru kempinga vietu. No kempinga idejas glempings pārņēmis iespēju būt tuvāk dabai, papildinot to ar komfortu, kādu sniedz viesnīcas istabiņas ērtās gultas, siltās segas un karstās dušas. Paliekot kādā no sešām ar ērtībām aprīkotajām teltīm, salas viesi var brīvi baudīt dabas tuvuma sniegtās neierobežotās iespējas kvalitatīvai brīvā laika pavadīšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk
Latvija
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51324987sec.