Rīgā notiks konkurss «Jaunais Maiznieks 2019»

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija (LPUF) sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību (LMB) un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu (RTRIT) organizē profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu  profesionālās meistarības konkursu "Jaunais Maiznieks 2019", lai veicinātu audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā – attīstot un izveidojot inovatīvu pārtikas produktu: veselīgu maizi mūsdienīgam patērētājam; stimulēt skolotāju profesionālo jaunradi un paplašināt sadarbību starp pārtikas rūpniecības uzņēmumiem un profesionālās izglītības iestādēm.

Konkurss notiks 2019. gada 21. novembrī - Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, Nīcgales ielā 26, Rīgā.

10.00 - 10.20. Konkursa atklāšana, dalībnieku kārtas numuru izloze,

10.20 - 12.30. Konkursantu prezentācijas

12.40 – 16.40. Konkursa uzdevumu izpilde 240 min.

16:50 - Apbalvošana

Konkursā piedalīsies profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 23 gadiem no visas Latvijas. Konkursa uzvarētājs saņems titulu "Jaunais Maiznieks 2019" un naudas balvu, kā arī uzņēmumu speciālās balvas.

Konkursa uzdevums: dalībniekiem vajadzēs pagatavot un izcept jauktu miltu maizi ar devīzi "Veselīga maize mūsdienīgam patērētājam", kā arī 2 maizes klaipus pēc savas iepriekš izstrādātas receptūras, pievēršot uzmanību veselīguma pamatprincipiem kā arī mājas darba prezentācija "Maizes nozīme manā ikdienā un svētkos"līdz 10 minūtēm.

Konkursa uzdevuma izpildē jāizmanto tikai dabiskas izcelsmes izejvielas, aizliegts izmantot jebkādas mākslīgās pārtikas piedevas - mākslīgās krāsvielas, aromatizētājus, garšas pastiprinātājus, stabilizatorus, konservantus u.c. Vēlams izmantot tikai Latvijā audzētus un ražotus produktus. Darba uzdevuma izpildes laiks 240 minūtes. Galvenie konkursa vērtēšanas kritēriji: Darba organizācija; Recepte; Profesionālā meistarība; Žūrijas maizes novērtējums

Konkurss tiek organizēts projekta „Pārtikas produktu kvalitātes klasteris" (īstenošanas līguma Nr.3.2.1.1/16/A/002) ietvaros. To īsteno Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija, līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Gunta Duka, konkursa organizētāja un LMB izpilddirektore stāsta: "Konkursi palīdz saglabāt un attīstīt maiznieka amatu Latvijā, radīt jaunas receptes, kā arī celt jauniešu kvalifikāciju un veicināt profesijas un skolu atpazīstamību Latvijā. Rīkojot konkursus un arī publiski runājot par maizes vērtību, mums kā biedrībai, ir ļoti svarīgi arī piesaistīt jaunos maizniekus. Jo maize ir mūsu ēšanas pamats"

VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" ir viena no lielākajām profesionālās izglītības iestādēm Latvijā, kas sagatavo Latvijā un Eiropā atzītus profesionāļus tūrisma, viesmīlības un ēdināšanas jomās. Katru gadu tehnikums uzņem vairākus simtus audzēkņu, kas nākotnē vēlās kļūt par profesionāliem maizniekiem viesmīļiem, bārmeņiem, šefpavāriem un citiem speciālistiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ģimenes svētki. Atpūta Baltic Beach Hotel Estravel Latvia
1 nakts ģimenei divistabu numurā, brokastis, svētku vakariņas, Sea Wellness apmeklējums // Dzimšanas diena, gadadiena vai vienkārši vēlēšanās | Skatīt vairāk
Latvija no 180 EUR
Virtuālie un hibrīda pasākumi Grand Poet Hotel by Semarah
Semarah Hotels komanda sadarbībā ar tehnoloģiju ekspertiem nodrošinās atbilstošāko un labāko virtuālo komponentu. | Skatīt vairāk
Lauku tūrisma mītnes gaida ciemos! Lauku Ceļotājs
Esam apkopojuši informāciju par lauku mītnēm, kas uzņem visus mierpilnai atpūtai, darbam vai mācībām, kā arī pašizolācijai vai karantīnai. | Skatīt vairāk
Ģimenes atpūta viesnīcā Neiburgs Estravel Latvia
1 nakts ģimenei līdz 4 personām apartamentos, brokastis, sporta un atpūtas centra piedāvājums | Skatīt vairāk
no 72 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51267004sec.