Jaunmoku pilī ar dažādiem pasākumiem un latviskiem ēdieniem svinēs Valsts svētkus

Svinot Latvijas valsts proklamēšanas gadadienu, 2019. gada 17. un 18. novembrī Jaunmoku pilī aicina satikties, pulcēties un pavadīt laiku kopā ar ģimeni, draugiem un sev tuviem cilvēkiem, dodoties ekskursijā, veidojot savu personalizēto latvju rakstu zīmi, baudot gardu maltīti pie balti klātiem galdiem un sajūtot Jaunmoku pils unikālo gaisotni.

Vēsturiskajā pils apskatē jeb ekskursijā pils dāma iepazīstinās ar vēstures notikumiem, izrādīs jūgendstila interjera salonus, izstāstīs par Meža muzejā apskatāmo un vedinās doties uz pils torni, no kura pavērsies plašs skats pār tuvējiem pakalniem. Ekskursijā varēs doties 17. novembrī plkst. 11:00 un 16:00, 18. novembrī plkst. 14:00.

Jaunmoku pils Zīmes Centrā, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas un senos latvju rakstus, katrs pats varēs izgatavot savu individuālo zīmi, saņemt tās drukāto versiju un Zīmju pazinējas Lienes Bedrītes zīmes skaidrojumu. Nereti tas pārsteidz centra apmeklētājus ar neprastu, tajā pašā laikā ļoti personisku vēstījumu katram apmeklētājam.

17. novembrī būs vienreizēja iespēja izveidot savu individuālo latvju rakstu zīmi un iepazīties ar Jaunmoku pils vēstures notikumiem par pievilcīgu svētku komplekta cenu.

Ekskursiju starplaikos būs apskatāmi pils saloni, izstādes un Meža muzejs. Īpaši bērniem interesanta un aizraujoša liksies Meža muzeja interaktīvā ekspozīcija. Tajā varēs ne tikai apskatīt, bet arī sadzirdēt un sajust Latvijas mežu iemītniekus. Pārbaudīt savas zināšanas ar izglītojošu spēļu palīdzību būs saistošs process arī vecākiem!

Jau ceturto gadu Tukumā un apkārtnē atzīmē "Patriotisko garšas nedēļu", kuras laikā tiek piedāvāta ne tikai patriotiska svētku noskaņa vietējās kafejnīcās un restorānos, bet neiztrūkstoši būs arī latviešu tradicionālie ēdieni un vietējo produktu mūsdienu garšas baudījums.

Šīs nedēļas ietvaros, 17. un 18. novembrī, Jaunmoku pils restorāna "Liepaleja" latviskās garšas mūsdienīgā izpildījumā varēs baudīt ārpus restorāna ierastajām telpām - greznajā pils Baltajā zālē. Ēdienkartē būs tādi ēdieni kā ķirbju krēmzupa ar ķirbju sēkliņām, baraviku krēmzupa ar grauzdētu bageti, brieža gaļas steiks ar kartupeļu- baraviku biezeni un sarkanvīna – pīlādžu mērci, pildīta vistas filejas ar spinātiem un svaigo sieru un biešu-pērļu grūbu gruboto, laša steiks ar burkānu-ķirbju biezeni un smiltsērkšķu mērci, iecienītais rupjmaizes kārtojums ar brūkleņu ievārījumu un citi ēdieni.

Lai pilnībā ļautos Jaunmoku pils un tās apkārtnes burvībai, iesakām nakšņot pils vai Muižas ēkas numuros. Pilskunga, Dorotejas, Īrisas, Lilijas vai Mežrozes istaba pilī vai ģimeniskie un ekonomiskie numuri Muižas ēkā – izvēle paliek katra paša ziņā.  Sapņot un pamosties skaistā un mierpilnā vidē, būs lieliska dāvana sev valsts svētkos!

Izvēloties istabas pilī, 17. un 18. novembrī esošajiem numuriem tiks piemērota 20% atlaide. Sapņot un pamosties skaistā un mierpilnā vidē, būs lieliska dāvana sev valsts svētkos!

Kad aiz loga satumsīs, viesiem būs iespēja baudīt naksnīgas pastaigas izgaismotajā pils parkā. Starmešu gaismā dižosies senās liepas un pāri dīķim pavērsies skats uz neogotikas stilā celto pili.  

Sīkāka informācija jaunmokupils.lv, galdiņu un viesnīcas numuru rezervācija pa tel. 26187442 vai [email protected].

Lai pacilājošs valsts svētku laiks un mierpilnas brīvdienas Jaunmoku pilī. Pakalnu ieskauta tā sevī nošķirs mierpilnu idilli no rimtās ikdienas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2809701sec.