LIAA uzsāk iesniegumu pieņemšanu no tūristu mītnēm pašizolācijas pakalpojumu nodrošināšanai

No 23. decembra Latvijas investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) uzsāk iesniegumu pieņemšanu no tūristu mītnēm, kuras vēlas nodrošināt pašizolācijas pakalpojumus saskaņā ar Ministru kabinetā apstiprināto kārtību. Valsts atbalsts pašizolācijai tiks nodrošināts fiziskām personām, un atbalsta saņēmējs varēs izvēlēties sev piemērotāko tūristu mītni no LIAA mājaslapā pieejamā mītņu saraksta, kuras pirms tam būs saņēmušas Veselības inspekcijas (VI) atzinumu. Atbalsts būs pieejams arī tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri atriezīsies Latvijā repatriācijas kārtībā no Lielbritānijas.

Izmitināšanas pakalpojumu sniegšanai var pieteikties jebkura tipa tūristu mītne visā Latvijas teritorijā, kas spēs nodrošināt specifiskos epidemioloģiskās drošības pasākumus un būs saņēmuši VI apliecinājumu. Pieteikties šāda apliecinājuma saņemšanai var, rakstot e-pastu uz  [email protected], norādot viesnīcas nosaukumu, atrašanās vietu un kontaktinformāciju saziņai. Pēc VI atzinuma saņemšanas potenciālajiem pakalpojumu sniedzējiem jāpiesakās LIAA, aizpildot pieteikuma veidlapu, kurai pievienots VI izsniegtais apliecinājums. Pēc saņemtā iesnieguma izvērtēšanas un vienošanās noslēgšanas tūristu mītne tiks reģistrēta LIAA veidotajā viesnīcu sarakstā ar kuru varēs iepazīties www.liaa.gov.lv.

“Lai pieteiktos valsts atbalstam pašizolācijas pakalpojumu sniegšanā, viesnīcai sākotnēji jāsaņem atzinums no Veselības inspekcijas un tad jāreģistrējas LIAA, kura veidos sarakstu ar pakalpojumu sniedzējiem. Potenciālie pakalpojumu saņēmēji no šī saraksta varēs izvēlēties sev piemērotāko viesnīcu pašizolācijai. Savukārt norēķinus ar viesnīcām LIAA veiks pēc pakalpojuma sniegšanas, saskaņā ar piestādīto rēķinu. Pirmās tūristu mītnes jau ir pieteikušās VI atzinuma saņemšanai un prognozējam, ka valsts līdzfinansēto pakalpojumu varēs sākt saņemt jau tuvākās nedēļas laikā,” skaidro LIAA direktora vietniece Iveta Strupkāja.

Atbalstu 80% apmērā no kopējās izmitināšanas pakalpojuma summas, bet ne vairāk kā 35 eiro diennaktī, varēs saņemt Covid-19 slimnieku kontaktpersonas, Covid-19 pacienti ar viegliem slimības simptomiem, kā arī Covid-19 pacienti pēc ārstēšanās stacionārā, kam vēl saglabājas simptomi. Atbalsta saņēmējam būs jāveic līdzmaksājums 20% apmērā.

Savukārt personām, kuras atgriezušās Latvijā no Lielbritānijas valsts noteiktajā repatriācijas kārtībā, valsts segs 100% no kopējās izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojuma summas, bet ne vairāk kā 45 eiro diennaktī. Noteikumi paredz, ka no Lielbritānijas repatriētajiem Latvijas valstspiederīgajiem 35 eiro tiks nodrošināti izmitināšanas pakalpojumam, bet 10 eiro ēdināšanai.

Saskaņā ar noteikumiem izmitināšanas perioda garums ir 14 dienas, bet repatriācijas gadījumā, veicot Covid -19 testu, tās ir 10 dienas. Atsevišķos gadījumos uzturēšanās periodu būs iespējams pagarināt vienu reizi par to pašu periodu.

Atbalsta programmu īsteno LIAA sadarbībā ar Slimību kontroles un profilakses centru, Veselības inspekciju un Ārlietu ministriju.

Plānots, ka atbalsts būs pieejams līdz 2021. gada martam. Atbalsta finansēšanai paredzēts novirzīt valsts budžeta finansējumu līdz 2 173 500 eiro.

Ar drošu elektronisko parakstu parakstītu un ar laika zīmogu apliecinātu Iesniegumu tūrisma mītnes LIAA var iesniegt, sūtot to uz [email protected] vai bez droša elektroniskā paraksta valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, vai sūtot pa pastu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai, Pērses ielā 2, Rīgā, LV-1142.

Papildus informāciju iespējams iegūt pa konsultatīvo tālruni Covid-19 krīzes pārvarēšanai +371 68803505, kurš strādās arī svētku dienās no plkst. 9.00 līdz 19.00, vai rakstot e-pastu uz [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41316605sec.